Harry Potter a Kámen mudrců
Joanne Rowling
Harry Potter série
Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997
První kniha Harryho Pottera sice nebyla tolik dobrá jako ostatní díly, ale líbila se mi. Autorka nám krásně nastínila život u Harryho strýce a tety a také nádherné přivítání v Bradavicích. Rozhodně má své kouzlo a byla skvélá. Doporučuji těm co nečetli. Dávám 72% (za mě 3.6 hvězdičky)
Chci podotknout, že velmi obdivuji, jak pečlivě vykonstruovaný a promyšlený kouzelnický svět dokázala Rowlingová představit ani ne na 300 stranách a k tomu ještě přidat dobrodružný příběh.
Tak jsem se po těch letech jako fanoušek filmu pustila do toho, přečíst i knihy.... proč mě to nenapadlo dříve? Rowling má skvělý styl psaní, který je opravdu čtivý. Knihy úplně hltám!
Dnes už klasika, která si získala mé srdce navždy. Kdo nečetl, nepochopí, pro ostatní netřeba slov.
Úžasný 1. díl fantastické série o Harrym Potterovi, kterým začalo mnohaleté přátelství Harryho, Rona, Hermiony a dalších v kouzelných Bradavicích. Určitě je málo nejen dětí, ale i dospělých, kteří neviděli ani film, ani nečetli knihu. Příběh, který okouzlí čtenáře v jakémkoli věku.
Aneb narodil se fenomén. Pamatuji se, že jsem viděl nejprve film a teprve pak jsem otevřel knihu, ale to bylo také naposledy, co jsem fungoval v tomto pořadí. Následně vždy kniha nejdříve. A tak nějak si vybavuji, že vždy tak maximálně dva dny od vydání u nás. První díl ještě opravdu pohádkový.
Po tejto knihe by som nikdy nesiahla, ak by som nezostala zaseknutá na dovolenke v prázdnom, nezariadenom, rodinnom apartmáne. Prosila som sesternicu, nech mi prinesie nejaký časopis. Vytasila sa s týmto. Nakoniec som musela uznať, že som trpela veľkými predsudkami. Celkom ma to bavilo.
Milý Harry,
Ty jsi opravdu čaroděj. Dvacet let jsem Ti odolávala. A jenom díky Tobě jsem dnes překročila svůj Rubikon fantazie a času.
evelýny
P.S: Na zdraví Harryho Pottera. Chlapce, který zůstal na živu.
P.P.S: I já bych jednou chtěla dostat dopis, psaný smaragdově zeleným inkoustem...
vlastně je docela zajímavá informace, že kdysi nechtělo žádné nakladatelství rukopis o malém čaroději přijmout a vydat jako knihu... co se z rukopisu nakonec stalo za megahit už dne s víme snad všichni. První z dílů celé série jsem četl několikrát a pokaždé si v ní najdu něco, čeho jsem si nevšiml. A taky je pravda, že tenhle díl je pro mě druhý nejoblíbenější.
Je neuvěřitelné jak dlouho jsem se Harrymu vyhýbala. Bála jsem se, že se ztratím v postavách a přitom ten příběh je úžasný. Jsem zvědavá na další díly. :)
Přečteno už snad po stopadesátý a pořád mě to baví.. Pokaždé najdu něco nového i přes to po kolikaté to čtu. Krásná kniha.
AUDIOKNIHA: S odstupem času si nemůžu pomoct, ale první dva díly Harryho Pottera se mi trošku víc zamlouvají ve filmové verzi - to ovšem neznamená, že i ta by se nedala vylepšit. V audio podání pana Lábuse mi navíc kníkavá a upištěná Hermiona lezla děsně na nervy. Proto 4 hvězdičky místo plného počtu. Faktem ale zůstává, že příběh přivedl ke čtení kvantum dětí a celý svět je úžasný. Tohle je začátek, bez kterého by to nešlo. Miluju Bradavice.
To je prostě srdcová.. Po 15 letech znovu čtení.. Nádhera si to připomenout, po x tém shlédnutí filmu.. Těším se na další díly.. Četlo se to samo.. Návrat do dětství..
(◍•ᴗ•◍)❤( ◜‿◝ )♡(。♡‿♡。)
Přečtení Harryho jsem neustále odkládala, jelikož jsem viděla několikrát filmy a špatně se mi čtou knihy, když jsem předtím viděla, jak vše dopadne ve filmu. ALE tady jsem doslova hltala každé slovo. Paní Rowlingová má neuvěřitelně výbornou vypravěčskou schopnost a dokáže perfektně vtáhnout do děje. Nádhera (*˘︶˘*).。*♡
přátelství, kamarádství zfilmováno čarodějové fantasy pro děti internát pro dospívající mládež (young adult) škola čar a kouzelAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Kniha poutavá. Hezký napsaná. Lehce se čte.