Válka s mloky doktora Jaroše
Václav Semerád
Géniové mezi námi série
2. díl >
Válku s mloky napsal nepřekonatelně Karel Čapek. Mlokům přiřadil roli fašistů a chtěl jimi (bohužel marně) varovat. Co k ní ještě dodávat? Snad přece jen něco. Neublížil tím - mlokům? Tato kniha je také o válce lidí s mloky, ale naopak. Je viděná očima mloka. Je to úplně jiný pohled než pohled člověka.... celý text
2002 | Čtvrtá říše |
2001 | Démon |
2005 | Čtvrtá Země |
2002 | Andílek |
1992 | Kerré - bohyně z hvězd |
Nejvíce mě při čtení tohoto románu překvapilo autorovo urputné nepřátelství vůči americkým vládnoucím elitám. Jako scifíčko působil úvod velmi nadějně, ale po čase se příběh stával rozvleklým a velký rozsah dostávaly různé organizační záležitosti mloků, které pro mě byly zdlouhavé. Ke konci už byl děj přemrštěný a schopnosti obou šéfů Salamandrů přehnané. Velice kladně hodnotím velmi početné dokumentární fotografie.
Citace: "Srbové stavěli na mosty řetězce vlastních těl, aby je před Američany uchránili. Mysleli si, že jim lidskost zabrání bombardovat. Na západě se nejprve rozčilovali, že tam Miloševič lidi nahnal, ale nebyla to pravda. Šli dobrovolně - prostě věřili, že i na druhé straně jsou lidé. Když několik amerických bomb smetlo mosty i s lidmi, ostatní rychle vystřízlivěli a nechali toho.