Harry Potter a Tajemná komnata
Joanne Rowling
Harry Potter série
Prázdniny po prvním roce v Bradavicích byly u strýce a tety k nevydržení. Chovali se k Harrymu tak hrozně, že se nemohl dočkat návratu do Školy čar a kouzel. Jenže těsně před odjezdem Harryho varuje podivné stvoření – skřítek Dobby. Když se prý do školy vrátí, stane se katastrofa!
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Chamber of Secrets, 1998
Přečetla jsem předvídatelně hooodně rychle. Super kniha, doporučuji, i když nejste úplně nejmladší čtenář :)
Jako vždy perfektní, tomu není co dodat! I malí synové to v pohodě zvládli a nebáli se ani té největší zrůdy.
Další pěkný příběh z řady Harryho Pottera. Tenhle díl se mi moc líbil i jako film. Tyto příběhy mě asi nikdy neomrzí. A Lockhart mě svou povahou spíš rozesmál.
Na této sérii jsem se naučila číst a de facto i vyrostla. Každý díl ze série jsem četla několikrát a myslím, že neexistuje lepší nebo horší díl, protože všechny jsou skvělé, stejně tak jako postupné odhalování charakterů hlavních postav, které jsou vykresleny do nejhlubších detailů. Prostě jedinečné dílo, které má speciální místo v mé knihovně.
Kniha opět úžasně úžasná, film - pro mě - nejstrašidelnější z celé série :D. Jinak, co se týče postavy jistého pana Lockharta, smála jsem se ... a pak mi začal lézt na nervy :D. No, prostě, Harry Potter ♥
Nesmrtelný sedmidílný skvost fantasy. Harry Potter nikdy neomrzí ani po několikátém čtení (a že už jich bylo), stále v něm objevím něco nového a vždy, když ho čtu, tak nemůžu přestat, a když dočtu chci číst znovu. Miluji tu atmosféru, když knihu čtu, chci být její součástí. Nádherné a dokonalé!
Super pokračování kouzelnického světa. Kniha se opět hezky čte, děj plynule probíhá bez zbytečných popisů okolo.
Tak otravnou postavu jako je Zlatoslav jsem v životě ještě neviděla... Úplně mi šíleně lezl na nervy. Ale jinak příběh je to opravdu kouzelný..
Bylo to zase úžasné, o tom žádná..
V první třetině mi maličko vadilo, že u všech hlavních postav byla opakována jejich charakteristika z prvního dílu, ale je to je jen drobnůstka:)
Kniha se četla velmi dobře a řekla bych, že má zajímavější a propracovanější zápletku než první díl. Postava Zlatoslava Lockharta mi přišla otravná. Dobře vymyšlená, ale velmi otravná.
Super moc se u toho bavím.Čte to syn ,já mám 40 let a žeru to.Pak si o tom vždy povídáme .Jdu na třetí díl...
Tenhle díl to má podle mě docela těžké - má sloužit jako můstek mezi pohádkovým prvním dílem a temnějším a dospělejším třetím dílem, což zvládá docela se ctí, přesto patří k mým méně oblíbeným.
Druhý díl mi přišel mnohem víc propracovanější, co se zápletek týče. Neuvěřitelně napínavé a zábavné, tohle jsou fakt nejlepší dětské knížky vůbec! Další díly čekají :)
Knížka pokračuje po vzoru minulého dílu, a moc se nemění. Pořád se tu škatulkuje, pořád je všude hromada nenávisti a pohrdání vůči neznámému, ale příběh je poutavý a čte se dobře, jen teda konec je tragický uspěchaný, a rozuzlení knížky je na několika stránkách. V tom konci upřímně předčil film knížku o dost.
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno tajemství čarodějové fantasy pro děti internát pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
nejstrašidelnější z celé série ale stejně je pěkná