Habibi

Habibi
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455945/bmid_habibi-f34-455945.jpg 4 387 387

Habibi série

1. díl >

Vitajte v klube LocalX. Čaká vás strhujúca a šokujúca prehliadka podsvetím. Pozor. Vstup je možný iba na vlastné riziko. Harry žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Habibi, ako ho prezývajú v podniku nerestí, balansuje na tenkej hrane zákona a morálky. Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň? Vášnivá a temná romanca Habibi vám strhne ružové okuliare a odhalí skutočný svet bez pozlátky. Autorka Baja Dolce debutovala úspešnou romanticko-erotickou trilógiou Placebo a po nej vás previedla príbehom troch generácií v románe Horkosladké esencie.... celý text

Veronica.Faye
04.01.2021 4 z 5

Hneď na začiatok Vám odporúčam, siahnite po knihe - ak máte 18+, nevadí Vám v knihe násilie a vulgarizmy a zobrazený svet podsvetia. Veci v knihe sú bez cenzúry, ako napovedá názov. Nečakajte sladkú romantiku.

V prvom rade chválim obálku a jej farby, oceňujem neónový nadpis, ktorý hneď upúta pozornosť čitateľa a záhadná silueta dodáva tajomno okolo celej knihy. Štýl autorky už celkom poznám a ani v tejto knihe nesklamala. Striedanie hlavných postáv nám pomáha viac ich spoznať a nahliadnuť do ich hlavy a duše, čo sa v nich odohráva a aký vedú vnútorný boj. Kapitoly boli primerane dlhé a aj pri tejto knihe som si v neskorých hodinách vravela „ešte jednu kapitolu a pôjdem už spať“. Čítala sa celkom rýchlo, vždy tam bol nejaký moment, kedy som jednoducho chcela vedieť, čo sa udeje ďalej.

Dej knihy bol dynamický, obsahoval napätie, akciu a kopec iných vecí. Dá sa povedať, že podchvíľou sa niečo dialo, čo Vás posúvalo vpred pri čítaní. Musím pochváliť aj zvrat, ktorý som už spomínala. Nečakala som ho, dosť ma to prekvapilo a bolo skvelé si potom pospájať jednotlivé veci dokopy. Autorka sa rozhodla zmeniť trochu smer a zariskovať, a teda bola to dobrá voľba. Ide jej písanie aj týchto odvážnejších, vulgárnejších a temnejších riadkov. Nekládla si servítku pred ústa a to dodalo knihe na reálnosti. Každá jej kniha je špecifická niečím iným a som veľmi zvedavá, aké príbehy nám ešte v budúcnosti ponúkne.

Dlhšiu recenziu nájdete na mojom blogu - https://veronica-faye.blogspot.com/

Mala_k_Žanet
04.01.2021

Tohle je velmi drsný román. A to se mi na knize líbí. Cassie mi jako hlavní hrdinka neskutečně sedla. Líbilo se mi, jak si tvrdě stála za svým a dokázala každou situaci vyhodnotit a teprve potom jednat. Co se Harryho alias Habibiho týče - tam už to bylo horší. Nevím proč, ale to jak jednal se ženami mě hrozně uráželo. ????Je to prostě klasický bad boy který má za sebou temnou minulost. Na druhou stranu ale musím uznat, že si na nic nehrál. Nutno říct, že byl namyšlený arogant ale zároveň o sobě nikdy nelhal a byl pokud možno upřímný.

Moc se mi líbilo, jak Cassie sbírala inspiraci na svou knihu. Vlastně celkový děj byl na jedničku. Žádná nuda vás tu nečeká. Naopak. Příběh je nabitý akcí a zajímavými myšlenkami. Moc se mi v knize líbilo to tajemno, které obklopovalo Harryho. Celková atmosféra knihy byla vlastně tajemná.

A vztah mezi Cassie a Harrym? Upřímně? Přišlo mi, že Cassie by si zasloužila někoho lepšího zároveň ale nemůžu odepřít tu energii mezi nimi, která se zvětšovala po celý čas knihy.

Závěr? Baja odvedla zase skvělou práci. Jak s postavami, tak s jejich charaktery. Jak s dějem, tak se samotnými myšlenkami a akčními scénami. Vztah mezi postavami byl napsaný skvěle včetně sexuálních scén.

flossielex
28.12.2020 4 z 5

Môj ty Habibi! tohle bylo tak skvělý ????
O tom, že Baja Dolce umí psát šíleně čtivě, jsem se přesvědčila už v HSE. V této knize tomu nebylo jinak, skoro mi přišlo že bylo Habibi i čtivější než HSE. Dějově mi sice HSE přišlo lepší, ale Habibi si mě také hned od začátku získalo. Najde se zde sice pár prvků klišé, ale mě osobně to tam nevadilo. Oba dva hlavní hrdiny jsem si moc oblíbila a to jiskření které se autorce mezi Cassie a Harrym podařilo vytvořit je naprosto božský a já jsem si nejen díky tomu romantickou linku opravdu užívala od začátku až dokonce ????  Habibi je naprosto božská hlavní postava a já jsem si ho i přes jeho temnou stranku strašně zamilovala a to jenom díky autorčinýmu skvělému popisu vnější a vnitřní charakteristiky.

V druhé polovině knihy se stalo pár zvratů a já jsem bohužel byla v jednu chvíli dost ztracená co se to tam vlastne děje a proto jsem nakonec nebyla tak ohromená jak jsem asi měla být.
Co mě taky mrzí je že jsem jeden zvrat odhadla asi 50 stránek před tím než se stal ????
Konec celého příběhu se mi strašně moc líbil a jsem strašně moc zvědavá na pokračování ☺

jani.ruzicko
18.12.2020 4 z 5

Habibiho jsem uz četla na Wattpedu a pokračujíc na stránkách autorky, a je pravdou, že i na podruhé je to stále takové zmatené..teda aspoň ta poslední třetina :) každopádně čitelné to určitě je a dakší díl si ráda přečtu =)

SaxyKaya
16.12.2020

S knihami podobného žánru som doteraz nemala dobré skúsenosti. No po tejto nádhere som sa presvedčila, že aj knihy tohto žánru sa dajú napísať tak aby čitateľa zaujali a naopak neodradili.
▪︎
Bajin štýl je nenahraditeľný, jedinečný a aj keď Palcebo séria a Horkosladké esencie ostanú pre moju romantickú dušu najväčšími srdcovkami, tak Habibi si zas posunul laťku vo svojom žánri. Čítalo sa to rýchlo, bola som v napätí a zvraty v knihe ma rýchlosťou blesku posúvali až ku koncu, ktorý som si najprv predstavovala trochu inak, no i tak sa mi veľmi páčil.
Typický ,,Dolce humor" tu takisto nechýbal a už dávno som sa nenasmiala pri knihe tak ako pri tejto.
▪︎
Harry je ten typ postavy, ktorá vám buď sadne alebo ju nenávidíte. Mne ako Habibi v tomto príbehu zapasoval perfektne. Postava Cassie bola takisto nesmierne zaujímavá, sympatická a s Levim a Beou tvorili úplne úžasné priateľské trio, ktoré sa nedalo nezamilovať si!
▪︎
Musím sa priznať, že som bola skeptická pred čítaním. Preto som ani nečakala, že by ma to mohlo až tak baviť ako ma to bavilo. Samozrejme...nie so všetkým som bola úplne v pohode, nie každá scéna sa čítala bez problémov. Baja rozoberá témy, o ktorých sa nahlas nehovorí a nie je to pre každého- veľa drsných sexuálnych scén, vulgarizmov, prostredie stipklubov, kasín, mafie ap. No moja hranica drsnosti to poľahky zniesla, dokonca som si to zamilovala (v správnom slova zmysle).
▪︎
Určite to nie je kniha pre každého, no myslím si, že Baja spracovala témy tejto knihy úžasne a rada si prečítam ešte niečo podobné z jej pera. Ak sa o túto tému zaujímate alebo vás bavia knihy tohto typu a máte 18+, tak toto je určite kniha, ktorú zo srdca pre vás odporúčam. Habibi vám možno tiež učaruje a ukáže svet bez cenzúry.

simona5843
13.12.2020 5 z 5

Habibi je úplne iná kniha ako predošle od autorky.Nečakajte žiadneho sladkého hrdinu ktorý bude žene nosiť kvety práve naopak.Habibi je hajzlik a v tejto knihe si môžeme prečítať o láske ktorá bolí.Kniha poukazuje na vzťah v ktorom je mnoho žien a možno im táto kniha otvorí oči a povedia si dosť a pôjdu za niečím lepším.Kniha je označovaná aj ako Dark romance čo táto kniha rozhodne splňa.Teším sa na ďalšiu knihu od autorky :)

LilliBell
11.12.2020 5 z 5

Tato kniha ma neskutocne bavila, temne, krute, realisticke, drsne, prekvapujuce, napinave, sokujuce.

Vknihách
10.12.2020 5 z 5

Spomínala som to už pri predchádzajúcich knihách-autorka si v mojich očiach nastavila latku riadne vysoko.Ani na sekundu nezapochybovala, že by Baja svoju vlastnú latku musela podliezať! Opäť ju o kus zdvihla a verím, že to tak bude s každou ďalšou knihou, ktorú pre nás, čitateľov, fanúšikov,nachystá.
Budem sa opakovať,no štýl autorky mi hrozne sedí. Vyšperkovaný humor mi k menu Dolce sedí ako riť na šerbel.
Príbeh je rozprávaný z dvoch pohľadov, čo v knihách zbožňujem a je to iste náročné napísať uveriteľne. Najmä rozprávača Habibiho. Je to hajzel, čo si budeme navrávať… no pochybujem, že sa nájde čitateľka, ktorá by ho nemilovala. Cassie je zdravo drzá,zdravo sebavedomá, priebojná a so svojimi priateľmi Levim a Beou nuda nehrozí. Celý dej je svižný,k veci, bez omáčok a nudných pasáží. O sex, vulgarizmy nie je núdza. Ak čakáte plytký príbeh= dobré dievča+zlý chlapec,ste na omyle! Krásne myšlienky dotvárajú hlbší príbeh,horúce chvíle striedajú zápletky, niektoré(viaceré) až šokujúce! Obdivujem autorku, že majstrovsky prešla od romanticko-erotickej prvotiny,k románu s mystery\fantasy nádychom a zaklincovala to(nateraz)touto dark romance! 400 strán je podľa mňa málo a v kútiku duše dúfam, že ďalšia kniha bude opäť o level vyššie. Keby čítam epilóg v stoji,podlomia sa mi kolená a v závere prišiel mrazivý šok! Neuveriteľné lákadlo na ďalšiu tvorbu!

Michaella754
08.12.2020 5 z 5

výborné ! Vrelo odporúčam.Kniha vás vtiahne do deja od prvých stránok :-)

zuzana0307
07.12.2020 5 z 5

Och môj Habibi
Moje hodnotenie: 5 stars
Dark Romance | Erotika | Napätie

Habibi, temná romanca, ktorá ma ohromila a podmanila si ma, ako to dokáže asi len dark romance.
Veľmi zriedka nájdem knihu s dobrým námetom alebo postavami, ktorá sa líši od toho všetkého, čo som už čítala. Habibi je ale jednou z mála výnimiek.

Kniha je prepletená fascinujúcimi zložkami, ktoré bežne nestretávam v romantických knihách. Je schopná pohnúť všetkými druhmi pocitov s ohromujúcou a zničujúcou emocionálnou silou.
Do tejto knižky musíte ísť s otvorenou mysľou a rozhodne nie je pre každého! Určite je 18+!!!

Keď sa na scéne obajaví HABIBI!

Príbeh som poznala ešte z autorkinho blogu, takže bolo veľmi príjemné si príbeh pripomenúť. Som rada, že sme sa dočkali tohto famózneho spracovania.

Svetlo a tma, skutočnosť a surrealizmus, sľuby a sebaovládanie sa stretli na 425 stranách od Baji Dolce a čitateľa uvedú do extrémneho a zmyslového zážitku.
Tmavá, odstrašujúca, intenzívna, krásna a sexy– všetko prepojené dohromady. Hltala som každú jednu stránku a neviem sa dočkať, až si prečítam ďalšiu knihu od autorky.

P.S.: Viete čo mi v knihe chýbalo? Instagramová komunikácia medzi Harrym a Cassie. Kto si ju pamätá?
Ďakujem autorke a vydavateľstvu, že mi poskytli knižku výmenou za úprimnú recenziu.

vkovacovicova
07.12.2020 5 z 5

:) super kniha odporúčam

2688
06.12.2020 5 z 5

No prostě WOOW ten příběh mě vzal od samého začátku
záporné postavy zůstali záporné žádné že se hlavní hrdina zamiloval a začal být hodný změnil chování nic takového. Rozdvojení osobnosti popsané doopravdy věrohodně až šel mráz po zádech. Ráda se ke knížce vrátím .

Ivinka1512
05.12.2020 5 z 5

Vydavateľstvu Venupress a autorke by som sa veľmi krásne chcela poďakovať, že mi zaslali výtlačok na recenziu.

Ako už tradične na úvod pochválim vizuálne spracovanie. Obálka je nádherná, vnútorný dizajn znázorňujúci klub skvele dotvárajú identitu publikácie. V rámci väzby je všitá fialová látková záložka, ktorú som využívala a tiež dodatok v podobe kartičky ako vizitky . Jej vysvetlenie nájdete počas čítania. Pohľady sú takmer striedavo písané z oboch pohľadov, dominuje ten Cassien.

Od Baji mám prečítané všetky knihy, registrovala som ju už od čias Wattpadu, kde začínala a dostala sa ku Placebu. Najskôr som o tom celom myslela, že je veľký brak a kto by to mohol vydať. Úprimne povedané, Placebo On (prvý diel) pracuje so všetkými prvky klišé a štandardizácie, ktoré sú zaužívané. Určite však netreba pohrdnúť týmto a ďalšími dielmi, pretože stoja za to a sú inšpirované skutočnosťou. S Horkosladkými esenciami nám ukázala, že vie primiešať aj bylinky fantasy žánru a uvariť generačný príbeh. A Habibi? To sa dočítate v ďalších riadkoch. Autorka sa každou knihou zlepšuje a ukazuje, že vie vytvoriť diametrálne odlišné knižky.

Na začiatok treba pripomenúť, že Habibi je dark romance, v ktorej figuruje množstvo nadávok, sexuálnych scén a tabuizovaných tém spoločnosti (prostitútky, drogy, prepojenie politikov na podsvetie a pod.) Harry ako mužský hrdina je skôr temným hrdinom, ktorý koná zlo a obhahuje ho tým, že je to pre vyššie dobro a očistí sa od špinavostí. Nečakajte od neho romantickú ,,slaďárnu" a niekedy ho možno budete chcieť nakopať za jeho vyjadrovanie a prístup. Ja by som pri ňom zošalela a skončila v base za ublíženie na zdraví. Drží sa však určitých morálnych zásad a čo mu je blízke, to si chráni. Veľa o jeho minulosti nevieme, sú to len základné informácie, aby sme vedeli, prečo je tým kým je. Zdanie môže klamať a Habibi nebude jediný hlavný záporák dôležitých postáv.

,,Keby si zistila, kto naozaj som, utiekla by si a nikdy sa nevrátila. Preto ti nebudem vysvetľovať, prečo sa démonizujem. Potrebujem, aby si dokončila ten zasraný príbeh."- str. 60, Habibi

Cassie je ako hrdinka jednoznačne skvelá. Autorka z nej neurobila urevanú, umrnčanú Mirtu a sliepku, ktorá okamžite podľahne kúzlu Harryho Lintona. Má guráž, odhodlanie, je úprimná, láskavá a nedá si skákať po hlave. Pre neho je rovnocenným súperom, i keď to on nerád priznáva. Je jediná, ktorá mu odporuje, čo ho rozčuľuje a vzrušuje. Pochádza z vplyvnej rodiny politika, ale nepostriehnete u nej maniere povýšenectva či zbohatlícke vzorce správania. Pod mentorskými krídlami anjela temnôt naberá sebavedomie a inšpiráciu pre svoje spisovateľské dielo. Celkovo mi je jej charakter blízky, keďže je študentkou žurnalistiky, baví ju písanie a má podrezaný jazyk.

,,A ešte niečo. Oslovenie pán si musíš zaslúžiť. Nestačí ti na to vták medzi nohami," chrstla som mu víťazoslávne do tváre a opäť sa otočila na odchod. - str. 37, Cassie

Dej sa odohráva na neurčitom mieste v Amerike, takže si ho môžete dotvoriť podľa fantázie. Množstvo času sú aktéri vo vychýrenom nočnom klube LocalX, ktorí si hovie na okraji spoločnosti. Paradoxne ho navštevujú vysoko postavené osobnosti a využívajú všetky služby, ktoré im podnik núka.

Bez vedľajších postáv ako Levi, Beatrice, Diesel, Steiner, Gia, Zoey či taká Victoria, by to nebolo to "správne orechové". Pretože i oni sa podieľali na vývine a dotváraní charakteru postáv.

Napriek hrubému slovníku a temnému prostrediu Baja zakomponovala množstvo skvelých myšlienok, ktoré vychádzali práve z Habibiho úst. Nejde len o potetovaného burana, ale i veľkého intelektuála. Práve preto je skvelým učiteľom pre Cassie a predsa poruší dohody a zásady, ktoré stanovil.

Nájdete si tu široké spektrum sexuálnych scén od tých pikantných, drsných, živočíšnych až po tie vášnivé a trošku ašpirujúce na romantiku. Taktiež aj vtipné a trápne momenty, výborné dialógy a výmeny názorov. O tie nebola núdza. Nesmiem zabudnúť na odporujúce situácie a javy, také, o ktorých sa nehovorí, i keď stoja na prahu a klopú na dvere.

Množstvo recenzií príbehu vytýka, že je tam toho priveľa a že dielo bolo primárne vytvorené na Wattpad. V tomto budem oponovať, lebo dej bol dynamický a neboli tam hluché miesta, ktoré by nudili. Zase to nebolo až priveľmi preplnené, že by ma bolela hlava z toho, že si neoddýchla pri statických kapitolách. Taktiež, že dielo si netreba romantizovať a nejde o zdravý vzťah medzi mužom a ženou. Nemôžem úplne súhlasiť, lebo boli momenty, kedy Harry ukázal aj nežnú stránku osobnosti - staranie sa o Cassie počas choroby či strašenie ju pred účinkami fetu.

Záverečné hodnotenie
Habibi nie je nič pre slabé nátury a konzervatívne osoby. Búra zaužívané mýty o tom, že zlo chodí v temnote a dobro počas všedného dňa. Ukazuje, že politik, moderátor, celebrita v obleku nie sú rovnako grandiózni ako ich oblečenie. Pripomína, že krv nie je voda, ale rodina vie napriek tomu silno ublížiť a ovplyvniť fungovanie v spoločenskom živote. Pripravte sa na vulgarizmy, šľapky, drogy a konanie ohavností v mene moci a peňazí. A podtitul: ,,Ukážem ti svet bez cenzúry." je do bodky splnený. Poteší vás sexy tmavý atramentom pokreslený chlap, ktorý má ženy na sex a vie im to patrične urobiť. Budete fandiť odvážnej a drzej Cassie, ktorá vie ako na muža menom Habibi. A možno budete pri zrode lásky či zvláštneho spojenia, ktoré si samy zromantizujete pri všemožných situáciach, kedy vajíčku praskne škrupka a odhalí svoje mäkké vnútro. 5/5.

,,Nezáleží na tom, ako hlboko padneš, ale na tom, akú silu vyvinieš na to, aby si sa opäť postavila." - str. 212, Habibi

darinka2588
04.12.2020 5 z 5

Kniha je užasna

valerie7953
04.12.2020 5 z 5

Tak toto je úplne top kniha naozaj mi zosadila ružové okuliare

vendy6619
03.12.2020 5 z 5

Je to ten druh knihy, kterou nechcete číst, protože si jí chcete užít po dávkách, ale zároveň musíte, protože chcete vědět, jak to skončí!
Začala jsem číst s jakousi představou, že zhruba vím, do čeho jdu. Jenže to je chyba! U Habibi nevíte, do čeho jdete a s každou další stránkou se do toho noříte víc a víc. Chcete víc stránek, víc písmenek… víc Habibiho! Jakožto někdo, kdo Stephena naprosto miluje… si to dokážu představit co s Cassie ten chlap dělal!
Co se mi tedy moc, ale moc líbilo, že autorka nezměnila hlavní postavu! Prostě Harry byl takový, jaký je, a to se nezměnilo. Stále si držel to, jaký byl po celou dobu, a to bylo skvělý!
No dobře… dost o tomhle! Protože dokud si to nepřečtete tak prostě to nezažijete. A při stránkách máte pocit, že jste Cassie. Harryho kapitoly se mi také moc líbili! Baja dokázala, že chce člověk o něm vědět ještě víc. Že tu tajemnou strukturu chce odloupnout ještě o kousek víc!
Je to surové, je to odvážný, je to vulgární, je to dokonalý! Je to zvrhlý a vy to milujete! Já to miluju.
Závěr mě tedy moc potěšil! Už jsem si říkala, že to není možné! Ale díky Bajo. Tvůj styl psaní, tvoje popisy, všechno mě přesvědčil, že se znovu nemůžu dočkat tvých dalších knih!
A teď je to na vás. Jestli máte odvahu otevřít dveře a vejít do klubu LocalX! Ale pozor! Tohle není klub pro někoho kdo se bojí…

slavka0685
03.12.2020

Už v predchadzajúcich knihách od @bajadolceautor som si zamilovala jej štýl písania. A v tejto knihe to bolo taktiež. Kniha bola pútava, stale sa tam niečo dialo a mala som problem ju odložiť a ísť spať. Aj keď som sa spočiatku bala, že v knihe budú vulgarizmy a či mi to pri čítaní mebude vadiť, vôbec to tak nebolo, pretože boli tam kde mali byť a neboli tam kde ich nebolo treba. Taktiež ich nebolo prehnane veľa a neboli silene. Hlavne postavy boli veľmi zaujímave. Harry (Habibi) je typ knižnej postavy do ktorej sa zamilujete, ale v reálnom živote by ste ho nechceli. Postava Casske ma veľmi prekvapila a myslim tým v dobrom. Autorka sa s ňou krásne pohrala. Opis prostredia bol skvelý, reálne som si to vedela predstaviť. A v knihe nechybali vtipne hlášky, ale aj múdrosti do života. No a koniec pecka, nesmierne sa teším na ďalšiu knihu od autorky. Vizuálna stránka knihy je taktiež super. Za mňa proste skvelé a určite túto knihu odporúčam, ale pozor je určená pre čitateľov 18+ ????.

laska_ku_kniham
03.12.2020

Kniha bola vykresľovaná ako kontroverzná a vulgárna, mne tak však neprišla ani zďaleka. Práve naopak, prekvapilo ma, že som tam nič „také strašné“ nenašla. Myslela som si, že sa budem červenať až za ušami pri každej druhej scéne, ale nič také sa nekonalo. Dokonca aj vulgarizmy perfektne sedeli do úst protagonistov, žiadna nadávka nebola navyše. Po tejto stránke som teda s príbehom naozaj spokojná, splnil svoj účel, zabavil ma, vyvolal vo mne emócie a určite ma nezhrozil.

Najväčší problém však pre mňa predstavoval hlavný hrdina, pán noci, jeho výsosť Harry Habibi Linton. Nechýbalo veľa a osobne by som vbehla do príbehu len preto, aby som ho sotila zo schodov. Ľudia, seriózne, ja som toho chlapa neznášala. Takého arogantného, namysleného a hnusného despotu som už dlho nestretla. Ženy, ako by ste reagovali na niekoho, kto vám zakazuje niekam chodiť bez jeho súhlasu, kto si s vami robí, čo sa mu zachce a kto na vás kričí? Veď áno, jasné, on to robil preto, lebo ju ľúbil, ale haló. Láska sa dá dokazovať aj inak, nemusím predsa každému ukazovať, aký som všehoschopný mačo. Nikdy som sa nepokladala za nejakú za nejakú extra feministku, ale pri tejto knihe som mala chuť zatriasť hlavnou hrdinkou a objasniť jej, že aj ona má nejaké práva.

Čo sa týka vývinu deja, ten sa mi skutočne pozdával. Ukážková gradácia, pred koncom prekvapivý zvrat, srdcedrásajúca scéna na záver. Som spokojná s tým, ako sa príbeh skončil aj s tým, čím si hlavné postavy prešli. Dúfam, že Baja napíše ešte niekedy v budúcnosti podobnú knihu, ale so sympatickým chlapom.

Mimochodom, nesmierne oceňujem aj drobné narážky na Horkosladké esencie, vždy mi vyvolali úsmev na tvári.

Evka3814
02.12.2020 2 z 5

No tak nevim,jsem z knihy dost rozhozená. Přišlo mi to takové zamotané a z konce jsem zmatená. Asi jsem čekala něco více drsnejšího dle anotace. Jinak obálka i název je povedený a sedí k příběhu. I trochu toho humoru tam proběhlo,každopádně to bylo zajímavé

Mabella
01.12.2020

Habibi sa mi páčil. Prvá polovica viac ako druhá (vysvetlím). Vôbec mi nevadilo o aký typ “bedboja” ide, lebo už sme tu mali asi všetko. Trošičku mi prvá polovica pripomínala JEM Tento muž. Čítala som a hltala aj klišé a áno, sem-tam som pretočila očami, ale viackrát som si povedala: “tá autorka vie skvele opisovať prostredie” a veľakrát ma zas udivovala jej originalita v porovnaniach. Za to klobúk dole. Určite u nej cítiť progres od Placeba. Koniec bol na môj vkus moc hrrr a užila by som si aj o pár strán v napätí viac. Zvrat mal šokovať a aj bol zaujímavý, ale prežila by som keby tam nebol, lebo sa toho na mňa nahrnulo akosi veľa. Preto som mala pocit, že je to prekombinované, ale to už je vec názoru a chuti. Rozhodne to nie je kniha pre každého, ale kto sa bojí, nech nechodí do lesa, však :)

Baja Dolce
slovenská, 1989