Habibi

Habibi
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455945/bmid_habibi-f34-455945.jpg 4 387 387

Habibi série

1. díl >

Vitajte v klube LocalX. Čaká vás strhujúca a šokujúca prehliadka podsvetím. Pozor. Vstup je možný iba na vlastné riziko. Harry žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Habibi, ako ho prezývajú v podniku nerestí, balansuje na tenkej hrane zákona a morálky. Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň? Vášnivá a temná romanca Habibi vám strhne ružové okuliare a odhalí skutočný svet bez pozlátky. Autorka Baja Dolce debutovala úspešnou romanticko-erotickou trilógiou Placebo a po nej vás previedla príbehom troch generácií v románe Horkosladké esencie.... celý text

Nika.
28.01.2024 3 z 5

Neurazí/nenadchne...

adela2230
21.01.2024 3 z 5

Na knihu jsem viděla velké promo a očekávala jsem asi víc. Nečte se to špatně, ale chvílema je to dost nerealistické a lehce splácané. Úplně nevím, zda je zde tak moc "dark romance", ale jde to. Líbí se mi zapracování nemoci, kdy to člověk do poslední chvíle nepozná.

VéjaTarabová
05.01.2024 2 z 5

Očekávala jsem průměrný spicy román, dostala jsem však poměrně kýčovitou splácaninu. Myslím si, že autorka očividně moc často koukala na film padesát odstínů šedi, jelikož dost věcí je zde až moc podobných. Jediné napětí se vyskytlo až na úplném konci, kdy jsem tedy musím přiznat byla vskutku šokována. Jinak docela nuda. Obě dvě hlavní postavy, Cassie i Harry, mi ke konci příběhu už docela vadily svými povahami. Nejlepší byla za mě Gia, která sice nebyla nijak speciální, ale prostě jsem si ji nějakým způsobem oblíbila. Dle mého názoru do této knihy bylo vpuštěno málo osobitosti, jež by mi dovolila si s postavami navázat jakýkoli vztah. Navíc číst jakékoli spicy scénky v češtině je docela bolest, každopádně mylně jsem si myslela, že když se knížka překládala “pouze“ ze slovenštiny, nebude to tak hrozné. No, spletla jsem se. Z některých výrazů se mi upřímně zvedal žaludek. Ovšem abych řekla i něco pozitivního, tak kapitoly byly dlouhé přesně tak akorát a četlo se to velmi lehce. Nedoporučila bych tuto knihu, druhý díl si nekoupím, ale pokud někomu stačí vážně blbost na odreagování, co moc nemá čtenářskou hodnotu, tak proč ne.

„Přesvědčil mě, že se ve své podstatě nemůže změnit, protože změnit se můžou jen ti, kteří nikdy nebyli sami sebou.“

michaelakoc
04.01.2024 3 z 5

Kniha Habibi je ze žánru dark romance a hned na začátku jste upozorněni, že toto čtivo nemusí být pro každého, protože se zde vyskytují témata sexu, znásilnění, násilí, drog, prostituce, mafie, toxických vztahů a vulgarismy, tedy 18+. Do čtení jsem tedy šla s obavami, zda toho tam nebude moc a nebylo, nemusíte mít strach. Myslím, že všeho tam bylo tak akorát a navíc to vždy sedělo k situaci.

Nabízí se např. srovnání s knihou Lapeni a to mi Habibi sednul mnohem více a také se mi mnohem více líbil.

Máme tu studentku a spisovatelku Cassie, která se má zúčastnit literární soutěže. Na starost ji dostane Harry, zvaný také Habibi, majitel klubu neřesti a částečně také spolumajitel nakladatelství. Harry Cassie začne ukazovat, že svět není pouze černý nebo bílý a ona to postupně začne zapracovávat do své knihy.

Harry se ničím netají. Od začátku víme, že má divoký a nebezpečný život. Pak tu máme náznaky, že má Cassie nějaké své tajemství. Mně to, bohužel, všechno došlo hned v momentě, kdy se na scéně objevila Victorie.

Jsou zde také zaměstnanci klubu, nevlastní sestra Harryho Sophie, Cassie nejlepší přátelé Levi a Bea, rodiče Cassie, aj.

Kniha se četla skvěle, taková jednohubka. Já ale čekala trochu větší dark romance, proto mi nesedl úplně konec. Zápletku okolo Cassie jsem odhalila moc rychle. A například zápletka okolo Beatrice mohla být hlubší, ostřejší a propracovanější. Tam jsem byla chvíli v šoku, ale vyřešilo se to příliš rychle a lehce.

To ale nemění nic na tom, že se brzy pustím do 2. dílu, do Candyho, protože už na konci Habibiho nám je tento muž krátce představen.

TerryDee
18.12.2023 5 z 5

Ukážem Ti svět bez cenzury. A taky že ukázal.

Můj ty Habibi! Kde mám jen začít. Asi bych začala tím, že řeknu, tohle je dámy a pánové něco úžasného. Pokud máte rádi darkromance, tak tohle je příběh přesně pro vás.

Cassie je mladá žena, která dostala příležitost vydat svůj rukopis v rámci soutěže. Jediné, co pro to musí udělat, je setkat se s panem Harrym Lintonem. A právě toto setkání bude pro oba osudové.

Casiie mi byla sympatická. Je to velmi houževnatá dívka. I když působí celkem naivně, tak se jen tak nevzdává a bojuje.

Harry žije dvojí život. Ve dne pracuje v rodinném nakladatelství, a po večerech vedou jeho kroky do klubu LocalX. Tady se je tím temným, drsným a sexy Harrym, tedy spíš Habibim. Čím víc toho prevíta člověk poznává, tím více je pro druhé zajímavější. I když občas jsem ho chtěla bucil kyjev po hlavě za jeho chování.

Ti dva dohromady jakože wau. Neskutečné! Ta jejich chemie, jiskřivost a hravost. Jako to pravidlo žádné líbání mě vskutku vytáčelo a říkala jsem si, kdy ho poruší.

Na závěr musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy (ta ořízka se neskutečně provedla, radost pohledět) a playlist (který jsem velmi uvítala).

První díl si mě jednoznačně získal, takže se už moc těším na další v pořadí, a to na Candyho.

Chtěla bych poděkovat autorce @bajadolceautor a @venupress za oslovení a nabídnutí knihy k recenzi.

Lenka8065
15.12.2023 5 z 5

Wow tak Habibi se rozhodně dostane do top 10 knih za rok 2023, protože opravdu překonal veškerá má očekávání!

Pokud hledáte erotickou knihu, která se bude z velké části odehrávat v klubu zde tedy Local X a zároveň bude obsahovat téma psaní a nakladatelství. Nenechte si knihu ujít! Autorka v tomto případě zvolila velice působivé kombo. Líbilo se mi prolínání těchto dvou prostředí.

Díky tomu se z velké části měnilo i téma příběhu, kdy Cassie psala a Harry jí pomáhal s inspirací k příběhu. Velice oceňuji také zápletky, těch totiž nebyl málo a všechny byly velice povedené a z velké části nepředvídatelné.

Příběhem nás provází Cassie, dívka dvou rozdílných tváří, která měla ale velice přátelskou povahu a hned od začátku mi byla sympatická. Uměla se ovládat i bojovat, nebála se zeptat a oceňuji její snaha nepodlehnout Habibimu. Právě druhou postavou je Harry přezdívaný Habibi. Je to miláček hned od začátku, je to typický bad boy, ale ukrývá v sobě příběh.

Za mě opravdu neváhejte a nenechte si Habibi ujít, má to naprosto skvělou atmosféru, prostředí i postavy a vy knihu nedáte z ruky.

Za knihu velice děkuji samotné autorce Baja Dolce a nakladatelství Venupress!

Jira88
12.12.2023 5 z 5

Dark romance, která Vás nenechá číst v klidu, potřebujete vědět vše hned, je to boží, je to návykové, je to zvrácené a stojí to za to

ellacteknihy
08.12.2023 1 z 5

Tady se přiznám, že po všech těch recenzí a propagaci co autorka udělala mě kniha velmi zklamala. Měla jsem vysoké očekávaní, ale mě bohužel nenadchla.
Postavy nesympatické... Děj z počátku vypadal zajímavě, ale nijak se dál nevyvíjel.
Celá ta 'zápletka' byla předvídatelná a celkově mám z knihy zklamání.
Na další knihu se nechystám....

MontynaS
02.12.2023 5 z 5

Má první kniha od autorky. Hodnotila bych jedním slovem - WOW! Bylo to opravdu skvělý! Ze začátku mi postavy nebyly moc sympatické, Habibi je velky drsňák, co žije dvojí život a musím říct, že milej neni ani v jednom Cassie mi přišla hrozně naivní...to bylo ale prvních pár kapitol, během čtení se vše změnilo! Ani nevim, kdy se to změnilo a najednou jsem se nemohla odtrhnout. Habibi a Cassie byli opravdu úžasný. Hrozně se mi libilo, že autorka přesně vystihla moment, kdy jsem chtěla i pohled z druhé strany a vždy tam byl! Také se mi libilo, že jakmile se načlo nové téma, tak se to i vyřešilo a nezustaly mi nezodpovědné otázky kniha byla opravdu skvělá a doporučuji ji všem, kteří si chtějí odpočinout od klasiky a vítají darkromanc

lena.o.knihach
25.11.2023 4 z 5

Harry žije dvojí život. Ve dne pracuje v rodinném nakladatelství, ale když se setmí, na povrch se dostává jeho temná, drsná a sexy stránka a nikdo mu neřekne jinak než Habibi. Do chvíle, než mu do života vstoupí krásná studentka žurnalistiky.
Cassie nemohla mít štěstí na lepšího redaktora. Aby ale její kniha byla ještě lepší, potřebuje poznat svět bez cenzury

Přiznám se, že těch dark romancí nemám až tolik načtených, ale Habibi se mi moc líbil. Už jen vzhled knihy na mě velmi zapůsobil, i když by mi vůbec nevadilo, kdyby ta obálka byla krapet světlejší, ale třeba ta ořízka? Nemá chybu. To samé předsádka.

Kniha je vyprávěná ze dvou pohledů, ale těch kapitol, které patřily Harrymu, mohlo být klidně dvakrát tolik. Neskutečně mi to uteklo a playlist ke knize je skvělý (právě ho poslouchám).

Habibi v sobě ukrývá mnohem víc než jen žhavé scény a moc se mi líbilo, co všechno se v knize řešilo a jakých témat se autorka dotkla. Nečekala jsem, že od tohoto žánru můžu dostat něco navíc a velmi mile mě tento první díl stejnojmenné série překvapil.

#spoluprace @bajadolceautor

sabi_z_knihy
19.11.2023 5 z 5

Když jsem se do knihy pouštěla, vlastně jsem nic moc nečekala a když už, tak jsem se bála, že to bude kniha plná spicy scének a sexuálních narážek. Ale víte co? Nemohla jsem se plést víc. Jakoby... neříkám, že tam nebyla jediná sexuální scénka. Ale ta hloubka, která se v celé té knížce skrývá? Miluju.
Cassie byla skvělá hlavní hrdinka. Zbožňovala jsem její drzost a odhodlání. To, jak vždycky řekla, co si myslela? To já prostě umím ocenit. A Habibi... ten byl pro mě docela záhada. Občas jsem nevěděla, co si o něm myslet, protože jeho chování bylo dost různorodé a bylo těžší, ho prokouknout. Což mi ale vlastně k celé jeho osobnosti sedělo.
Celá kniha byla psaná strašně čtivým stylem, že bylo těžké se odtrhnout. Zápletka se mi moc líbila a líbilo se mi i to, jak každá scéna tam měla svůj smysl. V celé knize bylo strašně moc okamžiků, kdy jsem knihu na chvilku odložila, jen abych se nad celou věcí mohla zamyslet. Autorka tam naprosto skvělým a lidským způsobem otvírala spoustu problémů a bylo tam ukryto spoustu myšlenek.

Takže ve výsledku se mi kniha strašně líbila a myslím, že můžu rozhodně doporučit! Je sice doporučená až pro čtenáře 18+, ale mě samotné je 17 a myslím, že každému už od 16, kdo se nebojí tvrdé reality a má už něco načteno, by to mohlo vyhovovat.

4,8/5

instagram: sabi_z_knihy

klarunas
18.11.2023 5 z 5

Wohoo! Tak to jsou moje pocity po přečtení mojí první dark romance a nemohla jsem si vybrat lépe. Bylo to divoký, drsný, sexy, ale i něžný a na závěr byly i slzičky.

Této knize opravdu nechybělo nic. Četla se sama a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ano, jsou tam silná témata, jako mafie, drogy, prostituce atd. A co si budem, hlavní hrdina Harry alias Habibi není žádný svatoušek, ale pěkný prevít. Je to prevít, co se vám zaryje pod kůži, stejně jako jeho tetování a prakticky na něm jste závislí.
Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů a to zmiňovaného Harryho a Cassie. Ó ano, naší sladké nevinné Cassie, která studuje na univerzitě, je dcerou vysoce postaveného politika a chce si splnit sen a napsat svou první knihu. Jenže to by nemohla poznat Habibiho, který ji opravdu ukáže svět bez cenzury a trochu díky němu pozná i sama sebe a svou rodinu. Zjistí, že není vše tak růžové, jak se zdá.

Nebudu vám tuto knihu spoilerovat, protože ji musíte prostě přečíst. Zjistíte, že je božská. Děkuji @vnimej_svet_knih za doporučení a už se těším na Candyho.

KajinaH722
17.11.2023 5 z 5

Můj habibi :) Miluju tu knihu, kterou čtu už podruhé a přirostla mi k srdci ještě víc a rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější.
Jsem ráda, že jsem si osvěžila paměť, protože v knize mi nic nechybí. Najdete v knize dark romanci, touhu, erotiku, násilí, drogy,alkohol, prostituci, přátelství a lásku.
Kniha se čte jedním dechem ze strany cassie a Harryho a obě strany se mi moc líbili. (hlavně ty detaily jeho tetování po těle, aaah)
Teď už jen čekám až mi dorazí kniha Candy, protože se nemůžu dočkat.

literarnikouzla
09.11.2023 5 z 5

IG: @literarnikouzla

Jedná se o Dark Romance, která rozhodně není pro každého. Kniha je určená pro čtenáře 18+, kterým nevadí témata jako sex, znásilnění, násilí, drogy, prostituce apod.

Knihu jsem četla po druhé, ale bavila mě úplně stejně, možná i více. Kniha je psaná z dvou úhlů pohledu, a to Cassie a Harryho. Harry je vtipný, vnímavý, má spoustu úžasných tetování a piercingů, jezdí na motorce, no zkrátka dle mého názoru je ztělesněním Boha . Cassie je taktéž skvělou postavou, která je sebevědomá, drzá, krásná a za mě trochu naivní. Příběh má naprosto skvělou zápletku, je nabitý super hláškami a plný skvělého humoru. Kromě toho, že budete umírat vzrušením, tak se také zasmějete, poučíte a budete zvědaví, protože v knize najdete i malé tajemství.

Kniha má krátké kapitoly, což je za mě moc fajn. Musím zmínit skvostnou ořízku a celkově design knihy je nádherný. Nechybí ani playlist, což také potěší. Kniha vyšla u nakladatelství @venupress. Snažila jsem se najít, něco, co bych knize mohla vytknout, ale nic jsem nenašla, za mě je to opravdu nejlepší Dark romance příběh, který jsem kdy četla.

„Accidit in puncto quod non speratur in anno Co to znamená? V překladu v okamžiku se stane to, v co nedoufáš roky.
„Nezáleží na tom, jak hluboce padneš, ale na tom jakou sílu vyvineš na to, aby ses opět postavila, “ řekl.
“To je chlap, o kterého se stará ženská, a má právo nevypovídat, neboť vše, co řekne, bude při nejbližší hádce použito proti němu.

Moje hodnocení: 5 / 5

tyna_01
07.11.2023 5 z 5

Poté, co tato kniha spatřila světlo světa, byla mi neustále na očích. Světem instagramu solidně otřásla v základech, s přehledem převažovala samá pozitivní hodnocení.
Když nějakou takovou knihu uvidíte, co vám prolítne hlavou? Mne dvě věci - a to, že kniha musí být fakt naprostá pecka a nebo že půjde o knihu, ze které je většina lidí nadšená a já to nadšení budu postrádat, prostě nepochopím proč,.. A jak jinak to zjistit, než si knihu přečíst, žejo .

Celý příběh se odehrává ve dvou rovinách - v té světlé stránce a v té tmavé stránce života.
Světlá stránka života je nakladatelství a tou temnou je klub LocalX.

Setkáváme se s Harrym a Cassie, kteří se potkávají díky pracovní záležitosti, která má být velkou příležitostí pro Cassie. Jenže Harry, alias Habibi, jí nedá nic zadarmo a spolupráce těchto dvou zcela odlišných lidí se jeví jako nereálná. Harry je totiž redaktorem v nakladatelství a po nocích manažerem nočního klubu, což se viditelně odráží v jeho chování., které se Cassie z počátku nelíbí. A můžu říct, že mne taky ne . Hned prvotní přivítání Cassie pro mne bylo pochybením o jeho profesionalitě a funkci v nakladatelství. Postupem času a s přibývajícími stránkami se Cassie (i mne ) začal Habibi víc a víc zamlouvat. Jeho velké plus? Rozhodně tetování
V knížce se mi líbil vývoj jejich vztahu, i když jsem možná čekala, že na ,,to,, skočí dřív . Ale samozřejmě jsme se dozvěděli, proč tomu tak nebylo.
Ač se to může zdát nemožné, příběhem se prolínala i vedlejší dějová linka a ta mne moc bavila, na závěr dost šokovala .
A autorčina ochutnávka druhého dílu? Tak ta mne hodně navnadila .

Pitbullka
26.10.2023 5 z 5

V tomto žánru jsem přečetla teprve dvě knihy, takže jsem nováček. Ale musím říct, že Habibi byl velké překvapení. Příběh čtivý, líbilo se mi, že to nebylo postavené jen na sexu, ale byly různé dějové linky kolem. Knížka byla napínavá a čtivá a hodně mě vtáhla. Za mě veliká spokojenost a těším se na pokračování.

Nikusscha
03.10.2023 3 z 5

Jelikož jsem na tuhle knížku četla samé pozitivní recenze, tak mi to nedalo a přála jsem si ji k narozeninám. Mám z ní takové rozporuplné pocity. Jakože líbila se mi, to jo. I hlavní postavy Harry a Cassie mi byly sympatické. Ovšem samotné vyústění děje mě jaksi zklamalo. Asi jsem čekala víc.
Harry coby bad boy mě teda nepřesvědčil. Více se mi líbily postavy v Chladném králi nebo Zvrhlý král.
Cassie teda mega plačka a to nemám ráda.

Ale abych řekla i co se mi líbilo. U některých hlášek v knize jsem se od srdce zasmála. Více se mi knížka líbila z pohledu Harryho. A i erotické scény byly popsány v pohodě.
Ještě si teda rozmyslím, jestli si přečtu další díl.

Jo a ta obálka a orizka je moc krásná!

Mishaacka
05.09.2023 2 z 5

Podle recenzí jsem se na knihu velmi těšila, bohužel přišlo velké zklamání
*Zvažovala jsem 3, ale nakonec pouze 2 = mám dojem, že knize velmi uškodil český překlad. Bohužel, jakmile je špatný překlad + korekce + stylizace, tak mám zkaženou celou knihu, nedokážu se přes to přenést. Místo děje jsem přemýšlela nad slovním spojením a v duchu upravovala souvětí, které v češtině jaksi nedávalo smysl. Co mi vadilo opravdu hodně = neskloňovaly se jména (WTF? Napíšu Cassie, vezmu Cassie ven, vidím Cassie...)
*Absolutně mi chyběla chemie mezi Cass a Harrym = jak se mohla do něj zamilovat, když spolu nemluví a mají jenom sex? Ta se zamilovala maximálně do jeho pé**
* hodně slabé, díky chybějící chemii. Erotické scény se mi zdály tak nějak plytké a nebavily mě (a to už je co říct) a na erotickou knihu na to vlítli celkem pozdě
*Bohužel se mi nelíbila ani jedna postava a to jsem téměř vždy tým hlavního hrdiny
*Zápletku s Victorií jsem odhalila hned při prvním setkání - a opravdu se mi zdála zbytečná, nějak ten děj neposunula
*Zápletka - první polovinu knihy máte dojem, že klíčem je nakladatelství a literární soutěž. Tajemné Harryho náznaky ohledně Sophie a to, že Cass dostal schválně. Bum - druhá půlka knihy úplně jiné 2 zápletky, podsvětí a soutěž jen okrajově
*Habibi se nechce líbat - okamžitě mi naskočí Pretty woman (a nebyla jsem daleko od pravdy)
*Vypadalo to, jako by se autorka nemohla rozhodnout, kam příběh bude směřovat a tak jsou tam 3 různé dějové linky
*Slabší darkromance = opravdu se to ani neblíží Amo Jones, jak jsem někde četla
* 2 díl Candy si přečtu slovensky, zda bude lepší, dám tomu ještě šanci

Leído
01.09.2023 5 z 5

Tento typ knih mám ráda a má očekávání byla určitě splněna. Vlastně jsem to už podle komentářů tušila, že tohle bude moje krevní skupina. V polovině knihy jsem měla pocit, že už vše proběhlo, že už by mělo přijít závěrečné drama a následně zkrocení zlého muže. Jenže Habibi byl nezkrotitelný a autorka si s námi pohrávala dál stále ve stejně čtivém tempu. S Viktorií jsem to tak trochu tušila, přesto jsem byla na vážkách a užila si každou stránku. Knížku doporučuji a co se týká druhého dílu, já určitě na české vydání čekat nebudu a jdu hned na to, protože ještě nemám dost.

nela3812
28.08.2023 3 z 5

Habibi je kniha, které ve čtenáři vyvolá nejrůznější pocity. Radost, vztek, vzrušení, znechucení i neskutečný zájem. Přestože jsem s knihou zpočátku velmi bojoval a hlavní hrdina si nezískal mé sympatie, mohu po dočtení knihy říct, že jsem si příběh užila.

Habibi je osobnost, která nesedne každému. Nemyslím si, že by byl přehnaně zvrácený nebo to byl bad boy vyhnaný do extrému, ale má stránky, které si mě jednoduše nedokázali získat. Navíc potetovaní a piercingy prošpikovaní chlapci opravdu nejsou můj šálek kávy. Největší blok jsem si však vytvořila hned v úvodní scéně v nakladatelství, kdy se nedokázal chovat jako obchodní partner, a přitom je manažerem v nočním klubu? S takovým přístupem nechápu, že ještě funguje.

Cassie jezvláštní? Snad do poloviny knihy jsem jí vůbec nedokázala zařadit do celého příběhu. Její minulost byla neznámá a já nedokázala pochopit, kde bere peníze na svůj životní styl. V druhé polovině se minulost Cassie začala odhalovat v poměrně velkém měřítku. Osobně bych tam například její spojení s Victorií mít úplně nemusela, bylo to už na mě trochu moc a do příběhu mi to nezapadlo.

Sexuální scény a vztah mezi hlavními hrdiny byl popsán neskutečně. To byla opravdu jízda a užila jsem si jí, i přestože jsem si k hlavním hrdinům úplně nezvládla vytvořit nějaký bližší vztah. Vývoj příběhu mě až na drobné detaily bavil a osobně bych jej právě o několik těchto detailů osekala, protože tam z mého pohledu nebyli potřeba. Můžu vám ale slíbit, že se ani chvíli nebudete nudit, protože budete objevovat jedno temné místo za druhým.

Celkově hodnotím 3,5/5, ale knihu vám moc ráda doporučím, protože je napsaná opravdu chytlavě a najdete v ní mnoho trefných vtipů a sarkastických poznámek! To bylo opravdu blaho pro mou duši.

Baja Dolce
slovenská, 1989