Francouzština pro samouky
Miroslav Pravda , Marie Pravdová
Učebnice je určena též pro školy a kursy. Její součástí je brožura obsahující klíč ke cvičením s francouzsko-českým a česko-francouzským slovníčkem.
Výborná kniha, která mě naučila skutečné základy francouzštiny užívající se v běžné praxi. Překvapilo mě, jak dobře a rychle jsem zvládla gramatiku i slovíčka. Učím se sama doma a až na gymnáziu budeme mít francouzštinu, nebudu v tom "plavat". Jediné, co mi trochu vadí, je dosti málo slovíček k osvojení. Další kniha nebo slovník je proto nezbytností.
Velice šikovná učebnice pro všechny, kteří začínají od píky. Velmi dobře vysvětlená gramatika, dostatek cvičení. Její nevýhodou je ale poněkud omezená slovní zásoba.
Zpracováním je tato mnohem lepší než modernější vydání samotné autorky, které také mám. Už jen z toho důvodu, že je zde velké množství vět s fonetickým přepisem výslovnosti, což je pro úplného začátečníka docela vhodné. Ale samozřejmě že tématicky je už tato kniha mírně passé, jelikož dnešní konverzace se už netočí kolem práce ve fabrikách a soustružnického řemesla ;-)
Přehledná, klasická učebnice, moc mi pomohla při studiu nádherného jazyka, Rodilý mluvčí je fajn, ale bez srozumitelné a přehledně vysvětlené gramatiky a její logiky to prostě nejde. Alespoň já potřebuju mít i v jazyku systém. Sláva dvojici Pravda-Pravdová! :-)