Habsburkové v českých dějinách - Ve stínu tvých křídel
Ivana Čornejová , kolektiv autorů , Jiří Rak , Vít Vlnas
Obnovené a rozšířené vydání knihy o nejznámějším evropském panovnickém rodu z pera erudovaných českých historiků. Kniha usiluje o nezaujatý pohled na rod Habsburků, jejich vládu hodnotí v evropském kontextu a pozornost věnuje proměnám postoje české společnosti k jednotlivým panovníkům. Součástí knihy je také bohatá a unikátní obrazová příloha.... celý text
Kniha se mi moc líbila. Obsahuje velké množství informací a poskytuje objektivní pohled na úlohu Habsburků v českých dějinách. Doprovází ji zajímavý obrazový materiál.
Knihu vřele doporučuji. Není nic moc dalšího k psaní, snad jen zmínit přehledy členů Habsburského rodu včetně vedlejších větví, jejichž součástí je i rodokmen.
Kniha se mi líbila moc, byla psána velmi čtivě a poutavě a hlavně přináší chronologické portréty habsburských panovníků na českém trůně. Poučné.
aristokracie, šlechta Habsburkové dějiny Evropy šlechtické rody české dějiny panovnické dynastie
Velmi zajímavé čtení, které je kvalitně zpracováno. Nikdo, kdo se zajímá o Habsburky by tuto knihu neměl minout.