Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547498/bmid_harry-potter-a-kamen-mudrcu.jpg 5 16676 16676

Harry Potter série

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997

KattyAnnyCte
20.06.2018 5 z 5

Harry Potter je pro mě něco jako tradice s mámou a bráchou na to koukáme od 1. dílu do 7. dílu a strašně nás to baví. Chtěla jsem zkusit i knihu a ta se mi líbila doporučuji. Jinak v knize je o dost více informací než ve filmu.

marek7167
18.06.2018 5 z 5

Před 20 lety jsem jí četl poprvé jako cca šestiletý kluk. Nyní jsem si ji přečetl v originále a uvědomil jsem si, že stále jsem uvnitř tím klukem, který ji čte jako poprvé a stále chci být studentem školy čar a kouzel v Bradavicích, resp. Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Anetka24
04.06.2018

hrůza!!

Žožik
03.06.2018 5 z 5

Když jsem se okoušela číst Harryho Pottera dřív, nijak mě to nechytlo. Ale teď se mi knížky velmi líbí a řadí se mezi moje oblíbené.

lessi
02.06.2018 5 z 5

Vždy, když dávali v televizi film, nedívala jsem se, nějak jsem nechápala, co je na něm tak úchvatného. Až po přečtení prvního dílu jsem to pochopila. Film jsem zatím neviděla, dávám přednost knize a tuto jsem si zamilovala. Vše je tak poutavě napsáno, od knihy se nedá odtrhnout. Už se těším na druhý díl.

IVANA0123
02.06.2018 5 z 5

Jsem příjemně překvapená, že knížka je naplno srovnatelná s filmem i bez veškerých efektů. A je v ní i něco navíc, co ve filmu nebylo. Se synem jsme si s ní zpříjemnili několik večerů a bylo to moc fajn.
(6/18)

Dagros
26.05.2018 5 z 5

K této knížce nemám slov :) . Připadala jsem si, jako bych byla v Bradavicích s Harrym, Ronem a Hermionou a prožívala jsem všechno s nimi v kouzelnickém světě :) . Naprosto úžasná knížka, hned jdu na Tajemnou komnatu!:))

marti7729
22.05.2018 5 z 5

Muj cil pro tento rok - přečíst harry pottera. Jelikož mi už není zrovna náct (ok přiznávám se je mi 27) tak jsem z toho měla trochu strach, ale Harryho si zamiluje snad kazda vekova skupina. Jsem ráda že jsem se rozhodla ji precist. Mohu říct že i film byl na stejné úrovni :)

Jhonza
15.05.2018 5 z 5

Super knížka o chlapci s dobrým srdcem.

misowi84
10.05.2018 5 z 5

Pořád jsem o tom slyšel.. Bylo mi to hodně doporučováno..
A pak.. Minulý měsíc..
Ocitl jsem se v knihkupectví a pořídil jsem si všechny díly najednou.
Rozhodně nelituji..
Už tomu kouzelnému pobláznění rozumím :-)

Kláraaa20
28.04.2018 5 z 5

Co dodat Harry je prostě nejlepší, nejdokonalejší, nejúžasnější.

josska
28.04.2018 5 z 5

knížku jsem poslouchala jako audio, moje první celá a moc mě to bavilo,p.Lábus nepřekonatelný

Suou
20.04.2018 4 z 5

Noooo.... kniha bola v niečo lepšia a v niečom horšia ako film ...
Všetko v knihe dávalo väčší zmysel, ale bolo vidno, že je to autorkina prvotina :/
Napätie a akcia boli vo filme o dosť lepšie, takisto v knihe boli slabšie opisy, každá jedna scéna (aj záverečná) sa autorke vošla na pár strán.
Kniha sa mi páčila ale nechcem jej dať 5 hviezdičiek, počkám si aké budu pokračovania a nechám si 1 hviezdu do zálohy. :)

Brunnetka
16.04.2018 5 z 5

Nemusím se nějak zvlášť rozepisovat, známe ji všichni. Baví mě knihu dočíst a hned na to si pustit film.... Bezkonkurenční!

belgeran
16.04.2018 5 z 5

Jak okomentovat Harryho Pottera? S touto knihou jsem vyrůstal. Znám ji skoro celou zpaměti, což je zapříčiněno asi tím, že celý den i noc se v našem rádiu střídaly kazety s audioknihou. Tento příběh změnil jednu celou generaci dětí. První díl je můj nejoblíbenější, a dá se říct, že tahle pohádka o kouzelnících je veskrze kouzelná. Ukazuje se nám tu svět kouzelníků, který se skrývá zrakům nás, obyčejných mudlů. Tyto příběhy, o místech, lidech a věcech, které by vlastně mohli existovat a my o nich pouze nevíme, bývají přitažlivé právě touto možností reálnosti. Jsem zvědavý jak bude Harry Potter působit v budoucnosti, jestli ho budou děti milovat stejně jako jsme jej milovali my, nebo postupně upadne v zapomnění.

surikata246
14.04.2018 5 z 5

Moje mladší sestra si přinesla domů knížku půjčenou od sousedky Páji a četla a nemohla se odtrhnout. Přečetla a přiběhla ke mě se slovy všeho nech mám něco super a musíš si to hned taky přečíst. Výborný překlad a skvělá zápletka.

puhinka
04.04.2018 5 z 5

Pamätám sa, keď som knihu prvý krát otvorila a nevedela som prestať čítať :) Bolo to pred 19-timi rokmi :)

Josef.Šlechta
03.04.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem četl až později než jsem viděl film a ohromila mě. Sice ve filmu jsou obsaženy hlavní body knihy, ale v knize je spousta takových detailů, že mě to ohromilo... Je to prostě nádherná kniha.

Miliarda
31.03.2018 5 z 5

Harryho jsem otevřel znovu asi po 12 letech a opět mě uchvátil, tak jako při první četbě. Kouzelnický svět Bradavic v sobě má něco co mě fascinuje, stejně jako postavy z tohoto knižního "universa". Moc rád se vrhnu na četbu druhého dílu.

MartyManCZ
28.03.2018 5 z 5

Netřeba slov, TOP!
Poznatek druhého čtení po letech - film je k této knize v podstatě jedna k jedný. Palec hore.