Francouzská lekce

Francouzská lekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498898/francouzska-lekce8Z0y66-ZC5-.jpeg 4 488 488

Josie se ze dne na den obrátí život vzhůru nohama. Místo povýšení dává v práci výpověď a ve slabé chvilce se rozhodne odjet dělat chůvu dceři ovdovělého miliardáře na francouzskou Riviéru. Ale copak ví něco o dětech? Proč jí nikdo neřekl, že o holčičku bude pečovat na jachtě? Vždyť lodě nesnáší! A hlavně – proč je její nový šéf tak strašně sexy?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora

Broken French, 2021

Mistylady
04.09.2022 5 z 5

Když spojíte krásného, bohatého milionáře se zlomeným srdcem s bývalou architektkou, která po sexuálním obtěžování v práci dala výpověď a stává se novou chůvou jeho malé dcerky, dostanete skvělý romantický příběh.

Jenže to by se práce chůvy nesměla odehrávat na jachtě na moři a Josie by nesměla mít panicky strach z uzavřeného prostoru a lodí.

Josie si plánuje skvělou budoucnost v architektonické firmě, už se vidí na postu budoucí spolumajitelky firmy, když do jejich plánů zasáhne slizký šéf, který v Josie vidí jen ozdobu firmy, ženu bez mozku, ale s krásným pozadím. V záchvatu vzteku dá Josie výpověď, což hraje do noty její kamarádce, která má agenturu, zajišťující práci chůvám. A protože se jí nedaří sehnat chůvu pro jistého milionáře a Josie je zrovna bez práce a potřebuje změnu prostředí, slovo dá slovo a Josie odlétá do Francie. Jakmile na letišti pozná Xaviéra, pochopí, že bude mít co dělat, aby odolala přitažlivosti, co k němu cítí. A i Xavier není vůči nové chůvě imunní.

Pro mě skvělá kniha, jedna z těch lepších tohoto roku. Sice trochu klišé chůva a milionář, ale bylo to tak skvěle napsané, že se to četlo samo. Celý kniha je v lehkém tónu, sálá z ní pohoda, dovolená, léto, jídlo, památky, až máte chuť zajít na letiště a koupit si letenku směr Středozemní moře.

bookcase
03.09.2022 4 z 5

Moc hezká pohádka se sympatickou hlavní hrdinkou, to jsem teď nějak potřebovala číst. Jen bych poslední třetinu asi o půlku zkrátila, protože Xavier se někdy choval jako idiot, fakt že jo.

Gabriela456
02.09.2022 5 z 5

Přečteno během dvou letních večerů. Nádherný děj, prostředí i postavy. Knížka na léto jak dělaná.

Evaho73
02.09.2022 3 z 5

S mojou letnou dovolenkou aj tohtoročnou letnou sezónou som sa rozlúčila touto nenáročnou romancou.
Hodnotím ju tak na 50%, lebo prostredie francúzskej riviéry bolo síce atraktívne, ale nejak som postrádala chémiu medzi hlavnými postavami. Ich vývoj vzťahu bol nemastný-neslaný a dosť zdĺhavý. Možno keby mala kniha menej strán, bol by príbeh dynamickejší a pre mňa osobne aj atraktívnejší.

Luciska13
02.09.2022 4 z 5

Příjemná letní oddechovka, u které je vám už od začátku jasné, jak dopadne, což ale vlastně vůbec nevadí, protože to prostě k tomuto typu knížek patří. První polovina se mi opravdu moc líbila, ale se začátkem druhé poloviny mi začala nerozhodnost a náladovost hlavních hrdinů pomalu, ale jistě lézt na nervy. Konec byl ale opět hezký a co opravdu musím pochválit, je popis krajiny, přírody a jídel. Člověk jakoby se francouzskou riviérou plavil s nimi.

petusska01
01.09.2022 4 z 5

Nebola to topka ale ani zlé. Čo sa mi páčilo bolo určite akoby dvojjazyčnosť a plavenie sa po mori aj poukazovanie na históriu a pamiatky. Taktiež som si obľúbila Josie a malú dcérku, mali veľmi milé scénky spolu. Josie ako postava bola tiež sympatická, až teda na niektoré jej myšlienkové pochody a záchvaty ľútosti. Bola milá vtipná samostatná, čož u žien vždy oceňujem. Xavier zo začiatku bol fajn, ku koncu už robil také somariny, správal sa sebecky veľmi. Čo sa mi nepáčilo - ozaj to bolo zdĺhavé, raz jeden raz druhý tam vymýšľali a potom zrazu z čista jasna všetko išlo a koniec ako z rozprávky. Aj napriek tomu to bolo však príjemné čítanie, pomaly sa tam odkrývali tajomstvá a postavy sa spoznávali aj vyvíjali. A trochou prižmúreného oka môže ísť o kvalitné čítanie.

Jenny46
30.08.2022 4 z 5

Na konci léta jsem si chtěla přečíst ještě romantiku, ale pro mě moc zdlouhavé od půlky jsem se nutila dočíst...
Předvídatelná oddechová letní romantika spíš průměr 3,5*

tittanie
29.08.2022

Na knihu jsem narazila na databázi a chtěla jsem si přečíst nějakou lehkou romantiku. Musím říct, že prvních asi 240 stran bylo fakt super, kniha měla spád a krásně se četla, ale potom se nějak děj zasekl a všechno přešlapovalo na místě. Dost nuda a docela jsem se nutila číst, ale zajímal mě konec, který byl víceméně jasný.
Kdyby autorka knihu zkrátila tak o sto, možná sto padesát stran, tak by to bylo o hodně lepší. Ještě musím dodat, že za sebe nechápu, tak vysoké hodnocení.

NikolaSkop
28.08.2022 4 z 5

Za me tato kniha nebyla na plny pocet. Obcas jsem se dost nudila a davala si pauzy. Pribeh neni vubec spatny ale takovych je v teto kategorii opravdu plno. Za me nic prevratneho. Proste oddechovka.

Andulííína
27.08.2022 4 z 5

Velice milé a pozitivní letní čtení. Kniha se mi četla sama a opravdu jsem se od ní nemohla odtrhnout. Kniha vás zavede do slunné Francie, což považuji za velké plus. Myslím, že se k ní někdy v budoucnu ještě vrátím.

Vaiolet
25.08.2022 5 z 5

Tohle bylo tak milé a příjemné čtení. Přesně taková ta kniha, kterou si zabalíte na dovolenou a vychutnáte si jí od začátku do konce. Hlavní hrdina sympaťák zrazený láskou a vlastně i životem potká mladou a chytrou slečnu měnící svůj život v podstatě od základu. A jako bonus je tu krásné prostředí Francie.
Myslím že Francouzská lekce bude v mé knihovně jednou z těch knih, ke které se jednou vrátím a s chutí si ji přečtu znovu :)

evonra
24.08.2022 5 z 5

Pěkné letní dovolenkové čtení pro ženy :).
Já jsem spokojená.

Ešína
23.08.2022 5 z 5

Tak tohle... Bylo něco pro mě. Strašně se mi kniha líbila. Od začátku až do konce. Skvěle se čte a díky tomu je tloušťka tak akorát. Ani dlouhé ani krátké. Všechny postavy knihy byly úžasný. Xavier a jeho dcera byli rozkošní a Josie měla srdce na pravém místě. Prostředí Francie tomu dodává neodolatelný šmrnc. Určitě si ji ještě někdy přečtu.
PS: Mám chuť se naučit francouzky.

nada3314
22.08.2022 5 z 5

Tohle bylo boží… Přesně takhle nějak si představuji letní romantické čtení. Podle obálky jsem měla strach, jestli té erotiky tam nebude moc a né, bylo ji tam tak akorát a opravdu velmi vkusně s jemností podaná. Tahle bichlička by mohla odradit čtenářky, má necelých 500 stran, ale opak je pravdou příběh se čte skvěle a nechtělo se mi knihu odkládat a nakonec se mi zdálo, že těch stran bylo stejně málo :-)

Moc jsem si Josie a Xaviera oblíbila, jiskří to mezi nima od první scény, kdy se potkají. Vše krásně doplňuje zlatíčko Dauphine - desetiletá dcerka, která příběhu dodává ještě větší jiskru. Není to žádná rozmazlená bohatá holčička, a proto jsem si ji tak zamilovala, a kdybych mohla, klidně bych ji dělala maminu :-)

Musím ještě vyzdvihnout i vedlejší postavy jak zaměstnanci Xaviera a jeho matka, tak kamarádi a maminka Josie, byli úžasní, všechny jsem si nakonec oblíbila, a kdyby se autorka rozhodla napsat knihu o některém z nich moc ráda, bych si ji přečetla. Její styl oddechového čtení mi naprosto vyhovuje a jsem moooc nadšená.

Moc jsem si čtení užívala a propršený víkend jsem strávila ve skvělé společnosti. Na okamžik jsem se krásně přenesla na moře, kde jsem plula na jachtě a do mé oblíbené Francie, kde se snad taky jednou podívám. Doporučuji opravdu opravdu hodně :-)

Danago
21.08.2022 5 z 5

Knížka jako stvořená na letní dovolenou . I když, ji budete trávit jen u zahradního bazénu, přenese vás na milionářskou jachtu s pohledem na azurové moře. Nádherný romantický příběh, sice se všema klišé, která k tomu patří, ale zpracování je přesně mně na míru. Atmosférou mi kniha připomínala film Pretty woman, a já ten film prostě miluju.
Hlavní hrdinka není žádná bezduchá kráska , ale žena která má srdce na pravém místě a nejen hrdost k tomu, ale také ví , co od života chce, je vzdělaná a do situace chůvy se dostává jen shodou okolností.
A dokonce i na této knize je vidět, že osud je prostě osud a dovede vás tam, kde máte být.

Z obálky by se dalo čekat mnohem více erotických scén, toho jsem se dost obávala , jsou tady to ano, ale velmi citlivě vložené, takže i po této stránce pro mě perfektní .

Samozřejmě malá Dauphine celé knize přidává na dojemnosti, které žádná matka neodolá.
Opravdu úžasná knížka, které se povedlo mě odvést od mých vlastních problémů.

sebemi
19.08.2022 4 z 5

Letní oddechová romantika, na dovolenou jako stvořená. Francie, moře, jachta, sexy chlap...

nina3905
16.08.2022 5 z 5

Parádna romantiku kniha! Autorka sa predstavila ako odborníčka na pomalú romantiku z francúzskeho prostredia. Sympatickí boli aj hlavní hrdinovia. Za mňa veľká spokojnosť.

Blanka29
14.08.2022 4 z 5

Pohadka o jednom milionari a jeho dcerce, kteri si prozili svoje a jejich americke chuve, ktera zas az tak chuva neni. Letni romance, ktera Vas zavede do slunne Francie :)

havrmoni
14.08.2022 3 z 5

Nebylo to špatné to ne, moc dlouhé nebo spíš zdlouhavé to ano. Ale jelikož jsem před tímto četla cca 3-4 knihy, které byly na 5* a více, tak tady i když to bylo fajn, tak nemůžu dát víc.

happy19
13.08.2022 5 z 5

Boží!!!
Jo tak tenhle skvost se mi trefil do notičky,-)))
Ihned se začtete a necháte se pohlit vůní Francie!
Ráda se k příběhu časem opět vrátím,mělo to kouzlo po všech směrech,-)

„Potěšení z lásky záleží v tom, že milujeme, a štěstí tkví ve vášni, kterou pociťujeme, nikoli v té, kterou vzbuzujeme.“