Harry Potter a Dary smrti

Harry Potter a Dary smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263396/bmid_harry-potter-a-dary-smrti-5Ti-263396.jpg 5 12720 12720

Harry Potter série

Harry čaká na Privátnej ceste. Fénixov rád prichádza, aby ho čo najbezpečnejšie presunul preč od Voldemorta a jeho pomocníkov. Ale čo bude Harry robiť potom? Ako má splniť dôležitú a zdanlivo nemožnú úlohu, ktorú mu zanechal profesor Dumbledore? Okrem nich však musí čeliť pokušeniu, ktoré prenasledovalo čarodejníkov po niekoľko generácií. Dá sa zlákať túžbou po Daroch Smrti?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Harry Potter and the Deathly Hallows, 2007

Lucky011
21.01.2019 5 z 5

After all this time? Always...

PlayEasy684
19.01.2019 5 z 5

Dokonalé vyvrcholení, Rowlingová zas a znovu bodovala a právem se vyšvihla z holky nemajíc topení, která je na sociálních dávkách a chodí do "Elephant House", kavárny v Edinbourghu, protože doma neměla radiátor.

LuT
15.01.2019 5 z 5

Už je to dost let, co jsem četla, ale dost mě to vtáhlo...lepší než film a i ten se mi líbil :)

terezaki
15.01.2019 5 z 5

Pokud vám vše nebude dávat smysl, pak je potřeba se vrátit na začátek. Dokonalé finále skvělé série. A nezapomeňte, že není na světě nic důležitější než přátelé a rodina.

Aki12
13.01.2019 3 z 5

JISTĚŽE JE TO V TVÉ HLAVĚ, HARRY. TO NEZNAMENÁ, ŽE TO NENÍ SKUTEČNÉ.
Já tedy doufám, že některé scény v knize se mi děly jenom v mé hlavě. Hlavně ta zdlouhavá 300 stránková pasáž plná nudy.
Nikoli dokonalé, jako minulé díly, ale má to k tomu velmi blízko.
Harry dospěl a ve svém finále naservíroval (tedy aspoň pro mě) nejslabší díl série. Tentokrát už žádná pohádka, ale plnohodnotná válečná vřava, která se objeví až v závěru knihy, což vás trošku zamrzí. Nemluvě o otravné odrovnávání důležitých postav mimo děj.
Pořád ale přiznávám, že autorka napsala velice důstojné zakončení série. Až na poslední kapitolu, tu si mohla odpustit.

Lucas.94
12.01.2019 5 z 5

Celá série Harryho Pottera je prostě úžasná! Rowlingové se podařilo vymyslet krásný svět se skvělou zápletkou. Jsou to knihy, ke kterým se budu vracet v každém věku.

blazensknizkou
09.01.2019

(SPOILER) *SPOILERY*
Úžasný jako vždy, ale hlavně dojemný.
Nejvíc mě zasáhla smrt Tonksové a Lupina...to jsem fakt nedávala.

martina.culik
02.01.2019 5 z 5

Kniha mi nějak vypadla z evidence, tak ji doplňuji.
Jako celá série mě kniha vtáhla do děje od první stránky a nepustila až do té poslední.

Pauvka
28.12.2018 5 z 5

Jakoo, konec na me osizenej :( Nejak nevim, kdo je Viki :-O. Miluju Harryho, miluju Bradavice, miluju cely jeho kouzelnicky svet. Bude mi vse mooc chybet. Brala bych pokracovani o jeho detech :-). Cela serie se autorce povedla! Obulela jsem smrt nekterych akteru, nerikam ze ne. Proste pecka, kterou si prectu jeste nekolikrat!

Twinny
27.12.2018 5 z 5

Miluju tuhle sérii. Moje první knihy. Krásné zakončení. Plakala jsem. Několikrát. V různých částech. Ztráta některých mých přátel (vždy píšu o postavách jako o postavách, ale zde jsou mými přáteli) hodně bolela.
Jen ten epilog tam být nemusel.

2011

sgjoli
16.12.2018 5 z 5

Tento závěrečný díl mi přišel děsně depresivní, vzhledem k určitým okolnostem, co se tam staly (kdo četl, asi ví, na co narážím). Ale rozhodně jsem si tuto knihu užila. Jen si myslím, že si autorka mohla odpustit ten závěrečný epilog či poslední kapitolu aka „po 20 letech“, nebo jak bylo to časové období. To mi přišlo poněkud patetické a hlavně dost zbytečné. Kniha by se bez toho určitě obešla. Jinak si myslím, že jako závěr série je to rozhodně důstojné rozloučení. A jo, já tuhle sérii prostě miluju.

Ivka14
10.12.2018 5 z 5

Miluji celou sérii,tenhle díl patří mé favority,ale přesto jsem ji nechtěla dočíst,protože jsem nechtěla opustit svět Bradavic. Asi mě dost překvapil Snape a taky co všechno dalšího se stalo. Bude se mi po nich stýskat.

SelenaDemi428
30.11.2018 5 z 5

Dnes jsem přečetla poslední stránky této knihy a nemám slov. Příběh to byl doopravdy nádherný, rozhodně nelituji toho, že jsem si celou sérii přečetla. Ve svých 19 letech sice poprvé, ale rozhodně ne naposled, tím jsem si jistá (a nejen kvůli tomu, že jsem si koupila svoje vlastní knihy z této série).
Hodně věcí se nám zde objasnilo, dočkali jsme se většího rozvinutí příběhu nejen Brumbála a prostě tento díl dokonale uzavřel celou sérii. Většinou mají poslední díly sérií těžké břemeno, tedy aby uspokojili své věrné čtenáře a ne vždy se to těm posledním dílům povede. Rowlingové se to ale povedlo určitě.

michaella03
24.11.2018 5 z 5

Úžasné zakončení celé série, dost možná pro mě nejlepší díl - o první místo soupeří s Princem dvojí krve:). To, že se první polovina knihy neodehrávala v Bradavicích mi ani moc nevadilo, byla to taková příjemná změna :)
Celý příběh - všech sedm knih - byl neuvěřitelně propracovaný - Rowlingová je vážně skvělá. Tímto jí moc děkuji za dechberoucích sedm let, které jsme po boku Harryho a jeho přátel (i nepřátel) mohli zažít.

gretl74
13.11.2018 4 z 5

Harry Potter byl jako zjevení - něco nového, snového, pro děti i dospělé s fantazií a duší dítěte. První až třetí díl byly prostě dokonalé, ty další už začaly být temnější, dospělejší a /pro mne/ o hvězdičku slabší. Přesto skvělé!

Lubisek
11.11.2018 5 z 5

PROSTĚ KONEC JAK SE PATŘÍ! Neuvěřitelné. Jestli to takhle měla J. K. Rowlingová promyšlené od začátku, tak opravdu klobouk dolů. Neuvěřitelné zápletky. V knížce se řeší viteály, relikvie smrti a hlavně příběh o Bezové hůlce je opravdu skvostný. Vše do sebe zapadá opravdu neuvěřitelně. Pokud je zde nějaký fanatik, který viděl pouze filmy, rozhodně se může stát, že některé scény nepochopí, a proto je nutné přečíst si celou ságu. Příběh se do první poloviny odehrává mimo bradavice, zpočátku se to rozvíjí pomalu, ale zhruba v té první polovině se to zlomí velmi rychle. Od té doby už se nedá přestat číst. Závěrečný duel je milionkrát lepší než ve filmu. OPRAVDU SKVĚLÁ TEČKA. ;)

sarka9190
08.11.2018 4 z 5

Lepší než Princ dvojí krve, ale na ty počáteční díly, to nemá. Postavy uvěřitelně vyspěly a rozuzlení ohledně bezové hůlky je top. Důstojné uzavření série.

petr1536
07.11.2018 5 z 5

Potterovská sága je prostě klasika. Propracované osoby, promyšlené zápletky, naivní dětskost vyvážená narážkami na problémy společnosti. Doporučuji všem!

Kačkaknihomol
24.10.2018 5 z 5

Abych pravdu řekla, z posledního dílu o mladém kouzelníkovi jsem lehce rozpačitá. Je to sice Harry Potter, takže se to čte jako po másle, ale přesto to na mě občas působilo tak trochu bez jiskry. Možná je to tím, že Harry najednou není v Bradavicích, ale lítá po světě a hledá viteály, možná něčím jiným, ale tento díl za mě zapadá do těch "horších" dílů HP (jestli se to vůbec dá takhle říct).

Rowlingová je ale opravdu čarodějka, takže uvrhla knihu do dlouhotrvajícího napětí, ze kterého se člověk jen špatně vyhrabává. Všechno je to protkané kouzly, ale bohužel i úmrtími. Myslím, že zápletku se jí povedlo pěkně ukončit. Ale naopak, vadí mi, že se na konci už vůbec nevyjadřuje k ostatním charakterům. Nejvíc z nich mě asi mrzí Lenka, která je prostě úžasná. Jinak, samozřejmě musím je a jen chválit. I když přeci jen přiznejme si, že i na Harrym Potterovi se dá najít pár much.

Phyl
16.10.2018 2 z 5

Konec jak z Metrixu vystřižený přesně vystihl celé toto dílo. Kdy se mladý Želu plný lásky a jiných super prima kool vlastností, postaví hloupému a přesto mocnému černokněžníkovi, který je tak strašné mocný až je pitomý, nechá se pokaždé napálit. Poslední díl po kterém mi stále v uších rezonuje duté plácání se do hrudi, kdy hlavní postava neustále připomíná, že úkol který byl svěřen právě jemu není ničí věc pouze jeho vlastní. Hlavní ovšem je, že z každé patálie vyvázne Potter úplně nejwitz mrtě mazec v klidu, i když je pravda, že za sebou zanechává značné kvanta mrtvých jedinců, abychom si mohli i zabekat. Jsem nesmírně šťasten, že jsem se tímhle vším přebrodil a mohu tak konečně na toto "veledílo" kidat tolik špíny kolik se mi zachce, neboť jsem získal k tomu právo. Láska vždy zvítězí nad zlem a nenávistí a navíc se ukáže... Přesně tak.