Padlý anjel
Daniel Silva
Gabriel Allon / Agent Gabriel Allon série
Špičkový tajný agent a reštaurátor Gabriel Allon sa spamätáva z operácie v saudskoarabskej púšti - vo Vatikáne reštauruje obraz od Caravaggia. Raz ráno však v Bazilike svätého Petra nájdu telo krásnej mladej ženy, ktorá údajne spáchala samovraždu. Pápežov osobný tajomník poverí Allona tajným vyšetrovaním, ktoré agenta privedie na stopu medzinárodného gangu priekupníkov s umeleckými pamiatkami, no postupne aj k niečomu oveľa hrozivejšiemu. Podarí sa Allonovi odvrátiť katastrofu apokalyptických rozmerov?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2013 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Fallen Angel, 2012
Všechny knihy, co jsem od Silvy přečetl patří k velice zajímavým, i když ne lacině napínavým.
I tato knížka je super, četla se jedním dechem, měla spád a děj. Těším se na další díly!!!!!
Není co dodat, D.Silva má od boha talent vyprávět. Jeho příběh jede jako dobře promazaný stroj. Dokáže zcela věrohodně popisovat situace i okolí, a přitom děj neustále udržovat v běhu. Pro mne asi jednička na současném poli špionážních thrillerů.
Nový príbeh s Gabrielom Allonom a jeho manželkou. Dej je opätovne vo Vatikáne a presúva sa po polke sveta. Knihu som prečítl veľmi rýchlo, lebo čitatela drží v napätí do konca.
2003 | Umění zabíjet |
2005 | Agent Mossadu |
2001 | Spící agent |
2004 | Smrt ve Vídni |
2004 | Zpovědník |
Daniel Silva patří mezi mé oblíbené autory špionážních thrillerů. Série o Allonovi je určitě jedna z nejlepších, co u nás v tomto segmentu vyšlo. Tento díl kromě napínavého děje opětovně ukazuje složitost vztahů mezi bratranci Blízkého východu, s pochopitelným fandovstvím pro boj židovského národa za přežití proti teroristům netolerantního islámu.