Granáty
Vlasta Javořická
Příběh schovanky Věrušky a jejího moudrého, laskavého a milujícího vychovatele, faráře Doležala. Po farářově zatčení Věruška přichází do Prahy do bohaté rodiny farářovy sestry Márinky. Ústrky, pohrdání a ponižování, které Věra v této rodině zažije, ji nakonec donutí bohatý Pekárkův dům opustit. Mezitím ovšem klíčí mezi ní a synem Pekárkových Waldemarem sympatie a náklonnost, ze které se pomalu vyvijí láska. Důležitou úlohu zde sehraje rodinný šperk - náhrdelník z granátů...... celý text
![hortenzie hortenzie](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/14133/14133.jpg?v=1381127951)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Asi nejlepší, co Javořická napsala. Ještě je dost dobře napsaný Potok nebo Dva mlýny. Knihy této autorky jsem zdědila po mamince, tak jsem jich pár přečetla. Prosím, šmahem nezatracovat, i u této autorky se dají najít dobré tituly.
![WEIL WEIL](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/4690/4690.jpg?v=1381127927)
Mít dobrého vychovatele, to je pro život základní předpoklad. Kdo není moudrý vychovatel, ten by neměl mít děti.
2009 | ![]() |
1998 | ![]() |
2005 | ![]() |
2006 | ![]() |
2001 | ![]() |
Jednu dobu jsem byla paní Javořickou doslova posedlá....Toto je opravdu jedna z nejlepších .