Gump
Filip Rožek
Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přátele lidí. A důvěra zvířat v lidi je pro nás ta největší pocta, kterou musíme chránit. Nemusíme změnit celý svět. Stačí, když zachráníme životy konkrétních zvířat, protože tím jejich svět změníme navždy. Pořádáme koncerty, výstavy, aukce, prodáváme výrobky s naším logem a mnoho dalšího. Podporujeme ty, kteří na to zůstali sami, zachraňujeme ty, které jiní odepsali, bojujeme tam, kde to už jiní vzdali. Pomozte nám prosím vrátit do života i další, kteří to potřebují.... celý text
Kniha, která je ze života. Na nic si nehraje, ukazuje psí život se klady i zápory. Nastavuje zrcadlo nám lidem. I nás v současné době náš "chlupáč" drží nad hladinou.
Kniha s moc hezky podaným a inspirujícím příběhem. Nejde o nějak rozsáhlý titul, ale přesto se zde najde dost hezkých a emotivních částí, které zacloumají nejedním lidským srdcem. Gumpa rozhodně doporučuji všem, kteří moc dobře vědí, že pes je nejlepší přítel člověka :)
Knížka, která má smysl. Doporučuji. Nejedna slza mi ukápla při čtení a srdce chvílemi zabolelo, ale myslím si, že takové čtení má smysl.
Neuvěřitelné, co dokázal takto řekněme krátký příběh s mými emocemi. A to je co říct, protože se osobně nepovažuji za takzvanou ,,plačku''. Skvělé to bylo.
Krasna kniha, ktera rozhodne stoji za precteni... Kniha smutna, ale jsem rada za stastny konec... Kdo ale nema rad psy, nic mu kniha nerekne...
Kniha vezme za srdicko...
Roztomilá, krátká kniha o psíkovi, který poznává svět zlých a hodných lidí...bohužel realita. Děkuji autorovi za tento příběh. Slzička mi ukápla :(
Vždycky jsem záviděla Arabele a Jiříkovi, že rozumí řeči zvířat a toužila to taky umět. Zejména mě zajímalo, co se honí v hlavě psům. Příběh Gumpa ukazuje, jak těžký život s námi někdy mají. Kolik zloby a krutosti je často obklopuje. Naštěstí ještě existují lidé, kteří dokáží pomoci a bojují s těmi, kteří nemají zábrany a zvířata jsou pro ně zřejmě jen "věci". Pes je součástí našeho života, ale vy jste pro psa celý jeho život. Tak mu dovolme ukázat nám, jak žít.
Tuhle knihu jsem musela dávkovat po částech, jinak by se dala přečíst za jeden den. Ale představa toho, jak spousta psů trpí kvůli lidské hlouposti nebo krutosti, mi nedovolila, abych to zhltla jako malinu a tak jsem si dala hezky načas. Sžila jsem se s Gumpem, s lidmi, kteří si ho zamilovali stejně jako oni jeho, s pejsky, kteří zažili stejně hrozné věci jako on a zanadávala jsem si u těch, co jsou trnem v patě v životech psů. Psí život je tak krátký a nezaslouží si, aby žili bez domova, bez lásky. Neexistuje zlý pes, jen zlý pán. Bylo hezké, že spousta pejsků našla svůj vysněný domov, ač mnozí z nich mohli žít déle, kdyby se s nimi od samého počátku zacházelo lépe. Množírny jsou největší zlo s lidmi, co koukají jen na zisk, pejsci jsou pro ně jen papírky, jak by řekl Gump. Teď se půjdu poňuchňat se svým kudrnatým šílencem a budu věřit, že další a další pejsci najdou svůj šťastný domov. Protože to nevzdaj!
Milá kniha psaná pohledem psa. Jako bonus je to, že výdělky z knihy jdou na účet organizace Se psem mě baví svět. Kniha má i oficální song, který zpívá Olga Lounová.
Příběh mě moc nezaujal, ale to bylo asi tím strohým stylem psaní – to mi fakt nesedlo. Příběh mohl mít mnohem větší emoce, ale bohužel mě to tolik nezasáhlo. Jinak takové krátké jednoduché čtení. Přečteno za 2 dny před spaním.
Velmi krásná knížka, tolik bolesti, radosti, lásky, štěstí může pocítit jen čistá dušička bezbranného zvířátka. Tohle by si měli přečíst všichni, kteří tvrdí, že pes patří do boudy, do kotce. Kromě nádherného příběhu o houževnatém pejskovi autor čtenáři nastiňuje různé problémy jako útulky a množírny. O těchto tématech by se mělo více mluvit, lidé by neměli být slepí k osudům těch, kteří milují celým svým srdcem a věří nám celou svou duší. A nemluvím jen o pejscích. Tahle kniha mě opravdu dojala, alespoň nekanuly jen slzy smutku.
Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa-Příběh o cestě plné překážek a pastí,o lásce,která má sílu až za duhový most,o psí obětavosti,která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní.Výtěžek z knihy jde na organizaci "Se psem bě baví svět".
Jedna z posledních knížek, co jsem si koupila, ačkoli jsem srdcem spíš kočkař. A nemám, co bych knize vytkla. Je pravda, že sloh je poněkud jednodušší, ale pokud si za vypravěčem představím opravdu psa Gumpa, tak nic proti. Příběh je silný, uvěřitelný, a co musím opravdu vyzdvihnout, jsou ilustrace. Jsou opravdu nádherné a ty psí oči...
Jsem ráda, že jsem si knihu koupila a že přišla na řadu dřív než ostatní chudinky čekatelky... :-)
Čekala jsem mnohem víc. Chvilkami jsem měla dojem, že čtu slohovou práci žáka základní školy, jež psal na koleni večer před odevzdáním. Takové prvoplánové hraní na city. Mám ráda příběhy s psím hrdinou, ale pokud se chci u nějakého takového příběhu dojmout, raději vsadím na knihy jako Psí poslání nebo Marley a já.
Kniha k zamyšlení co nikoho nenechá chladným. Bohužel příběh Gumpa ukazuje to, co se normálně děje...
psi zfilmováno příběhy o psech člověk a pes charitativní činnost podle skutečných událostí vypráví pes písňové texty o natáčení filmu
2019 | Gump – pes, který naučil lidi žít |
2023 | Gump: Jsme dvojka |
2018 | Fína Čokoláda |
2022 | Gump - filmový příběh |
Milý příběh očima psího kamaráda, který naučil lidi žít. Krásná jednohubka s hlubokým poselstvím.