Gastronomie na kolejích
Ludvík Losos , Michal Handrejch
Společnost JLV se již 60 let stará o chuťové buňky cestujících v jídelních vozech, především na hlavních dálkových linkách směřujících do Německa, Rakouska či Maďarska. Právě u příležitosti tohoto jubilea se zrodil nápad sepsat historii stravování a ubytovacích služeb ve vlacích. Publikace "Gastronomie na kolejích" přináší na 272 stranách desítky dobových fotografií, popisy jídelních, lůžkových a salonních vozů, ale také jídelní lístky nebo jízdní doklady ze soukromých sbírek.... celý text
Přidat komentář
Zajímavá kniha pro ty, kdo rádi jezdí vlakem a u toho rádi jí :)
Ale teď vážně, i když je kniha vlastně marketingovým produktem JLV (Jídelní a lůžkové vozy) vydaným k 60. výročí této společnosti (rok 2019), nabízí mnoho zajímavých informací z historie železniční gastronomie a to nejen té české. Velkým plusem jsou dobové fotografie a obrazy.
Krásně zpracovaná kniha o tom, jak se jedlo a jí v železniční dopravě