Guns N' Roses
Paul Elliott
Rockový novinář Paul Elliott skupinu zpovídal už před vydáním debutového alba a od té doby ještě mnohokrát. Nyní přináší skutečně zasvěcený pohled na hudbu, úspěchy i peripetie Guns N Roses během posledních více než třiceti let. V neuvěřitelném příběhu jedné z největších rockových kapel všech dob nechybí ani nejaktuálnější kapitola, opětovné shledání tří původních členů Guns N Roses na jednom jevišti. Kniha obsahuje 200 strhujících barevných fotografií od fotografů, kteří dokumentovali kariéru skupiny.... celý text
Krásné fotky, moc hezky napsaná kniha od úplných počátků až k současnosti kapely. Hezky propojené s ostatními kapelami s kterými se potkávali. Jen mi zde chybělo více detailů, nějaké i osobní příběhy, historky apod., což je pravděpodobně v autobiografiích členů, tady jde o kapelu jako celek, což nepovažuji za špatné.
Určitě stojí za to! Nádherné fotografie, odhalené pozadí nejlepších let kapely a zároveň osudy členů i po rozpadu kapely. Pro každého fanouška GNR velmi doporučuji. Zajímavě napsané, citáty členů. 10/10.
Opravdu boží knížka. Trochu jsem se bála,aby nebyla nudná,ale je čtivá,plná obrázků a osobních příběhů.
Jasná záležitost za pět hvězd. Nejen díky krásným fotografiím, ale i za přehledné resumé kariéry Guns N' Roses, byť sem tam se nějaká faktická chyba objevila. Nejde o žádný detailní vhled do historie kapely, to ostatně na tak malém prostoru ani nelze očekávat. Přestože jsou GN'R mojí kapelou číslo jedna už 14 let (jak by zazpíval Izzy a v refrénu Axl 14 Years), pár informací pro mě bylo nových. A to především díky Elliottově nahlednutí za oponu díky kontaktu s kapelou v prvních letech její existence. Elliott byl zkrátka u toho. A právě v tom tkví největší přínos knihy. Skvělá předehra k repete v Letňanech 19. června.
Tak tedy: Welcome To The Jungle, Prague!!!!!
Nějaké ty hity téhle kapely zná asi každý, protože jsou neustále někde slyšet!! Pokud se však dáte do čtení knižního počinu novináře Paula Elliotta zjistíte o téhle nevšední partiččce muzikantů mnoho zajímavých faktů, včetně oněch perliček ze zákulisí. Také se utvrdíte v tom, že rockové seskupení aneb Guns N' Roses i celá jeho tvorba je naprosto peckovní! Byť to tedy byli (a stále jsou), rockoví bohové se vším všudy, jinými slovy sex, drogy a rock n'roll někdy skutečně platí. V zásadě se jedná o celkem obsáhlou knihu, doplněnou spoustou fotografií, v níž se Elliott coby autor mnoha článků různých hudebních magazínů rozhodně nezapře. Nechybí zde proto soudobý kontext a samořejmě prakticky souhrnná historie kapely - parádní čtivo, doslova nabité rock n'rollem!