Harry Potter a Tajemná komnata

Harry Potter a Tajemná komnata
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239437/bmid_harry-potter-a-tajemna-komnata-wiC-239437.jpg 5 14570 14570

Harry Potter série

Harry se vrací do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností… Tajemná komnata se znovu otevřela!

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (CZ)

Harry Potter and the Chamber of Secrets, 1998

Thanyss
18.06.2013 5 z 5

Co bych měla napsat k Tajemné komnatě... Snad jen to, že jako malá jsem vždycky chtěla najít nějakou tajnou chodbu nebo místnost, kam bych se mohla schovat a nikdo by mě nenašel. Ale po tom toužilo snad každé dítě a Rowlingová z toho těží. Což je jen dobře. :)

Protentokrát Harry slyší tajemný hlas, který neslyší nikdo jiný a v Bradavicích začne podivuhodné množství lidí kamenět a nebyl by to Harry, kdyby tomu všemu nechtěl přijít na kloub.

Tajemná komnata je ještě stále více fantasy pohádka a je to krásný příběh, který se mi nesmazatelně vryl do paměti. A pořád chci vlastního fénixe!

lushi
12.06.2013 5 z 5

Každý díl HP nese prvek, díky kterému se kniha liší od ostatních v sérii, a zároveň je to HP. Jako celek. A já prostě nevím, jak více tu lásku vyjádřit.

Lockharta musíte zažít i v angličtině, je úžasný!
V originálu se skrývá spoust vtipů a neotřelých vyjádření, které četbu HP oživují (Tento komentář bych mohla opakovat u každého dílu :))

petamonca
06.06.2013 5 z 5

Pokračování něčeho, co už bylo perfektně rozjeto v prvním díle. Opět, stejně jako u prvního dílu, mohu jen doporučit. Nejvíce k srdci mi přirostl asi Dobby. I když to s ním dopadlo tak, jak dopadlo. Postavička úžasná. A urňukaná Uršula, ta též nemá chybu. Autorka do knížky zařadila strašidla a nadpřirozené postavy blízké evropské kultuře, žádná americká monstra. Takže s knížkou opravdu velká spokojenost.

Makovník
04.06.2013 3 z 5

Tento díl Harryho Pottera se mi líbil asi nejmíň, dlouho trvá, než se začne něco dít a je to poměrně nudné. Trošičku to vylepšil závěr, rozhodně to však nebyl čtenářský zážitek...

Yorika
23.05.2013 3 z 5

Malé zlepšení oproti prvnímu dílu.I tato kniha však trpí suchopárností a místy je dost nezáživná.Chtělo by to více života!

RosMeggie
12.05.2013 5 z 5

Tenhle díl miluju...

zapina
11.05.2013 1 z 5

Museli jsme ji číst ve škole, ale pro mě to bylo utrpení. Vubec se mi tahle série Harry Potter nelíbí.. ani jsem ji nedočetla

hrubik
27.04.2013 4 z 5

Celá série Harryho Pottera se mi velmi líbila.

Misan1993
26.04.2013 5 z 5

Skvělá práce paní Rowlingové, prostě skvělá kniha jako všechny ostatní od ní.

tyzik.cejka
20.04.2013 5 z 5

kdybych měl hodnotit knihu dám 4 nádherně romantická a kouzelná ale přece jenom mi to na 5 ale pozor Film je super ten to zachránil děkuju

Kimmie
16.04.2013 3 z 5

Oproti prvnímu dílu je zde jisté zlepšení, ale stále příliš malé. Opět je to celé příliš idylické, nemá to spád a jistým způsobem je to celé suché.

Pemca
11.04.2013 5 z 5

co dodat, prostě skvělá knížka

tatruszka
06.04.2013 5 z 5

Druhý díl Harryho Pottera je stejně dobrý jako ten první, není co dodat, autorka tak pečlivě promyslela celý děj, že se tomu až nechce věřit. Příběh byl napínavý a zajímavý. Já osobně jsem prakticky vyrůstala s hlavními hrdiny, a proto jsem se do jejich myšlení krásně vžila. A dokonce i teď, po tolika letech od přečtení, se ve volných chvílích ke knize ráda vracím.

Anonymka12
01.04.2013

Viděla i četla jsem všechny díly Harryho Pottera,ale nejvíce se mi líbil asi tento (HP a Tajemná komnata)...
Spisovatelka to tak poskládala jak puzzle...Všechno do sebe tak pekně zapadlo a na nic nezapomněla...Je mi 12 a mooc se mi to líbilo a dokonce jsem byla smutná, že už nebudu mít co číst ;)

Kelíns
28.03.2013 5 z 5

Skvělá knížka. S filmem se nedá vůbec porovnat. Ačkoli film je úžasný, knížka je prostě nadúžasná :-)

Beatris
27.03.2013 4 z 5

Ze všech sedmi je to můj nejméně oblíbený díl. Vlastně ani nevím proč, možná proto, že nemám ráda Lockharta, nebo že nesnáším hady anebo, že Hermiona v polovině knihy vlastně "zmizí" ze scény dění. Nebo mi to možná zkazil film, který je podle mě také nejméně povedený. Ale pořád si to drží vysokou úroveň a kvalitu. ;))

kattyV
08.03.2013 5 z 5

Starostí přibývá, ale ještě pořád je to kniha pro děti. Ale já jako dospěla jsem si s ní vzala jednu myšlenku pro život - O tom, jací doopravdy jsme nerozhodují naše schopnosti, ale naše volby.
Takže se snažím volit tak, abych si zachovala spokojenou a klidnou mysl.

kazecha
05.03.2013 4 z 5

K Harrymu už bylo řečeno tolik, že snad netřeba dalších komentářů. Je mi 33, začala jsem číst ságu (v telce jsem viděla jenom 3 díly) moc se mi to líbí a těším se na to, jak to nakonec dopadne.

orangerose
05.03.2013 5 z 5

pěkně strašidelná , akční , dobré pokračování :)

SaDiablo
02.03.2013 5 z 5

Tak jsem si znovu střihla první dva díly, po devíti letech, a tentokrát v originále. Strašně příjemná angličtina a navíc se mi obnovily zážitky.