Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494522/bmid_harry-potter-a-proklete-dite-8Zj-494522.jpg 3 6875 6875

Harry Potter série

< 8. díl

Speciální vydání pracovního scénáře. Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.... celý text

Divadelní hry Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Cursed Child, 2016

Dogwood
03.04.2018 5 z 5

Sem fanda takže skvělé :)

nene4972
03.04.2018 2 z 5

Pro skalní fanoušky docela fajn připomínka jejich oblíbené série, ale moc si nedovedu představit, že by se to líbilo někomu, kdo HP nikdy nečetl.

Knihontýnka
02.04.2018 2 z 5

Jak Harry tak trochu ztratil Harryho. Nebylo to špatný, to ne. Navzdory tomu, že jde o divadelní scénář (a úplně jsem viděla i film). Ale chybělo tomu to rowlingovské kouzlo, což je u příběhu o čarodějích trochu škoda. A souhlasím s jinými čtenáři, že jistě aspekty příběhu už byly přitažené z vlasy. (Preferovala bych - SPOILER -nějakou bláznivou následovnici ze vzdálenější pokrevní linie.)

Morfyk
31.03.2018 4 z 5

Bylo to moc hezké se po tolika letech vrátit zase do Bradavic. Psaná forma scénáře mně vůbec nevadila a po chvilce jsem ji už vůbec nevnímal a naopak celkem pěkná zápletka, hezké vysvětlení a hlavně to, že jsem zažíval najednou vše co mě tak strašně bavilo na původních knihách s Harrym. Rozhodně doporučuji.

Radovan_R
30.03.2018

Oproti jiným knihám psaným jako scénáře se tahle četla velmi dobře a klidně by se dala zvládnout za jeden den. Na scénář mi ale přišla trochu stručná, možná na divadle to vypadá líp než na papíře.
Rozhodně se mi líbila, i když některé věci jsou přitažené za vlasy (Voldemortova dcera, například). Celkově si myslím, že předchozí knihy jsou lepší, ale tohle je prostě divadelní hra a tím jsou nastavené určité limity.

fruitbueno
29.03.2018 3 z 5

Návrat do kouzelnického světa, který vás navnadí, vyvolá nostalgii a tichý povzdech nad tím, že prozatím J. K. Rowling píše jen (byť skvělé) detektivky.

Anie94
27.03.2018 1 z 5

Nikdy bych neřekla, že já fanynka Harryho Pottera, která přečetla snad vše co se kolem tohoto čaroděje šustlo, budu muset napsat negativní komentář ke knize, která je pokračováním série. Dočetla jsem, a jediné na co jsem se vzmohla bylo to, že jsem pár minut konsternovaně zírala na knihu a říkala si panebože co to bylo. Je vidět, že tohle nepsala Paní Spisovatelka Rowlingová, ta by nevymyslela takový pochybný, překombinovaný blábol (doufám, že mi toto slovo odpustíte, ale jinak se to říct nedá). Forma knížky jako divadelní hry mi až tak nevadila, ale ten obsah...hlavní postavy byli..ploché a nerozvinuté, nesympatické, události nepravděpodobné a vůbec nezapadající do toho, co vymyslela Rowlingová. A to, že by mohl mít Voldemort dceru....to byla kardinální blbost. Voldemort byl příliš zahleděný do své "nesmrtelnosti" a touhou po moci, než aby se zajímal o takové pozemské věci jako je plození dětí...
Prostě ne, a ne a ne! Za mě teda velké zklamání. Ještě že jsem měla knihu jen z knihovny a nepodlehla jsem touze si jí pořídit do své "potterovské" sbírky.........

Magdyla.8
26.03.2018 3 z 5

Kniha se četla rychle a snadno, ale jde víceméně poznat, že to nepsala jen Rowling sama. Docela to je škoda.

Aileena
25.03.2018 4 z 5

Jediné, co mi uniká, proč si nikdo nedal trochu té práce a nepředělal tu šílenou scénářovou formu na normální čtení?! Já jsem to dělala tak nějak on-line při četbě dceři, aby pochopila a fakt to nebyla taková dřina. Dějově se mi knížka docela líbila, nápad dobrý, ten scénář mě ale po celou dobu rušil. Taky mi bylo dost fuk, co se děje v hledišti a na jevišti... A závěrem se podle mě poněkud netrefili s výběrem povolání u dospělých postav.

Lena91
24.03.2018 5 z 5

Mě osobně, jako člověku, kterého velmi mrzelo, že už Harry Potter sedmým dílem končí, to krásně vtáhlo zpátky do Bradavic. Nejvíce se povedlo cestování časem a demonstrace toho, jak jediná malá drobnost změní úplně všechno a fanoušci HP opět mohou zaměstnat svou mysl tím, jaký by byl svět HP třeba v době "za Voldemorta a chabrost".

Briv
21.03.2018 4 z 5

No... Mé pocity jsou z téhle knihy v rozporu. Moje já, které má rádo všechny díly o Harrym Potterovi plesá radostí, že je tu další kniha, kde se se všemi co mám ráda zase potkám. Zjistím, jak žijí jako dospělí, čím se živí, jak se jim daří a co teprve, jak si vedou jejich děti.
Ovšem mé druhé kritické já vidí spoustu věcí, proč se prostě nemůžu s Prokletým dítětem ztotožnit. Z knihy na mě úplně sálá, že ji Rowlingová nepsala. Dialogy mi připadají divně cizí. Jakoby už to ani nebyli kouzelníci. Rozhovory Albuse a Skorpia mi vůbec nesedí k jejich věku (hlavně na konci knihy), pořád z toho mám pocit, že to jsou malé děti a oni přitom jdou do čtvrtého ročníku. Cesty v čase se mi nelíbí vůbec. Vnáší zmatek a chaos.
Až je mi líto, že to dopadlo takhle... Rozporuplně.

zlinissi
16.03.2018 4 z 5

Přemýšlela jsem, o kolik by musela být kniha propracovanější, pokud by byla psána zase jako próza... divadelní scénář se četl rychle, snadno, ale trošku mi chybělo to hlubší ponoření se do děje... každopádně divadelní hra zdařilá, i bych ji ráda po přečtení viděla.

pecinka21
15.03.2018 4 z 5

Nápad pěkný, ani mi nevadila divadelní hra, ale je tam na mě moc prožitý čtvrtý díl, prostě se tam děj 4 dílu moc opakuje a to mi trochu vadilo jinak čtivé a pro fandy Pottera nesmí chybět v přečteno

Veronika33
14.03.2018 3 z 5

Kniha ( scenár), ktorý sa umelo priživuje na skvelej sérií o HP. Už to proste nie je ono, neznáme postavy, známe postavy,kt. sa však zásadne chovajú inak ako sme zvyknutí a nakoniec kniha v podobe scenára = niečo tomu chýbalo. Zo začiatku som v tom mala guláš kto je kto (mnoholičný lektvár (všehodžús) mi tiež veľmi nepomohol :D :D ).Po čase som vžila a knihu si užila, ale pôvodný HP to predsa len nie je.

theMarty
14.03.2018

Na dlouhou chvíli jsem si pokazila Harryho Pottera. Jak píše Nomia: "Bylo by lepší, kdyby tohle dílo vůbec nevzniklo."

Nomia
14.03.2018 2 z 5

Bylo by lepší, kdyby tohle dílo vůbec nevzniklo. Není to úplný, s prominutím, průser, ale rozhodně si takto nepředstavuji důstojné pokračování tak kultovní série, jako je Harry Potter.

Postavy a jejich charaktery jsou poněkud pozměněné a pokřivené, celý děj je podivný a často se jeví nelogicky. Jít na takovouto divadelní hru by byla pro mě spíš noční můra. Ne, tohle se příliš nepovedlo.

AdMirary
10.03.2018 3 z 5

Jako Potterheada mě tato kniha rozhodně zasáhla, ale spíš negativně. Charaktery se chovaly někdy divně, celé přesouvání se v čase moc nedávalo smysl a nebylo ani dobře vysvětleno. A hlavně (pozor spoiler): Voldemort má dítě s Bellatrix? Vážně?

Gagarinuvbratr
07.03.2018 2 z 5

A toto je čo za blbosť? Rowlingovej sa ma asi rozhodla len nasrat. Inak si nedokážem vysvetliť, prečo napísal tak strašné pokračovanie pre tak skvelé série.

marwinmh
05.03.2018 2 z 5

Sérii Harryho Pottera mám velmi ráda, avšak tento díl mě spíše zklamal než nadchnul. Vím, že nemohu srovnávat s původními knihami, ale i přesto byl děj uskákaný, jakoby násilně vytvořený.

Ellen16
04.03.2018 3 z 5

Až na to, že některé postavy se mi zdály kapku mimo charakter se mi knížka líbila a četla se rychle. Taková oddechovka.