Neznámý žalm

Neznámý žalm
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505028/bmid_neznamy-zalm-ySB-505028.jpg 4 288 288

Handlíř série

PŘEŽILA ŠÍLENÉHO KRÁLE. NOČNÍ MŮRA ALE JEŠTĚ NESKONČILA. Siréna a družka Desmonda Flynna Callypso unikla ze spárů šíleného krále Karnona. Jeho děsivé vězení se na ní trvale podepsalo, tím však její strasti zdaleka nekončí. Callie a Des se vydávají do Říše flory, aby pokračovali ve svém pátrání. Záhy zjišťují, že najít Zloděje duší je pouze jeden z mnoha jejich problémů. Na světě neexistuje krutější místo než vílí dvůr a před intrikami králů a královen nemůže Callypso ochránit ani Handlířova magie. Víly hrají nebezpečné hry. Některé touží po lásce nebo po pomstě, jiné baží po lidském mase a pár jich sní o věcech tak zvrácených, že je nelze ani vyslovit. Jedno je jisté: nikdo není tím, kým se zdá být. Dokonce ani Desmond. Také Říše flory má záhad víc než dost: od krvácejících stromů po ocejchované otroky a nezvěstné stráže. V království všeho, co roste, klíčí cosi temného, a když si Callie nedá pozor, přijde o všechno, na čem jí záleží. Včetně jí samotné... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Mystery Press

A Strange Hymn, 2017

Aires
24.10.2024 4 z 5

Žhavé líbánky v království noci s pořádným koncem! Tak se dá knížka ve zkratce popsat. Bylo to pěkné hřadování dvou hrdliček okořeněné pikantností. Táhlo se to ale v podstatě celou knihou a pravda je, že jsem čekala trochu více. Hlavní dějová linka se Zlodějem duší, spícími válečnicemi, zvrhlými dětmi a ztrácejícími se válečníky je trochu v pozadí. A je to škoda. Kdyby to byla méně romantická vztahovka a spíš víc akční bojovka, bavilo by mě to o ždibec více :)

Anor505
22.10.2024 5 z 5

Druhý díl byl ještě lepší než první. Začátek byl pozvolnější, víc jsme se seznámili s Říší noci, s uspořádáním Jinosvěta i s vílí povahou. Druhá polovina knihy, to už byla jízda, od které jsem se nedokázala odtrhnout. Vývoj postav se mi taky moc líbil a všechno do sebe postupně hezky zapadalo.
Jediné, co bych vytkla, tak tu spoilerovou báseň (či proroctví) hned na začátku. Kdo má trochu načteno, tak si domyslí dost na to, aby přišel o aha! moment, když autorka vyloží karty.

elii.reads
19.10.2024 4 z 5

Druhý díl se mi líbil více, než ten první. Autorka nám víc popsala Říši noci a z části i Říši flory. I po příběhové stránce mi tento díl přišel záživnějši, protože už se nesoustředíme jen na Callypso a Dese.

Des mi od začatku knihy dost vadí tím, jak Callypso neustále oslovuje Andílku. Celkově na mě působí jako hrozně manipulativní parchant, který neumí komunikovat, aniž by za to požadoval něco na oplátku.

I tento díl je psán velmi čtivě. Navíc má krátké kapitoly, takže knihu máte přečtenou raz dva.

Ticiana
25.09.2024 5 z 5

Samozrejme, ze je to utnute v nejlepsim. Co jineho se da cekat...
Callie mi v tomhle dile sla trosku na nervy. A o Desovi jsem si myslela vsechno mozne, i dokonce ho podezrivala. Je v nem neco temneho. Neni to uplnej kladas a jeho vyhybave odpovedi, jsou nekdy matouci. A po tomhle dile mam jeste vic otazek, o co jde, co tim sleduje a co se bude dit... Tak sup na dalsi dil.

Konfu97
09.09.2024 3 z 5

První díl Rapsodie byl naprosto úžasný. U tohoto druhého jsem lehce v rozpacích. Do dvou třetin knihy se téměř nic nedělo a do čtení jsem se lehce nutila. Poslední třetina se pak už ale rozjela a nešla zastavit. To byla stará známá síla tohoto příběhu sirény Callypso a nočního krále a Handlíře Desmonda Flyna.

Co se mi na příběhu líbilo? Rozhodně poznávání Desova království a jeho vladařova minulost. Postupně odhalujeme, proč je jaký je a že svou minulost měl všelijakou, ale rozhodně ne krásnou. Callie mi tu přijde místy taková hodně nejistá, co je pochopitelné, ale občas to bylo až moc. Zato Tempren a Malechiáš mě bavili od začátku až do konce! Úplným konec mi přišel trochu moc urychlený, ale díky tomu se rozhodně chystám a těším na třetí díl!

Celkově knihu hodnotím jako čistý průměr a takový ten typický vycpávkový díl.

Ciarra
08.09.2024 5 z 5

První díl se mi líbil o něco víc, ale zase se tady dozvídáme o Desmondově království i jeho tajemstvích. Více prostoru dostane také Temper a seznámíme se s novými postavami, ať jsou to Desmondovi přátelé, či vládci ostatních vílích říší. Kniha samozřejmě končí v tom nejlepším a vy si prostě musíte přečíst další pokračování.

Thalin
30.08.2024 3 z 5

Do druhého dílu jsem se pustila hned po tom prvním, protože jsem byla samozřejmě zvědavá a doufala jsem v nějaké odpovědi, které jsme v jedničce nedostali. Ale bohužel, jsem trošku zklamaná. Většinu knihy se prakticky nic neděje. Vlastně jen sledujeme, jak Des a Callie cukrují.
Mě se jako pár celkem líbí, ale ocenila bych taky nějaký posun v ději a ne jejich neustálé cvrlikání. Navíc vše řeší sexem, což mi přijde takové meh a lehce toxické, ale co už, každý vztah je jiný. Občas se s někým pohádali, občas s někým v jiné říší poměřili pindíky ve vílím stylu a to bylo tak všechno.

Něco se konečně začne dít až skoro ke konci.¨
A na to, jak je Handlíř vychytralý, intrikánský atd atd, tak mu některé věci dotíkají celkem pomalu. To, co jim docvaklo na konci, jsem vytušila asi v půlce knihy. Ale budiž.
Taky bych se obešla bez Temper. Už jsem si toho všimla ve víc knihách, ale proč sakra autorky dávají svým hlavním postavám za nejlepší kamarádky obhroublé, nevycválané a věčně nadržené husy? Nemůžu té postavě vůbec přijít na chuť.
Ale protože se tady vyřešilo jen něco a pořád je v ději dost otázek, tak si další díl určitě přečtu, protože mě to prostě zajímá. A protože se mi taky líbí ten svět a vztah hlavních postav. Jen by to zkrátka chtělo se trošku víc soustředit na děj a ne jen na ně.

lilites
30.08.2024 4 z 5

Druhý díl této new adult série: Handlíř.
Druhý díl je rozhodně 18+

Opomenuli tu ,,omáčku,, kolem a vztah Calypso a Desmonda, tak se mi druhý díl líbil možná trochu více než první. A tím důvodem je cestování po Říši noci a její poznávání. Také se dostáváme do Říše flory, kde se konečně začíná něco dějově zajímavého a přelomového dít. A ten konec mě rozhodně překvapil, tudíž si budu muset co nejdříve přečíst i díl třetí. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne...

3,5-4 *

adelact
21.08.2024 4 z 5

Snad asi první romantasy série, která mě vážně baví.

LexiS
09.08.2024 4 z 5

Asi mám prostě na to náladu, protože mě to fakt baví.
Vůbec to není překombinované, vlastně je kniha dost jednoduchá i předvídatelná, ale ten styl psaní mi tak sedí, že si to užívám.
Z časových důvodu mi přečtení trvalo sice abnormálně dlouho, ale opravdu užitá kniha.
Vyzdvihla bych popisy. Kdo by to byl řekl, že zrovna tohle si nejvíc užiju, ale opravdu se jedná na fantazii, co se týče prostředí, bohatou knihu. Všechny ostrovy a pak i říše flóry jsou moc hezky a rozhodně ne nudně popsané.
Des a Callie jsou na mě místy až moc sladcí, ale přesto pořád tak nějak v pohodě.
Ale kruci, pachatele odhalovali celou knihu, přestože je to jasné už z vlaku projíždějícího vedlejší knihovnou.
Přesto opět užité, perfektní překlad, opravdu ojedinělé překlepy (což se dnes už moc nevidí), nádherná obálka.
Lehce horší než první díl, možná kvůli pomalejšímu startu. Ale pořád spokojenost a proto slabší 4 hvězdičky.

kniho_terka
21.07.2024 4 z 5

Uplynula doba od přečtení prvního dílu, který jsem si moc oblíbila. I když jsem po druhém díle sáhla po nějaké době, příběh nešel zapomenout.
Tento díl krásně navazuje na konec předešlého. Callypso s Desmondem se ale přemístí do Jinosvěta, kde stále zůstává nevyřešená záhada. Čeká je však ještě oslava Slunovratu. Ta ale neprobíhá podle jejich představ, protože každému dvoru mizí stráže a nikdo neví kam.

Děj je chytlavý už od začátku, takže se kniha četla velmi rychle. Bohužel zde pro mě byly slepá místa, kvůli kterým jsem knihu několikrát odkládala.
Nic mi tu nechybělo. Byl tu dostatek romantiky, na kterou jsem se těšila nejvíc. Nová zápletka taky nezklamala a nové prostředí mi taky vyhovovalo. První díl je za mě však o něco lepší.
Konec knihy jsem nečekala a rozhodně vím, že třetí díl mě nemine.
Tuto sérii můžu rozhodně doporučit. Je jednou z mých oblíbených.

Dani3
04.06.2024 5 z 5

Mnohem lepší než první díl. Líbilo se mi, že se celá kniha odehrává v Jinosvětě. Trochu mi to připomínalo styl Holly Black, ovšem víc propracované. Callie a Des jsou „šílená“ dvojice, ale skvěle jim to funguje. Těším se na další díl, o překvapení tu evidentně nebude nouze.

terikus
30.03.2024 4 z 5

Třičtvrtě knížky mě nebavilo...hodně jsem se nutila, trvalo mi to hrozně dlouho to vůbec přečíst...konec byl dobrej, ale to trápení, než se člověk dostane k tomu dobrýmu....možná že bych raději četla knížku o Temper :-D

Damonka18
29.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Čtivá a příjemná kniha. Četla se velmi dobře, děj ubýhal dobře. Možná až moc rychle, ale to nevadí. Konečně jsme se dozvěděli více o naší záhadě a určitě si přečtu třetí díl, protože mě zajímá jak se to všechno vyvrbí.

denniys
02.03.2024 4 z 5

Bavilo, nebavilo, bavilo, nebavilo a tak pořád dokola až do konce...
Pořád je to docela čtivé a příjemné, ale na první díl to prostě nemá.. trochu zmizelo kouzlo mezi Callie a Handlířem.. některé věci jsou mírně nelogické a odporují si, ale to bych ještě odpustila, nejvíc mě dráždilo skloňování - nebo spíš teda neskloňování ženského jména Callie..
Další díl určitě přečtu, ale netěším se tolik jako po prvním díle..

AnDyB
22.02.2024 5 z 5

I 2. díl je opravdu boží. Možná, že to opravdu na začátku mělo pomalejší tempo, nicméně to nemění nic na čtivosti této knihy a hned vzápětí se vše rozjede naplno. Jediné co mě zaráží, je ta podoba na dvory od Sarah. Stále to má originální zápletku, ale přeci jen by mě strašně zajímalo, jak to v takovém autorském světě chodí. Jedna autorka vymyslí svět, který je tak čtivý tak HOT a tak prodávající na trhu a pak to další kvalitní autoři jen zkopírují a dají to do jiného kabátu ? Noo mě to nevadí, já mám kvalitní čtivo, které mě baví :D Nicméně by mě zajímalo, jak se taková Sarah na to tváří. Nebo je to jen náhoda a obě napadl stejný svět ? Jen taková vsuvka mé myšlenky, která mi v hlavě proběhla během čtení.
K samotné knize, jsem naprosto spokojená a konec je napínavý a hned se vrhám na následující díl :)

kirstinrau
04.02.2024 5 z 5

Konečne sme sa dočkali pokračovania a ja môžem byť naozaj spokojná s tým, čo sme dostali. Budem sa opakovať, ale toto bude naozaj patriť k mojím obľúbeným sériám.

Začiatok sa môže niekomu zdať nudný, ale mne sa ten pomalší rozbeh páčil. Sledujeme ako sa Callie vyrovnáva so svojou premenou a ja som sa dokázala do jej pocitov vžiť. Páči sa mi, že na všetko prichádza postupne, musí trénovať a nie je to tá hrdinka, čo je okamžite dokonalá a má všetko pod kontrolou. Zároveň nám je viac predstavený svet a kráľovstvo Desmonda Flynna.

Desmond je stále taký hajzlík, aký bol a to sa mi páči Dozvieme sa niečo o jeho detstve, rodine a aj keď stále obchoduje a málokedy prezradí niečo bez dohody, pomaličky sa otvára a prejavuje city. Je však stále záhadný a ja som mala aj trošku obavy, čo si mám o ňom myslieť. Ich doťahovanie som zbožňovala rovnako ako v prvej časti.

Spoznáme nové postavy a mne osobne sa Malachiáš - pán snov, celkom pozdáva. Škoda, že nemal viac priestoru a tak dúfam, že sa s ním ešte stretneme v ďalšej časti. Objaví sa aj Temper a jej hlášky boli naozaj skveké. Samozrejme sa mi niektoré postavy nepáčili a mala som z nich divný pocit, no napriek tomu som záver vôbec nečakala.
Posledné strany som doslova tŕpla a koniec mi prišiel krutý a naozaj som bola v šoku, takže som zvedavá na pokračovanie.

KajinaH722
28.01.2024 4 z 5

Začínám víc číst fantasy žánr a jsem za to neskutečně ráda,protože i druhý díl mě moc bavil, jen přiznávám,že druhy díl je trošku slabší, aspoň na začátku,kdy se to víc táhlo. A kniha mě začala víc bavit v polovině, kdy se začalo něco víc dít a bylo to víc napínavé. Konec byl nejvíc z celé knížky akčnější,napínavý a víc jsme se toho dozvěděli, co jsme potřebovali.

Kudík
23.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Rozhodně akčnější než první díl (resp. od poloviny knihy)...., kdo by čekal tolik akce při Slunovratu, který ve vílím podání není pouze oslavou koloběhu života a ročních období. :) Část věcí jsem vydedukovala, ale přesto pro mě bylo překvápko, že Zloděj duší není jen měnič podob. Callie a Des zde dostali další rozměr a vstup na scénu přes portál v podobě Temper měl parádní grády. Callypso se mi líbila při ochraně "otroků", záchraně nočního vojáka a přístupu k Handlíři. A Des? Ten má parádní sbírku triček, super křídla a krásný vztah ke Callie. Nyní jen přemýšlím, zda se vrhnout na 3. díl "Temná harmonie", anebo na Desův příběh "Vládce hvězdné oblohy", který je někde uváděn jako 4., ale na goodreads je jako 2,5.

Lucie.285
06.01.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení jako první díl. Ani vteřinu jsem se nenudila. Vše spojené se Slunovratem nemělo chybu. Ochranitelský Des? Nemusím snad psát více. Z Callypso, po tom všem co se jí v životě stalo, se postupně stává silná a nebojácná hrdinka. A odhalení na konci? Musím říct, že něco jsem čekala a něco mě překvapilo. Jdu se hned pustit do posledního dílu.