... a pak ji políbil
Laura Lee Guhrke
Girl-bachelor série
1. díl >
Emmalina Doveová je mladá půvabná dáma, která se může pyšnit všemi ctnostmi. Tajně si hýčká velký sen: vydat vlastní knihu o etiketě. Napsala jich už několik a všechny předložila k posouzení vikomtu Marloweovi, který vlastní největší londýnské nakladatelství. Jako jeho oddaná sekretářka chová velké naděje ovšem jen do chvíle, kdy zjistí, že ten prolhaný darebák odmítal její knihy, aniž z nich přečetl jedinou stránku! Harry, jakožto zkušený nakladatel a znalec žen, pokládá knihy o etiketě za vrchol nudy. Kromě toho nevěří, že by jeho spořádaná sekretářka dokázala napsat knihu, která by stála za přečtení. Je sice spolehlivá, ale nemá jiskru. I on se ovšem přepočítá – jednoho dne zjistí, že nevýrazná šedivka Emma odešla beze slova vysvětlení z práce a dokonce se opovážila začít psát do novin. Jak si to vůbec mohla dovolit? Na něco takového není miláček žen Harry zvyklý, a tak se rozhodne uštědřit Emmě lekci. Hodlá slečnu Doveovou naučit pár věcí, které jsou etiketě na hony vzdálené. Když ji ale políbí, ke svému úžasu zjistí, že jeho bývalá sekretářka v sobě skrývá více vášně, než by se nadál. A Emma si uvědomí, že si z touhy po spořádanosti nechala spoustu nádherných věcí proklouznout mezi prsty. Nyní je rozhodnuta dohnat, oč přišla – i když při tom bude muset hodit za hlavu všechny své ctnosti, na něž byla tolik pyšná... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , DominoOriginální název:
And Then He Kissed Her, 2007
A mě se to lïbilo. Hlavní hrdinka není žádná najivka. Žije podle přísné etikety, což v té době ani jinak nešlo. Musí se o sebe starat, chodit do práce a být zodpovědná. Žije sama a sní. Sní o tom, že jednou vydá knihu o etiketě. To vše se ji podaří, ale přesto zjišťuje, že jí pomalu ujel vlak co se osobního života týče. Proto se rozhodne porušit všechny zásady s Harrym. Harry zjišťuje, že se mu Emma líbí. A tak ji políbí... Nebudu prozrazovat dál, co všechno spolu prožily. Ma to spád, hrdinka neřeší neustale jestli ji má rád... Prosťe si užívají života.
Jednoduchy ale veľmi pekny a zaujimavy pribeh,ale i zabavny a dojimavy. Stoji za prečitanie.
Veľmi dobre sa to čítalo...nejako som v poslednej dobe podľahla historickým romantickým príbehom a tento tu stál určite za to :) Podobným príbehom nedávam z princípu viac ako tri hviezdičky, tento si to však zaslúži. Kniha určite splnila očakávania, a ako oddychové čítanie plné romantiky môžem len odporučiť. Žiadne akčné scény, ale nebolo ich tam treba.
Kávička, kniha a pohoda.
Příjemné čtení,ale něco mi tam chybělo.Asi by neuškodilo ještě třeba 50 stran víc a mohla spisovatelka třeba udělat ještě nějakou tu zápletku se svatbou Harryho sestry.Třeba prostě ještě něco. Na to jak byl začátek až moc podrobný tak konec byla trochu rychlovka.
Tak tato kniha mě opravdu překvapila, první půlka se mi zdála trošku nudná, ale druhá mi to naprosto vynahradila. :) Líbil se mi vztah Harryho a Emmy, byl opravdu kouzelný, vášnivý a romantický. To jejich neustálé dohadování a škádlení bylo příjemným okořeněním celkového děje a musím přiznat, že na konci jsem měla doslova na krajíčku! :)
Knížka se mi líbila. Nebyla špatná, ale ani mě nijak neuchvátila..námět je moc pěkný, jen mě mrzí, že autorka některé pasáže nerozvinula. Třeba se mohla trochu víc rozepsat o jejich společných víkendech, nebo o Harrym a jeho citech k Emmě. Ale i tak je to moc pěkné.
Krásný klidný příběh ženy za časů královny Viktorie. Ideální četba na děštivé odpoledne. Nádherné pohlazení na duši. Sice žádné dobrodružství nebo nebezpečí hlavní hrdiny nečeká, ale i tak je tu plno vzrušení a jiskření mezi Emmou a Harrym. Těším se na další příběh ze série.
Příjemná a vtipná kniha, kde to mezi hlavními hrdiny příjemně jiskří. Moc se mi líbila a určitě doporučuju:-)
Hoci je to moja prvá kniha od tejto autorky, rozhodla som sa pre plnú paľbu hviezdičiek. Preto, lebo konečne je na trhu autorka, ktorá sa nebojí písať historickú romancu, v ktorej hlavní hrdinovia majú svoju profesiu, majú ju radi. Hneď sa na 19. storočia pozerám triezvejšími očami. Text bol čitateľný, drží v pozornosti od začiatku po koniec. Myslím, že to je vydarené dielko. Prvá časť z tetralógie - zatiaľ :-D
domino tentoraz vybralo ešte na českom a slovenskom trhu neznámu autorku, ale myslím si, že si nájde svojich čitateľom veľmi skoro. už sa teším, že Domino vydá aj jej ďalšie knihy - je to milo a vtipne napísaný príbeh. neviem či už vyšla v tlačenej podobe, ale ako ebook je už k dispozícii
2012 | … a pak ji políbil |
2014 | Svádění jako lék |