… a pak ji políbil přehled
Laura Lee Guhrke
Girl-bachelor série
1. díl >
Ve ctnostných dámách někdy dřímá více vášně, než by se znalec žen domníval… Emmalina Doveová je mladá půvabná dáma, která se může pyšnit všemi ctnostmi. Tajně si hýčká velký sen: vydat vlastní knihu o etiketě. Napsala jich už několik a všechny předložila k posouzení vikomtu Marloweovi, který vlastní největší londýnské nakladatelství. Jako jeho oddaná sekretářka chová velké naděje… ovšem jen do chvíle, kdy zjistí, že ten prolhaný darebák odmítal její knihy, aniž z nich přečetl jedinou stránku! Harry jakožto zkušený nakladatel a znalec žen pokládá knihy o etiketě za vrchol nudy. Kromě toho nevěří, že by jeho spořádaná sekretářka dokázala napsat knihu, která by stála za přečtení. Je sice spolehlivá, ale nemá jiskru. I on se ovšem přepočítá - jednoho dne zjistí, že nevýrazná šedivka Emma odešla beze slova vysvětlení z práce a dokonce si dovolila začít psát do novin. Jak si něco takového vůbec mohla dovolit? Na něco takového není miláček žen Harry zvyklý, a tak se rozhodne uštědřit Emmě lekci. Hodlá slečnu Doveovou naučit pár věcí, které jsou etiketě na hony vzdálené. Když ji ale políbí, ke svému úžasu zjistí, že jeho bývalá sekretářka v sobě skrývá více vášně, než by se nadál. A Emma si uvědomí, že si z touhy po spořádanosti nechala spoustu nádherných věcí proklouznout mezi prsty. Nyní je rozhodnuta dohnat, oč přišla - i když při tom bude muset hodit za hlavu všechny své ctnosti, na něž byla tolik pyšná. ... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2012 , DominoOriginální název:
And Then He Kissed Her, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize … a pak ji políbil. Přihlašte se a napište ho.
Je to velmi pozvolna plynoucí příběh bez kdovíjakých vyumělkovaných dramat, připomínal mi Nezkrotnou touhu od L.Kleypas, v méně divoké verzi :-). Hlavní hrdinka se stává jakousi influencerkou a je lehounce méně věrohodné, jak by se to zaměstnané ženě bez čilého společenského života a s tím souvisejícího nadhledu mohlo povést. Vadilo mi překládání jmen Emmaline nebo Josephine na Emmalínu a Josefínu, koneckonců Harry taky není přeložen jako Jindřich. Taky byl zmatek ve střídavém titulování Harryho jako mylorde, pane, sire a lorde..
Pro mě opět nová autorka a musím říct, že se jedná o velmi milé a nenáročné čtení, s trochou humoru a špetkou dramatu. Ať už Emma nebo Harry (i se svým rodinným "harémem") jsou sympatické postavy. Hrozně se mi líbil pan Holub. :)
Kniha … a pak ji políbil v seznamech
2012 | … a pak ji políbil |
2014 | Svádění jako lék |
2013 | Gentlemanovy tajné touhy |
2021 | Pravda o lásce |
2013 | Pletichy krásného vévody |
Musím sa priznať, že tu samostatnosť hlavnej hrdinky sedela! Nebola prepiata, nehrala sa "ach-nie-nechaj-ma-ale-vlastne-chcem" a dokázala za seba bojovať v dobe, ktorá tomu úplne nepriala. Úprimne som jej fandila, asi aj tým, že ma etiketa vždy bavila, sama patrím medzi tie menej nápadné a v podobnom historickom období sa vidím ako úspešnú guvernantku alebo inak zárobkovo činnú ženu, no a keby sa objavil taký partner ako Harry a pobozkal - super, prečo nie? :)