Harry Potter a Fénixův řád

Harry Potter a Fénixův řád
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553282/bmid_harry-potter-a-fenixuv-rad.jpg 5 13130 13130

Harry Potter série

Pátý díl příběhů mladého čarodějnického učně Harryho Pottera a jeho věrných kamarádů Rona a Hermiony. Napětím a nervozitou byly poznamenány už prázdniny a hned od začátku pátého ročníku přichází jeden otřes za druhým: na bradavické škole totiž z vůle Ministerstva kouzel došlo k závažným změnám a atmosféra strachu houstne každým dnem víc a víc. Nerozlučná trojice přátel však přesto dokáže kolem sebe soustředit dost studentů, kteří nebudou chtít se založenýma rukama čekat, až je zlo zahubí.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2003

Richisa
13.04.2017 2 z 5

Nejslabší díl série

EvikU.
05.04.2017 4 z 5

Je to stále pěkný a chci vědět jak to skončí. A jaké zápletky to ještě bude mít. Nejde tato série odložit.

katushah
31.03.2017 5 z 5

Tento díl mi nějak nesedl. Je hodně dlouhý a těžší ke čtení, než ty ostatní. Alespoň pro mně. I tak je je samozřejmě pořád dobrý, protože tuto sérii miluju.

slaska77
31.03.2017 5 z 5

Moc zdařilé dílko, které bavilo jak mé děti, tak mně jako rodiče, jen trochu jinak. Zatímco děti se smály při famfrpálových zápasech a tématech kolektivní šikany Rona, já se bavila nad určitou formou politické satiry spojenou s nařízeními či vyhláškami nejmenované profesorky. Zpočátku jsem si říkala, co na tolika stránkách budou řešit, ale uteklo to krásně a když to zvládly se mnou učíst i 8 a 9letí synové, tak rozhodně žádný dospělý by kňourat neměl. Závěr jako vždy strhující, zábavný. Rozhodně i tento pátý díl nabízí mnoho nového a není v celé sérii zbytečný. Nemohu, než maximálně doporučit.

PeťkaW.
22.03.2017 5 z 5

Tenhle díl jsem mívala ze všech nejméně ráda, stejně jako kupa dalších lidí (podle zdejších komentářů). Přišel mi nudný, zbytečně politický a Harryho jsem doslova nesnášela pro jeho ukňouranost a sebestřednost. Teď, s odstupem času, si ale uvědomuju, že všechny ty nudné pasáže, které mi tolik vadily, byly nezbytné pro další vývoj děje i pro vývoj postav a můj náhled na pátý díl se dost radikálně změnil. Četla jsem ho už asi 3x a s každým dalším přečtením se nudím méně a méně. Je na něm krásně vidět postup od pohádky, k opravdovému temnému fantasy. Všechno se od předchozích dílů liší a já beru tenhle díl jako zlomový prvek celé série.

Kiwi24
20.03.2017 4 z 5

Krásné ale dlouhé. Spád událostí už se mi potom slíval dohromady.

Zornaddie
18.03.2017 4 z 5

Pěkná kniha.

Barcula.m
17.03.2017 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl :-)

EnaryFeniel
11.03.2017 5 z 5

Krásné čtení, příběh mě stejně jako ostatní díly moc bavil. Až jsem se sama divila, jak stránky rychle ubíhají. :) Vrchní vyšetřovatelka byla dokonale otravná ( ,,ehm ehm,, ,,nechcete prášek proti kašli?,, ) Mnoho vtipných částí, kterým jsem se od srdce zasmála. :) Harry mě mnohokrát v tomto díle štval svojí paličatostí. Konec zlomí čtenářovo srdíčko, když na konci chvilku Harry doufá při rozhovoru s Nickem. A velmi mě bavila postava Lenky. :)

DadaRac
06.03.2017 5 z 5

Jeden z dílů Harryho, který jsem si moc neoblíbila. Číst tento díl pro mě bylo opravdu náročné i přesto, že jsem fanoušek této série.

Irsaf
19.02.2017 5 z 5

Opět prima čtení :)

ochwey
10.02.2017 5 z 5

Miluju možná o něco míň, něž jiné díly, ale má to tolik highlights! Velkolepý odchod dvojčat, McGonnagalová je tady totální třída a psychologie (pubertálních) postav taky, i když uhádaná Hermiona s Ronem mě vytáčejí, stejně jako ublížený Harry a nejhorší-ze-všech Cho. Od strany 735 standartně brečím až k obsahu. Láska ❤.

Evisis
08.02.2017 5 z 5

Kniha mě velmi rychle vtáhla do děje, občas jsem se smála, párkrát si pobrečela, ale celkově jsem s knihou velmi spokojená. Sice se v ní občas našly nudnější pasáže, ale myslím, že to Rowlingová napravila zbytkem příběhu.

Smardik17
02.02.2017 5 z 5

Musím to napsat po Weasleyovsku :-D
Moc jsem se u této knihy nasmál více jak u ostatních a to díky dvojčatům Weasleyovích. Harryho jsem měl chuť několikrát proplesknout, za jeho děsivé chování,ale musím Autorce smeknout, že dokáže hlavního hrdinu ukázat nejen v dobrém světle. Sice byl Harry celou knihu nas**ný, ale kterej buberťák (po mudlovsku: mladistvý delikvent) není :-D.

Fantastické dílo, ale Ohnivý pohár u mě zatím vede.

Juri81
31.01.2017 3 z 5

Nevyrovnaná kniha s nevyrovnaným příběhem. Napětí střídá nuda, nudu střídá spád, spád střídá nuda, nudu střídá napětí. Jako by se Rowlingová vždy vypsala na pár stranách a další proložila nudným a ničím neříkajícím dějem ze školního roku a hledala další inspiraci pro pokračování.

brzda.
26.01.2017 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha z celé série.

hellena1523
21.01.2017 5 z 5

Podle mě nejlepší díl, pokud jde o zpracování postavy Harryho. Skvělé!!! Děkuji Rowlingové za Umbridgeovou, protože se pro mne stala ekvivalentem lidí, které člověk nechce! Trochu mi zlomila vaz pokud jde o postavu Popletala...A kvůli Siriusovi...Když o tom tak přemýšlím, ta kniha mě emocionálně zničila! Je skvělá!

DUNIKO
15.01.2017 5 z 5

MOOOOC PĚKNÉ.

ivca3710
13.01.2017 5 z 5

Bombová kniha! I přesto, že jsem posledních 50 stránek přeskakovala, protože mě to nebavilo, tak dávám knize 5 hvězdiček. Je to tu zase: Štve mě, že některé důležité scény byly upraveny, nebo ve filmu vůbec nebyly. Hhhh.. Vím, že nemůžou udělat 5 hodinovej film, ale nějakej základ by tam moh bejt, ne? (Už mluvím jak Hagrd hahaha :D) Knihu jsem četla od 29.12. - 13.1. Ano, skoro 2 týdny jsem to četla. Kdyby nebyla škola a učení, tak to mám přečtené do týdne :D.. Teď se asi vrhnu na čtení Roztomilé malé lhářky 2 :).

tatafa
06.01.2017 5 z 5

Na této sérii jsem se naučila číst a de facto i vyrostla. Každý díl ze série jsem četla několikrát a myslím, že neexistuje lepší nebo horší díl, protože všechny jsou skvělé, stejně tak jako postupné odhalování charakterů hlavních postav, které jsou vykresleny do nejhlubších detailů. Prostě jedinečné dílo, které má speciální místo v mé knihovně.