Gangréna

Gangréna
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545251/bmid_gangrena.jpg 4 241 241

Brutální bombový útok, několik obětí, Švédsko je v šoku... Po thajské řece pádluje v primitivní kánoi bývalý policista a bezdomovec Tom Stilton. V kapse má fotografii neznámého muže a jméno ztraceného parníku. Míří do Zlatého trojúhelníku, aby zde pátral po temném tajemství – a doufá, že tato cesta mu také pomůže smířit se se zločinem, který nedávno spáchal. Ve stejnou dobu dostane Olivia Rönningová speciální úkol. Před časem při výbuchu auta zahynula rodina stockholmské státní zástupkyně a tento zločin otřásl celým Švédskem. Pachatel je dopaden a usvědčen. Přesto se Olivia spojí s penzionovanou kriminální komisařkou Mette Olsäterovou, protože se domnívá, že zde došlo ke skandálnímu justičnímu omylu, a chce znovu otevřít vyšetřování. Vyšetřování, které ji dovede do světa sexuálního násilí a mužů, kteří jsou schopni udělat cokoli, aby si udrželi svou moc. Gangréna je pátá kniha z úspěšné série severských thrillerů s Tomem Stiltonem a Olivií Rönningovou.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , Témbr

Gangrene/Kallbrand, 2018

Interpreti: Martin Stránský , Anita Krausová

marcelaeciF
21.11.2024 4 z 5

Kniha ze série mě mile překvapila. Postavy vyšetřovatelů jsou vesměs sympatické. Každý má své problémy, které řeší svým způsobem. Kniha jako celek se mi líbila. Uvažuji o přečtení ostatních dílů série. Doporučuji.

šipek
04.11.2024 4 z 5

U mě lepší 4 hvězdičky. Já toho bezdomovce miluji i když je nesmrtelný.

kaca1530
15.03.2024 4 z 5

Naprosto nepravděpodobné množství náhod, přesto skvělá a čtivá knížka! A jinak se nám to tam od začátku hemží dost neprofesionálními policisty.

Privilegius
06.02.2024 4 z 5

Tentokrát to bylo malinko jiné, místy trochu přehnané, ale děj docela odsýpal a nakonec se mi to docela líbilo.

Lolila
01.12.2023 5 z 5

Ďalšia téma, ktorá hýbe svetom. Dej sa odohráva vo Švédsku a aj v Thajsku, ale nebudem zachádzať do podrobností. Napínavé, s rôznymi odhaleniami. Možno sú nejaké situácie tak trošku prehnané, ale aj táto časť bola veľmi dobrá.

Timkim
08.11.2023 5 z 5

Tak tento díl mě bavil prozatím nejvíc. I když ze začátku jsem si ohledně Olívie říkal, jak někdo může být tak pitomý a naivní. Chovala se jako husa. Kdežto Tom, to bylo jiné kafe. Jeho linka byla perfektní.
Pěkně vymyšlené, i když několik nelogických věcí by se našlo. Za mě dnes spokojenost. 90%

mataj
27.10.2023 4 z 5

Děj knihy se střídavě odehrává ve Švédsku a v Thajsku. Olivia pátrá po člověku, který nastražil bombu do auta známé švédské státní zástupkyně, kdy při výbuchu zemřela celá rodina a Tom v Thajsku hledá neznámého muže s temným tajemstvím. Napínavé čtení, při němž dojde k mnoha neuvěřitelným odhalením.

Čmeláček
30.09.2023 5 z 5

Tohle je řada, která nemá chybu a dá se číst pořád a v podstatě bez přestávky :). Ani tenhle případ nemá chybu, je prostě výborný a nedá se odložit. No ale teď si musím dát chvilku pauzičku a přečíst si něco oddechovějšího :).

Nuttelka
20.08.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Co díl, to perla.. I já si dala hned dva díly za sebou a teď si musím dát oraz, co si budeme povídat, každý případ je tu dost těžký, náročný, zapeklitý, propletený.. Ale navíc byl tento díl i dost nápor na city.. hodně dojemných věcí, situací a událostí.. Tato dvojice autorů mi dává docela zabrat :-) Ale v dobrém slova smyslu, opravdu moc povedená série a děkuji Martinovi Stránskýmu a Anitě Krausové, že jí vdechli život.

m_martina
29.07.2023 5 z 5

Hned po čtvrtém dílu jsem si přečetla tento pátý s názvem Gangréna. A bylo to zase výborné čtení, které jsem jen těžko dávala z ruky. Doporučuji, ale teď si dám chvíli pauzu, než si přečtu pokračování.

nicoolka25
03.07.2023 3 z 5

Kniha přečtena díky čtenářské výzvě. Místy nelogické, sem tam jsem měla chuť knihu odložit- něco tam chybělo, ale konec dobrý-dočteno.

Kerberos
21.06.2023 3 z 5

Asi půjdu proti proudu, mě se zdá vše překombinované,občas nelogické,sice se řeší závažné trestné činy,ale něco tomu chybí.

Abikk
31.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Pátá jízda opět na 1 s * :o) Namluvené Anitou Krausovou a Martinem Stránským nemá chybu. Zdánlivě dva samostatné případy se propojí v jeden a začíná strhující vyšetřování. Není nutno se nijak víc rozepisovat, abych se zbytečně neopakovala (autoři pěti hvězdičkových komentářů to již napsali za mne). No a ten konec byl suprovej. Co je na této sérii skvělé, že co díl to větší zážitek, což se mi u delších sérií moc nestává. Jo ... a pro skvělý zážitek je opravdu nutné číst postupně, jinak ten WOW efekt nenastane. Mrzí mne ale, ze se loučíme s Mette. Snad si vyžádají aspoň ke konzultacím v dalších případech :o)

janina66
24.05.2023 5 z 5

Já jsem opět velmi spokojená. Jako předešlé jsem vyslechla audio. Tato série si pořád drží vysokou laťku.
Líbí se mi, že 2 vyšetřování na různých místech, vedou v jedno. Dalo by se říci 2v1.
Tento díl se mi líbil více, než předešlý. Hodně pestré.

Gibis
18.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Pořád mě tuto sérii baví číst, i když od přečtení prvních dílů již uplynulo několik let. Líbilo se mi propojení dvou na první pohled nesouvisejících případů, kdy je jeden vyšetřován ve Švédsku a druhý, který je mnohem záhadnější, v Thajsku. Bylo tam sice pár nějakých nesrovnalostí, či nelogičností a asi nejvíce přitažený za vlasy mi přišel Dechův výslech, kdy měl popálené a ohořelé celé tělo, ale v klidu s vyšetřovateli seděl u stolu při výslechu, ale přesto mě to bavilo a těším se na další díl.

SimonaP
07.04.2023 3 z 5

No nic moc. Spousta nelogičností. Časová posloupnost s Dechou na parníku a ve Švédsku? Švédská policistka v důchodu vede vyšetřování vThajsku a zařídí letenky? Nevím, bylo to prostě divné.

hana1039
24.03.2023 5 z 5

Audiokniha:
Další skvělý díl, fakt moc dobrý...v tomto příběhu nastane pro Olivii zlom ve své kariéře, vyřeší se více věcí, nejen bombový útok a zneužívání dětí v Thajsku...

INCOGNITOREADER
13.03.2023 5 z 5

Tahle série mě opravdu neskutečně baví. Co je zajímavé, že to co se píše v anotaci hned na začátku je tak zhruba v polovině knihy. Všechny hlavní postavy jsem si oblíbil. A díky tomu i když děj skáče od jedné k druhé tak vám to vůbec nevadí. Chvíli si užívate jednu a za chvíli zase druhou. Tohle se moc často nedaří a většinou je vždy jedna z dějových linek slabší, ale tady to neplatí. Rozhodně sérii doporučuji.

martineknatasa
11.03.2023 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal. Moc jsem si všechny vystupující postavy oblíbila. Jdu číst další díl a už se na něj moc těším.

85098211
22.10.2022 5 z 5

Za sebe mám takový pocit, že tato série určitě nestagnuje, pokud jde o kvalitu ;-). I tento v pořadí již pátý díl byl podle mého názoru vynikající, přestože jsem se na začátku musela opravdu hodně soustředit, abych pochopila jednotlivé souvislosti. Knihu jsem opět poslouchala jako audio v němčině a to bylo (jako ostatně vždy) načtené na jedničku! Ale také já bych doporučila ostatním - stejně jako například už Šánka přede mnou - číst jednotlivé knihy postupně, protože na sebe docela navazují. Teď již ale nebudu odbočovat a konečně se s vámi podělím o svůj názor k tomuto případu ;-).
Mette musí odejít do důchodu a skoro se toho bojí. Tato silná žena a skvělá komisařka, která všechno drží hezky pohromadě, která i v tom největším chaosu zachovává klid a objektivitu, si musí zabalit a jít? No, to snad ne! ;-) Pak ale dojde k bombovému útoku a Mette se ocitá zase přímo uprostřed dění. Paralelně k tomu se Tom snaží v Thajsku odpočívat se svou kamarádkou Lunou a nevlastní sestrou Aditi, cvičit jógu a najít vnitřní rovnováhu. Ale takový život není nic pro něj, Tom se izoluje a stává se stále nepřístupnějším. Proto, když ho jedna Švédka pověří pátráním po jisté osobě, je pro něj tato práce více než jen vítaná, přestože mu při ní půjde dokonce i o život... Tyto dvě zdánlivě nesouvisející dějové linky autoři nakonec bravurně propojí a čtenář ani nestačí zírat, jak promyšlené a originální to nakonec všechno bylo :-). A také Olivia zde nepřijde zkrátka - to jako samozřejmě ;-). Za sebe nemám tedy opravdu co vytknout, kniha se mi líbila moc a časem se budu zase těšit na další případ...