Krutá rozlúčka

Krutá rozlúčka
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518778/bmid_kruta-rozlucka-64ad924fdd9a9.jpg 5 225 225

Strhujúci príbeh o boji proti mocným sveta. Po tom, čo Harryho Boscha vyhodili z losangeleskej polície, udrží si štatút policajta v malej mestskej policajnej stanici. Vďaka nedostatku prípadov vrážd začne preverovať prípady znásilnení a zistí, že v malomeste vyčíňa deviant, ktorý sa zameriava na Hispánky istého typu. Bosch má ešte stále licenciu súkromného detektíva, a tak si ho najme istý multimiliardár a poverí ho, aby mu našiel syna. Bosch postupne zisťuje, že na svete je aj oveľa nebezpečnejšie zlo než organizovaný zločin, a to organizovaný veľkokapitál.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Slovart (SK)

The Wrong Side of Goodbye, 2016

1987
02.10.2018 4 z 5

Skoro na nicom som sa pri citani knihy nepozastavil (mozno nad par neznamymi slovami, lebo som ju cital v originali). A zrazu bol koniec a dnes som si kupil dalsiu Connellyho knihu (s novou detektivkou Rene Ballard). Ani neviem, kedy a ako mi HB prirastol k srdcu. Len koniec - prisiel tak narychlo, ako keby Michaela volali kamarati: - Poloz uz to pero a pod na pivo, cakame pred vchodom!

gordon13
22.09.2018 5 z 5

Ach Harry Bosch, to je můj polda - hrdina, nejsympatičtější ze všech knižních hrdinů a sérií, příběh opět bezchybný, napínavý, úžasný...děkuji pane Connelly a nikdy nepřestaňte psát!

lenkavildomcova
16.09.2018 5 z 5

Skvělá!

CharlesWard
01.09.2018 4 z 5

Jedna z těch lepších boshovek.

francouz
29.07.2018 5 z 5

Tak další setkání s mým oblíbencem Harrym Boschem, bylo velmi zajímavé. Tentokrát Harry musel řešit dva případy najednou a bylo to opět typická jízda, ve stylu, všichni proti, OK tentokrát tam přece jenom jeden pomocník byl, ale jinak když jde o miliardy, tak opět kráčí po velmi tenkém ledě, který může každou chvíli prasknout a stáhnout Harryho pod něj.
Ovšem zarputilost a neústupnost, tak jako vždy pomáhají vyřešit případ, tak jak to umí jenom Harry. I když přibyly nějaké roky od doby, kdy jsme se seznámili s tímto neunávným hledačem pravdy, nic neubralo na opravdovosti a věrohodnosti a Connelly to prostě umí.

Reacher
17.07.2018 5 z 5

Je skvělé číst tento příběh a zároveň při tom přemýšlet o detailech detektivní práce. Harry Bosch je osamělý rytíř, policajt staré školy, který bere svoji práci jako poslání. I zdánlivě beznadějný případ, vyhledání možného dědice jednoho z nejbohatších lidí v Americe, zvládá Harry s elegancí sobě vlastní a jde jako buldog za svým cílem. Do toho ještě musí řešit případ Sklenáře, sériového znásilňovače žen. Vše dokáže vyřešit díky své zarputilosti, zkušenosti, inteligenci a štěstí. Connelly zatím nikdy nezklamal, umí stárnout se svým hrdinou a zároveň udržet věrohodnost svých napínavých příběhů na přijatelné vlně reality.

zdendula31
21.05.2018 4 z 5

Moc se mi líbila,zajímavá zápletka.

ivoiro
26.04.2018 5 z 5

Další skvělá kniha. Harry opět nezklamal.

dikobraz
18.04.2018 5 z 5

Stary pes je stale vo forme! Super job, Harry je jednoducho kader. Niet co vytknut.

švícko
03.04.2018 4 z 5

Zase starej dobrej Harry. Doporučuji. 4,5 hvězdy

Pípasek
06.03.2018 5 z 5

Super čtení, Michael Connelly opět nezklamal. Od první do poslední stránky napětí bez brutality a krveprolití

Martin1974
18.02.2018 5 z 5

Toto je detektívna séria pri ktorej starnú autor, hlavný hrdina a čitateľ zároveň. Je to už takmer 20 rokov, čo som Connellyho a jeho hrdinu objavil, ani sa to veriť nechce. Strávil som s nimi množstvo času, pričom oni ma bavili svojimi detektívnymi prípadmi, takže som mohol aspoň na krátko uniknúť z reality všedného života. Knižné série tohto druhu by som prirovnal k prezeraniu starých fotografií. Ani tie si neprezeráte bez istej nostalgie... Každý diel som čítal v konkrétnom roku, mal som zakaždým iný vek, takže čo kniha to spomienky..

olejnice
18.02.2018 5 z 5

Pripojuji se ke vsem pozitivnim komentarum - dalsi vyborna kniha !! Doporucuji si naplanovat cteni na dobu kdy mate cas - od knihy se neodlepite

patrick123
04.02.2018

Jako každá kniha o Boschovi, je i tato výborná četba, nezklamala.

kalache
21.01.2018 4 z 5

...Connelly = jistota dobrého čtení..

tak.normal
13.01.2018 3 z 5

Zase jednou absolutně dokonalý HB. Bez supermanských výkonů a navíc v kombinaci s MH, to já ráda, doporučuji.

KaiShun
27.12.2017 5 z 5

Opet genialni. Snad se dockame dalsi knihy o Harrym. Skoda ze 5* je strop.

Disease
27.12.2017 4 z 5

Asi by šlo dát i 3 nebo 5 hvězdiček, ale bavil jsem se a uznání zaslouží i to, že se daří po takovou dlouhou dobu udržet kvalitu.

Eidalon
04.12.2017 5 z 5

Michael Connelly a jeho detektiv Harry Bosch a pak již 29 skvělých knížek. Mám tohoto autora rád a Harry, to je můj oblíbený hrdina. Jak šel čas Harry stárne, lidé kolem něj se mění, ale on zůstává jako maják v bahně neřesti a zločinu, které rozplétá svým osobitým způsobem.

Odvrácená strana konce Vás zavede opět do L.A. a předloží Vám dva souběžně běžící příběhy, jejichž ústředním hrdinou je Harry. Opět poznáváte Harry jako neústupného, tvrdohlavého a inteligentního detektiva, který je pověřen zvláštním úkolem od jednoho z nejbohatších lidech v zemi. Zároveň je společně se svojí kolegyní na stopě Sklenáře – psychopata, který znásilňuje ženy v jejich rajónu.

Velmi dobře napsaná detektivka, kterou nezbývá než si opět vychutnat a užít. Do pěti hvězdiček chybí jen kousek, ale nakonec je dávám.

petrarka72
11.11.2017 5 z 5

Kromě Posledního kojota nejlepší Harryho cesta do minulosti. Connelly má smysl pro napětí, humor i sentiment, v Odvrácené straně konce ve vyváženém poměru. Užila jsem si to.