Hádanky a luštěniny
Jiří Žáček
Popis knihy zde zatím bohužel není...
"Z pravěku"
Sbírka různých básniček , hádanek a rebusů pro malé děti, jejich sourozence a rodiče.
" Šlápneš na to: zamlaská to, zabublá to. Odpověď: bláto. "
Knížka nás bavila a rozesmála. Měli jsme půjčené z Městské knihovny a některé hádanky jsme si opsali, abychom je nezapomněli.
Tahle knížka je naprosto báječná! Využívám ji v práci a dají se vybrat velmi zajímavé a hlavně vtipné úkoly. Už se těším, až ji aplikuji na vlastních dětech! :-)
Výborná knížka pro děti všeho věku (i pro dospělé - nad některými hádankami jsem se trápila a stejně jsem se musela kouknout do řešení na konci knížky). Je v ní spousta kvízů, hádanek, doplňovaček, skládaček, popletených přísloví, obrázků s odlišnými detaily i krátkých textíků, v nichž se hledají slova....Hezké ilustrace a skvělá zábava pro dlouhé dny. Pro děti knížka obsahuje i mnohá zábavná poučení.
Jestlipak uhodnete co to je:
Zelená jsem, tráva nejsem,
žlutá jsem, vosk nejsem,
tvrdá jsem, kost nejsem,
sladká jsem, med nejsem.
Dávám plný počet a doporučuji.
P.S. Je to mrkev :-)
Půvabná knížka se spoustou zajímavých nápadů. Některé úkoly jsou vhodné i pro ty nejmenší, jiné už vyžadují i po dětech, aby byly schopny číst, a některé chtějí i docela slušné znalosti (např. zeměpisné). Na čtení před spaním se knížka nehodí, ale třeba na cestování nebo chvilky čekání je to ideální prostředek ke smysluplnému využití času.
Super kniha - vtipné texty, úkoly. luštěnky, hádanky,....tak jak je inzerování v názvu.
1983 | Aprílová škola |
2010 | Krysáci |
1996 | Slabikář |
2015 | Ezopovy Bajky |
2007 | Okurková sezóna |
Někdy potřebuji trochu vypnout ,a tak šáhnu vesměs po knížce pro děti. Tentokrát jsem zvolil hádanky a udělal jsem dobře. Knížka mě bavila a rozveselila. Určitě dobrá kniha pro rodiče ,kteří mají menší děti, u knihy se určitě pobaví.
Kdo vypadá jak nosorožec, ale nemá roh?
( hroch ) :-)