Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494522/bmid_harry-potter-a-proklete-dite-8Zj-494522.jpg 3 6852 6852

Harry Potter série

< 8. díl

Speciální vydání pracovního scénáře. Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.... celý text

Divadelní hry Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Cursed Child, 2016

ajasin
11.03.2020 5 z 5

Jako skalní nadšenec jsem měla velké obavy a celkem zbytečně. Pro mě osobně velká nostalgie. Že budu číst divadelní scénář jsem věděla. Na obálce knihy je to jasně definováno a nakonec mi to ani nijak nevadilo. Spíš naopak. Bylo to takové zpestření. Příběh byl fajn. Za mě spokojenost

FoxCube
02.03.2020 3 z 5

Musím říct že mne tahle kniha úplně nezaujala. Nevím jestli je to divadelním zpracováním a nebo vůbec příběhem. Strašně špatně se mi četla

TessV
22.02.2020 4 z 5

Tato kniha mi otevřela dveře do světa fantasy příběhů. V době, kdy jsem ji četla (takže zhruba před 2-3 roky) jsem o dobrých, čtivých knížkách skoro nic nevěděla, ale jakmile mi má kamarádka tuto kniha doporučila a půjčila...dokázala jsem ji přečíst za 3 dny a to pro mě bylo největším překvapením. Jsem si jistá, že kdybych si ji přečetla dnes, tolik by mě nebavila a možná bych ji ani celou nedočetla. Ale když o knihách skoro nic nevíte, ale číst chcete, zkuste ji. Je oddechová a určitě bych ji mezi odpad nezařadila...

Kniho_holka
15.02.2020 2 z 5

Jediná "potterovská" kniha, kterou jsem přečetla pouze jednou a víckrát ji číst nehodlám. Je to napínavé, je to čtivé, je to zábavné, ale vzhledem k předchozím 7 dílům je to úplná blbost. Vadily mi OC charaktery postav (kdo byl prosím ten pán, s kulatými brýlemi a jizvou na čele, co si říkal Harry Potter? A co udělal s pravým Harrym Potterem?) a absolutní ignorování děje předchozích dílů (teď nemyslím, situace kolem obraceče času), ale to těhotenství vycucané z prstu. Pěkná vzpomínka mi tak zůstává pouze na malého Scorpiuse.
Závěrem knihu doporučuji někomu, kdo má rád Harryho, ale ne moc, a nezná celou sérii i pozpátku, a chce si přečíst něco oddechového, co se dobře čte.

ckamusa
13.02.2020 3 z 5

Kniha je psaná formou scénáře, což mi nevadí, ale děj hrozně rychle utíká. Téměř za každým dějstvím se mi v hlavě rojili otázky: Cože? Co? Proč?... Myslím si, že kdyby se série obešla bez této knihy, možná by to bylo lepší, i když mě samozřejmě zajímalo, jak by příběh Harryho Pottera pokračoval.
Celkový námět knihy je dobrý, ale chybělo mi větší propracování.

stepanka.ruml
04.02.2020

Velmi podprůměrná fanfikce hodná maximálně tak na nějakou fanouskovskou stránku. Nechápu jak se pod něco takového mohla Rowlingová podepsat... to snad ani nečetla. Jako absolutní potterhead musím říct, že tolik chyb v reáliích mě akorát na**alo.

Red_Fox
04.02.2020 3 z 5

Z knižní série Harryho Pottera jsem četla (zatím) jen jeden díl, přesto je jasné, že Prokleté dítě je jen takový doplněk. Věřím tomu, že zpracování do formy klasické knihy by bylo zajímavější. Kdybych postavy neznala z filmů, nevytvořila bych si k nim tímto dílem žádný vztah. Nějak by mi bylo jedno, co se s nimi stane. Některé zápletky působily trochu uměle, ale bylo zajímavé přemýšlet na motýlím efektem.

Knížka pro mě byla výzvou hlavně z důvodu, že jsem ji četla v angličtině. Přiznám se, že jsem pohořela hlavně na výrazech, jejichž význam znám pod jiným (používanějším) synonymem. Uvědomila jsem si, jak je anglický jazyk, stejně jako český, bohatý.

cetriolo
02.02.2020 4 z 5

Překvapivě dobré (knihu jsem přelouskal za jediný den což se mi ještě nikdy nestalo). Dlouho jsem se této knížce vyhýbal, protože obecně nemám rád pokračování uzavřených sérií a zhruba jsem věděl co je zápletka a ta na mě působila jako slátanina :) Nicméně po začtení do děje získala i zápletka docela logiku.

SPOILERY
Kniha měla pár divných momentů - např. scéna, kdy se paní co roznáší občerstvení snaží zastavit děti aby vyskočili z vlaku a ruce se ji promění v ostré nože? WTF? :) Pár nelogických věcí, např. když se dostali do roku 1981 jakto že tam nezůstali jenom 5 minut? Jak mohli vidět dům Pottrových, který byl po Fideliovým zaklínadlem?

Mako123123
30.01.2020 2 z 5

To bolo ale sklamanie, ostala horká pachuť. Na plátne resp. na pódiu by to možno vyzeralo lepšie ale aj tak...

kejty95
22.01.2020 4 z 5

Jelikož je kniha psaná jako scénář, čte se velmi rychle. Vcelku mě bavila, i když na konci jsem si řekla, že vlastně o nic moc nešlo. Raději bych zfilmovanou verzi, případně divadelní, ale nebylo to špatné.

Šárka88
21.01.2020 4 z 5

Mne se knížka celkem líbila, rychle se to četlo, ale hold jsme u spisovatelky zvyklý na něco jiného , než na scénář .

KnihomolzHavr
19.01.2020 4 z 5

Opět jsem byla mile překvapena vynalézavostí a zábavností J.K.Rowling. Hvězda dolu kvůli několika nesrovnalostem

Plechy1
18.01.2020 3 z 5

Stejně jako mnozí přede mnou, i já jsem tuto knihu nemohl vystát. Prokleté Dítě zkrátka nepatří do knižní série. Je tu tolik chyb a tolik nedomyšlených věcí. Kdyby tato kniha byla jen scénářem k divadelní hře, tak by mi to nevadilo. Ale protože je oficiálně braná jako součást předešlých sedmi knížek, tak si zkrátka nedokážu pomoci. Nevím co vedlo Rowlingovou k rozhodnutí, že umožnila tomuto počinu aby se řadil k ostatním knihám v sérii. Ale abych to ukončil na trochu veselejší notu, tak doporučím divadelní záznam. Pokud nad tím nebudete moc přemýšlet a necháte se unášet atmosférou Harryho Pottera, tak si představení užijete.

Angelika92
17.01.2020 5 z 5

Očekávala jsem BUM. Prostě něco extra. Ale i tak se mi to dobře četlo.

ronnie_vrh
11.01.2020 2 z 5

achjo co to má bejt

Garfi
06.01.2020

Celou sérii Harryho Pottera mám moc ráda, všechny knihy jsem četla několikrát. Vzpomínám si na nadšené očekávání každého nového dílu a jak jsem četla některé knihy "na tajňačku" pod peřinou s baterkou, protože jsem se nedokázala odtrhnout. Proto jsem pochopitelně zatoužila vstoupit ještě jednou do kouzelnického světa a zjistit, co dělají Harry, Ron a Hermiona v dospěláckém životě. Byla to neuvěřitelná chyba a byla bych nejraději úplně zapomněla, že jsem "Prokleté dítě" kdy četla, neboť formát scénáře je zde opravdu ten nejmenší problém. Jedná se o totální paskvil a změť variací na téma cestování časem v jakési telenovele v níž (SPOILER) Voldemort má dokonce dítě s Belatrix....Toto fakt ne...

MalejTonda
05.01.2020

Knihy a filmy o Harry Potterovi jsem měl vždycky rád. Viděl jsem úplně každý film ale knížky jsem ještě všechny nepřečtl, samozřejmě rád bych si je přečetl. U této knížky jsem byl docela rád že už to není takové to jaké to bývalo ale je to o dospělém Harrym, který už má děti, ženu a práci. Pokud jste fanoušek celé Harry Potter série moc bych doporučil ale jestliže chcete začít číst určitě začněte od kamene mudrců.

Kniha byla super díky tomu, že jsem velký fanoušek Harry Pottera.

booklovertina
03.01.2020

Nie, nie a ešte raz NIE! Som z generácie, ktorá na Harrym Potterovi vyrastala, už od decka som hltala knihy jednu za druhou, len čo sa objavili na pultoch kníhkupectiev (ani nemusím hovoriť, že som ich prečítala nie raz, ale neskutočne veľakrát), zbožňovala som filmy a repliky som vedela recitovať spolu s hercami, ale toto NIE! Prekliate dieťa som prečítala po dlhom váhaní, počula som na to pozitívne aj negatívne ohlasy a bola som dosť skeptická pustiť sa do toho. Predsa len, kúzelný svet Harryho Pottera bol už roky "uzavretý", Rowlingová vytvorila niečo, za čo môže byť právom hrdá, a tak som váhala, či si chcem "rozšíriť" tento príbeh o najnovší diel. Môžem len povedať, že prečítanie tohoto odpadu ľutujem, vidím v tom len nepodarený pokus o obnovenie slávy, vytlčenie financií z verných fanúšikov. Keby som mohla zabudnúť, že niečo ako Prekliate dieťa existuje, tak to urobím. ALe aspoň som sa rozhodla, že existenciu tejto knihy budem ignorovať, akoby sa to ani nestalo, HP má pre mňa navždy 7 dielov.

Hania932
27.12.2019 5 z 5

Harry Potter je moje životní láska. Knížky a filmy naprosto miluju a tahle kniha byla prostě nutnost. Příběh se mi moc líbil. Je to strašně čtivé, zajímavé a poutavé. Já jsem si knihu užívala. Prostě číst o tom jak je Harry dospělý a má děti? To je něco pro mě. Na knihu jsem četla moc kladných názorů a já si kladna otázku, "Co se jim na tom nelíbí?". A upřímně, si tuto otázku kladu i teď. Bradavické sérii se to sice nevyrovná, ale příběh je stejně poutavý a skvělý jako ostatní knihy. Podle mě je to moc povedená kniha! Je to krásná jednohubka na jeden večer. Určitě se k ní znovu vrátím. ♥

Pitbull16
26.12.2019 2 z 5

Na HP jsem vyrostla, všech 7 dílů mám v prvním vydání a četla jsem je nespočetkrát. Prokleté dítě byla tedy povinnost, kterou jsem dřív nebo později musela splnit. Chápu, že jde o scénář, tedy specifický slohový útvar. Na chvíli jsem se mohla zase projít Bradavicemi a poznat Albuse Severuse a Scorpia. Nicméně mi chyběla hloubka a propracovanost původní série a taky nestandartní chování některých postav (nejvíc asi profesorky McGonagallové a Severuse Snape, které ve mne skutečně utkvělo a nedokázala jsem to přehlédnout). Podtrženo sečteno, do světa HP to patří, špatná kniha to určitě není, jsem ráda, že ji můžu mít ve své knihovně, ale kvalit původní série nedosahuje.