Šílenství
John Lutz
Frank Quinn série
Lidé vraždí z různých důvodů. Ti nejšílenější pro ukojení svého ega. V hotelovém pokoji bylo nalezeno šest zavražděných žen, z toho pět studentek. Spoutaná mrtvá těla nesla známky mučení a také děsivý vrahův podpis: čelo každé oběti hyzdila tři vyřezaná písmena. Soukromý detektiv Frank Quinn se s tímto sadistickým šílencem setkal už před lety. Oba si z tehdejšího střetu odnesli nezhojenou jizvu. Minulost obou mužů skrývá několik dalších vražd s podobným rukopisem: jeden je páchá, druhý se ho snaží zastavit. Šachová partie mezi zabijákem a policajtem pokračuje. V nervy drásajícím souboji dvou geniálních mozků může zvítězit jen jeden. Nejde totiž jen o to, kdo zemře. Tentokrát se hraje především o to, kdo zůstane naživu – protože jedině ten bude moci svou práci dokončit.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , DominoOriginální název:
Frenzy, 2014
Já jsem zklamana.Tak silný a slibný příběh a tak trapný konec.
Hlavní postavy jsou mi sympatický a fandím jim,ale vyznat se v některých postavách byl oříšek.
Tak nevím, pro mě asi nejslabší díl. Myslím, že by vůbec neuškodilo kdyby knížka byla asi o sto stran kratší - chvílemi jde děj od ničeho k ničemu. Ale co je hlavní mínus tohoto dílu je, že mi vlastně bylo úplně jedno jak to skončí.
Další skvělá detektivka s Quinnem v hlavní roli. V sérii se sice najdou i lepší díla, ale rozhodně stojí za přečtení. A pokud čtete sérii s Quinnem hezky od začátku, je naprostou nezbytností.
Quinn a jeho tým jsou předností této knihy. Autor má zcela jistě spousty lepších knih, než je tato. Napjatá atmosféra, které je u jeho knih většinou převrše, tady tak nějak pokulhává. Proto ubírám jednu hvězdičku.
Další skvělý příběh s Quinnem, kde dotyčný opět dokáže svou trpělivost a chytrost při "lovu" vraha, kde Quinn nepanikaří ani v situacích, které vypadají beznadějně. Skvěle se doplňuje se svou Pearl. A vůbec - celý tým je skvělý a myslí jim to. Vrah sice ví, že Quinn má skvělou reputaci v boji s takovými jako je on, přesto věří, že on Quinna dostane na lopatky.
Těším se na další díl.
Trochu spoilery.
Rádoby brutalitka znamená jako oběť jen těch pár žen (holek).
Njasně napsáno, co s nimi vlastně dělal.
Prostě jim cosi udělal, trošku je vyhřezl a vyryl jim ta písmenka, a tu popis končí, takže anotace opět lákačka na nic.
Tu hvězdu dávám za prvotní chudákův dětský příběh, i když mi zcela uniklo, jak může někdo na vše chytnout, zaparkovat auta a u soudu ukázat na někoho, kdo tam v tu dobu nebyl a na nic nesahal.
Pátrání a dotazování se nájemníků, kteří nikdy nic neslyšeli, mě nudilo.
Vztahová linie taky a škádlení chlapů na stanici mě nezajímalo.
Tolik stran vcelku o ničem.
Mám takový dojem, že každý masový vrah v Lutzových knihách postupuje stejně. I když kniha své napětí má.
Náhodou jsem na ni narazila v knihovně - a v podstatě ji půjčila pro svého muže..
téma se mi zdálo příliš drastické...
Opravdu šachová partie detektiva Quinna a sadistického vraha..
Opět více časových rovin a prolínajících se postav.
Ale mne to zaujalo - stojí za přečtení.
kniha se mi líbila, jen jsem se někdy ztrácela v postavách. Od Lutze jsem zatím nic jiného nečetla. Věřím , že se k jeho knihám zase vrátím, jak bude chvíli čas. Knihu doporučuju, líbila se.
Z mnoha přečtených knih od Jona Lutze, mi tato přišla jako nejslabší, tedy hlavně v serii s Quinnem. Přišlo mi jako kdyby autor ždímal co se dá aby to mělo štávu, a nesedlo to dohromady, ráda bych napsala více,ale to bych prozradila to co nemám .)
Kniha se mi opravdu líbila. Od začátku do konce to bylo čtivé a napínavé. Určitě doporučuji :)
Tak napodruhé s Johnem Lutzem to bylo o fous lepší než s takřka totálně tragickým Nočním pavoukem. Z počátku mírně nezáživné (dá se to přikládat mé předpojatosti k autorovi), po té slušná detektivka (až na nějakou tu botu) a konec zase naopak nezvládnutý. Škoda. Jen se nějak nedokážu zbavit myšlenky, že nejšílenější je přece jenom sám autor, rozhodně musí trpět nějakým traumatem z krásných žen, když má neustálou touhu jim ve svých knížkách sadisticky ubližovat.
Napínavé, strhující, dokonale vykreslené z obou pohledů - vyšetřující/vrah. Dokonale propleteny osudy několika postav, propojeny dvě časové roviny. Samozřejmě "happy end", ale dalo se to očekávat. :-)
Tuhle sérii čtu už spíš jen ze setrvačnosti. Díl od dílu je to slabší a slabší. A přitom děj pořád stejný. Tentokrát jsem se v něm chvílemi ztrácela, taky mi tu chyběly Pearliny ostré průpovídky a ten konec - pozor spoiler - plno zraněných, ale všichni byli vlastně v pohodě, Pearl s opravdu vážným zraněním, ale přesto schopná akce, no nevím, tohle už je trochu přitažené za vlasy.
Pro mě jedna z nejnudnějších Lutzových knih. Vůbec mě nebavila, protože se v ní v podstatě nic neodehrává. Bylo mi úplně jedno, jak se to nakonec vyvine s vrahem a jak dojde k jeho odhalení - no a ono se to vlastně nijak nevyvinulo. Knihu jsem dočetla jen silou vůle a díky přesvědčení, že žádnou knížku nenechám nedočtenou.
Není to špatné čtení, je to i napínavé, přesto mě to zcela nepohltilo. Když už se člověk začte, je to fajn, ale jakmile jsem knížku odložila, chybělo nutkání či nejdříve číst dál.
V souvislosti mezi vrahem, rodinou Castlea a Bellezou jsem se trochu ztratila, asi tím, že jsem knížku přeci jen četla déle než obvykle a několik dějových linií je trochu Šílenství :-)
Kniha je velmi dobře napsaná i když ten pomyslný nejvyšší stupínek ji ubírá právě ta splívající podobnost s předchozími díly pana Lutze.... Je to prostě všechno na jedno brdo i když autor se snaží umně kličkovat a pokaždé přijde s něčím co se trochu odliší od předchozí knihy.... bohužel jen trochu....
Kniha se v mnohém podobá jako vejce vejci ostatním dílům ze série Franka Quinna. Čtivá detektivka s nepříliš originálním, svižně ubíhajícím dějem, silnější možná v některých dialozích a realistickým popisem policejních postupů. K ukrácení dlouhé chvíle naprosto doporučuji, k postupu do extraligy však chybí větší díl originality, zajímavých detailů a hlubších myšlenek.
Lehce překombinovaná bichla. Opět se vyskytovaly područky a blejzr - asi autorova úchylka. No máte někdo doma područky? Ale dal sem se na vojnu, tak dotáhnu i další, desáté dílec série. Na druhý straně v bedně je totální kokino, tak proč si nepočíst, že? Ještě že sou ty baby policajtský nesmrtelný...