Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515127/bmid_harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-hgI-515127.jpg 5 13779 13779

Harry Potter série

Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede kam jinam než do školy v Bradavicích.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, 1999

Fiona
30.11.-0001 5 z 5

Pro mne nejoblíbenější. Já vím, že by to asi nedopadlo dobře, ale uvítala bych snad i nějakou knížku z dob, kdy studovali ti čtyři, kolem nichž se vše točí. Moc se mi líbí důmyslný Pobertův plánek a jediné, co mi trošku vadí, je moc vysvětlování, ale bez toho se to neobejde.

Jíťa
30.11.-0001 5 z 5

Ač jsme na databázi knih musím říct, že filmové zpracování překonává knižní předlohu. I přesto je tento příběh jeden z nejlepších z celé série, potemnělý děj naznačuje, kam se autorka bude následně ubírat. Zprvu dosti dětský příběh o jednom čarodějovi se začíná ubírat poněkud jiným (o dosti tragičtějším) směrem. Zajímavý děj, překvapivé momenty i bohatý jazyk, to vše si zaslouží pět hvězdiček.