Fantastické zvery a ich výskyt

Fantastické zvery a ich výskyt
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399824/bmid_fantasticke-zvery-a-ich-vyskyt-NlK-399824.jpg 4 2458 2458

Knižku Fantastické zvery a ich výskyt nájdete takmer v každej čarodejníckej domácnosti. Teraz majú aj muklovia príležitosť dozvedieť sa, čím sa živí chumáčik a prečo radšej nenechávať vonku mlieko knézlom.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001

Denis.V
15.02.2015 5 z 5

Popravdě, pro mě, jakožto pro houževnatého encyklopediofila a nahrabinformacefila, je tato bonusovka nejzábavnější ze všech tří. Protože, na sporty jsem zkrátka a dobře nikdy moc nebyl a Bardova pětka "dětských" příběhů mě sice příjemně potěšila, ale rozhodně ne tolik, jako například lascivní kluběnka, nebo unikátní smrtiplášť. Kniha je příjemně čtivá (stylizace do školní učebnice jí zaručeně prospěla), plná fascinujících výplodů fantasie paní Rowlnig a ještě k tomu doplněná, o nejapné (a zábavné) poznámky Rona a Harryho. Snad jediné co zamrzí, je délka, která je u doplňkových knih pochopitelná, přesto mi však nedá spát...

SmallLucia
07.02.2015 4 z 5

Další skvělé doplnění Harryho Pottera. Krátká knížka, místy vtipná, doplněná poznámkami od Harryho, Rona a Hermiony. Doporučuji těm, kteří mají kladný vztah k této kouzelné záležitosti.

koMaty
12.01.2015 3 z 5

jako fanynce HP mi nemohla knížka chybět ve sbírce.. při čtení této "učebnice" jsem obdivovala Rowlingovou, jak to všechno promyslela, jak je to vše krasně propojené a dokonané k dokonalosti.. nejvíc mě bavily vepsané poznámky slavné trojice.. :)

Turambar
11.01.2015 4 z 5

Túto knihu ťažko hodnotiť, keďže je to akoby encyklopédia zázračných zvierat, ale fanúšikovi Harryho Pottera nesmie chýbať a bude sa určite veľmi páčiť. :)

jana5962
07.01.2015 5 z 5

Když jsem si jí půjčovala nevěděla jsem co čekat, ale moc mile mě překvapila a pobavila. Harryho, Ronovy a i Hermioniny poznámky jsou k nezaplacení a rozhodně mě pobavili tak jak slíbil sám Brumbál :D. Všem fanouškům HP tuhle knihu vřele doporučuji

eliska3246
19.11.2014 4 z 5

Pravému fanouškovi Harryho Pottera tahle kniha rozhodně nesmí chybět. Je psaná ve stylu učebnice, ale to rozhodně neznamená, že jde o nějaké nudné čtení. Naopak. Člověk se při čtení dozví spoustu novinek a doplňkových informací jak o samotných zvířatech, tak o autorovi a jeho působení v kouzelnické historii. Perličkou jsou vtipné komentáře psané Harrym a Ronem. Plný počet to ode mě nedostane jen z důvodu, že kniha je příliš krátká na to, aby se dala vydávat za učebnici pro péči o kouzelné tvory.

vlkove
17.11.2014 5 z 5

Pro milovníky HP jako stvořené, vepsané poznámky jsou vtipné a dají celé knize zvláštní nádech. A díky této knize jsem se konečně dozvěděla jak některá zvířátka vypadají.

Anne Leyyd
08.09.2014 5 z 5

Pokud tuto knížku berete spíše jako atlas než něco jako "příběh", tak nemůžete dát jinak než 5 hvězd, protože fantazie J. K. Rowlingové je prostě fenomenální :-)

I když musím říct, že bych ocenila (a užila si knihu ještě více), pokud by v ní bylo více ilustrací zvířat, než jen těch pár, ale to je detail... :-)

narcisonanis
07.09.2014 2 z 5

Důkaz, že ne vše, co je spojeno s úspěšnou knihou, musí být stejně kvalitní. Připomíná mi natočené čtvrté a páté filmy různých sérií, které jsou vytvořené spíše kvůli výdělku než pro nějakou přínosnou hodnotu. Dostala se mi nyní podruhé do rukou a tak si říkám... škoda peněz. Ale pro to pobavení to nebylo tak hrozné.

kacimilek
14.07.2014 4 z 5

Uzounká knížečka se seznamem snad všech kouzelných zvířátek. Super doplnění pro fanoušky Harryho Pottera.

claryssa
14.07.2014 4 z 5

Knížku jsem četla, když mi bylo tak 8 a HROZNĚ se mi líbila a tak je to i doteť.. Moc mě zaujaly ta psaný poznámky a myslím že to suprově podtrhlo výsledek s kontextem..:))

Oter
07.06.2014 2 z 5

Klasická dodatková knížka k HP. Zpracování je povedné, ale hodnotou nic moc.

matesatan
14.05.2014

zajímavé je to zajímav si to přečíst

wikiniki
20.04.2014 3 z 5

Krásná "příručka" k Harrymu Potterovi. Harryho poznámky byly snad to nejlepší, co jsem v této knize našla.

Lodja
03.03.2014 4 z 5

Asi to moc nejde číst jako beletrie - vezmete a přečtete od první stránky do poslední, prostě někdy tlustočerv, jindy karkulinka a potřetí třeba pogrebin. A čmárance Harryho a Rona jsou sice trošku okatě a prvoplánově vtipné, ale i tak se mi líbí.

Véča
18.02.2014 5 z 5

Super dodatková knížka k HP. Moc se mi líbí poznámky Harryho a Rona. Měla jsem ji přečtenou za chvilku. :)

Posli
08.02.2014 3 z 5

Krásný doplněk k sérii Harryho Pottera, který nám bohužel nic neřekne. Bez vpisků by to nudné, ale takhle to tomu dodalo krásnou pottrovskou atmosféru.

MonisPop
12.01.2014 3 z 5

Líbí se mi dopsané poznámky od Harryho a Rona, ale mohlo by jich být více. Jinak nejlepší dodatek k HP jsou stejně Bajky Barda Beedlyho.

peterkovasona
11.01.2014 4 z 5

Některé zvířátko bych brala i domů...
Jako dodatek k celé sérii super, ale jako samostatné je to krapet nudné..

Jahoda197
28.12.2013 5 z 5

Tahle knížka se mi hodně líbila :) Myslím, že je to skvělé doplnění k Harrymu.