Frida Kahlo doma
Suzanne Barbezat
Frida Kahlo doma ukazuje vliv mexické kultury a tradic, Modrého domu i jiných míst na tvorbu a život významné malířky. Bohatě ilustrovaná kniha přináší nejen ukázky z tvorby Fridy Kahlo, ale i fotky z rodinného archivu. Pozornost se věnuje i místům, kde žila, což čtenářům přináší komplexní vhled do duše milované umělkyně.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2019 , Universum (CZ)Originální název:
Frida Kahlo at Home, 2016
![Kristuflina Kristuflina](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/322342/m_kristuflina-Q6G.jpg?v=1596997336)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherně zpracovaná kniha. Spousta doprovodných fotografií, detailní popisy některých obrazů, chronologické uspořádání vyprávění o životě Fridy v kontextu doby. Za mě jsem moc ráda, že mám knihu doma. Je opravdu krásná.
![mysa.cek mysa.cek](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/245042/m_mysa-cek-QDv.jpg?v=1542051186)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
krásna kniha :) páči sa mi chronologické usporiadanie Fridinho diela, aj výklady k obrazom v kontexte doby a jej života. príjemným prekvapením je aj množstvo fotiek.
pravdepodobne to dokazuje, že nerozumiem umeniu, ale najviac sa mi páči Fridin nákres Modrého domu pre Emmy Lou :)
![artlucie artlucie](https://www.databazeknih.cz/img/users/80_/80170/m_artlucie-A4J.jpg?v=1540894411)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Na tuhle knihu jsem se strašně těšila, několik týdnů jsem zvažovala, jestli do ní investovat a nakonec jsem to s tím očekáváním asi trochu přehnala. Obrazový doprovod je parádní, popisy některých obrazů, jejich detaily, fotografie ze soukromí, historie rodiny a zasazení do domova-Mexika... to všechno bylo na knize skvělý, absolutně. Ovšem pro mě, jako pro člověka, který o Fridě už něco ví, to bylo nějak málo osobní. Hodně se mluvilo o Diegovi a i když k Fridě patří, celkově jsem očekávala víc citové vyprávění zaměřené na Fridu. SUbjektivní pocit. Jsem si vědoma toho, že jsem náročná, kniha zaslouží vysoké hodnocení.
![klaraskolkova klaraskolkova](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/161566/m_klaraskolkova-2DX.jpg?v=1609618842)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Graficky nádherně zpracovaná kniha, po obsahové stránce také nezaostává. Doporučuji všem, kdo se chce dozvědět co nejvíce detailů z Fridina života. Kniha obsahuje mnohé Fridiny obrazy i s popisem a kontextem, ve kterém každý z nich vytvořila, doporučuji tedy i pro ty, kteří o Fridě a jejím díle zatím nemají hlubší znalosti.
![horkosladka horkosladka](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/3003/3003-i8L.jpg?v=1518785070)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Frida jako žena i malířka je pro mne velkou inspirací. Ráda čtu knihy o jejím životě. Její styl je jedinečný. Síla Fridy Kahlo tvořit, milovat a být činorodá a osobitá navzdory těžké nehodě, která ji způsobila celoživotní následky, mne nikdy nepřestane fascinovat.
![Barticek Barticek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ideální kniha pro ty, kteří mají rádi umění a životopisné knihy. Velké plus je hodně fotek.
Perfektní kniha o vyjímečné ženě.