Harry Potter 1-7 (box) - Kompletné vydanie
J. K. Rowling (p)
![Harry Potter 1-7 (box) - Kompletné vydanie Harry Potter 1-7 (box) - Kompletné vydanie](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363634/bmid_harry-potter-1-7-box-pq8-363634.jpg?v=1539064957)
Harry Potter série
0. díl >
Harry Potter je sirota, žije v izbičke pod schodmi u príšerných príbuzných a až do jedenástych narodenín si myslí, že je obyčajný chalan. Lenže potom dostane záhadné listy, navštívi ho sympatický obor a dozvie sa niečo, čo mu navždy zmení život. Je čarodejník! Takto sa začína sága o malom chlapcovi, s ktorým rástli čitatelia celé desaťročie. Už krátko po vyjdení prvého dielu zachvátila svet „potterománia“ a tá sa v nasledujúcich rokoch prehnala literárnym aj filmovým svetom. Harry Potter sa stal obchodnou značkou s nepredstaviteľnou hodnotou. Fantasy príbehy o žiakovi Rokfortskej strednej čarodejníckej školy a jeho kamarátoch Hermione a Ronovi, pôvodne určené detským čitateľom, mali ohromný úspech vo všetkých vekových kategóriách. Ožili aj na filmovom plátne v podobe ôsmich celovečerných filmov. Harry Potter sa stal v literárnom svete fenoménom, aký nemá obdobu. Z anglického originálu preložili Jana Petrikovičová a Oľga Kralovičová. Verše prebásnili Jozef Pavlovič a Jana Kantorová-Báliková.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Harry Potter Volumes 1–7 Boxed Set
![fa.sci.ko fa.sci.ko](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83417/m_fa-sci-ko-XCZ.jpg?v=1570222436)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Není nic úžasnějšího než si na podzim přečíst celou sérii Harryho Pottera. Dělám to každý rok už od doby, kdy jsem tuto fantastickou sérii objevila u bratra v knihovně a neměla jsem nejmenší ponětí, co to vlastně je za knížky.
Nad Harrym bych se mohla rozplývat dlouhé dny a hodiny, ale stejně bych nedokázala vyjádřit, jak moc je tato série dokonalá. Díky Harrymu se ze mě stala vášnivá čtenářka, takže jsem J. K. Rowlingové vděčná, že tuto sérii napsala a já díky ní pronikla do úžasného světa knih. Děkuju
![Bookworm11 Bookworm11](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Harry Potter je mé dětství a stále ve mně přetrvávají jeho stopy. Na tyto knihy nikdy nezapomenete. Děkujeme J.K. Rowlingová.
![Aquagirl Aquagirl](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/249618/m_aquagirl-Fin.jpg?v=1538856006)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nemilovat Harryho a jeho kouzelný svět snad ani není možné. Pro mě naprostá kultovní záležitost. Úžasné příběhy, ke kterým se budu vždycky ráda vracet. Hrdinové, co se člověku dostanou pod kůži, a stanou se už navždycky jeho nerozlučnými kamarády. Klobouk dolů, paní Rowlingová!
![PetuliX PetuliX](https://www.databazeknih.cz/img/users/97_/97168/m_petulix-fxH.jpg?v=1570312662)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Srdcová záležitost. Všech 7 bradavických příběhů má své kouzlo, celý svět je naprosto dokonalý a J.K. R. patří ta největší poklona! Knihy nikdy neomrzí a chci se k nim průběžně vracet, protože věřím, že z nich pokaždé vytěžím nové a nové informace.
![Local_Bunny Local_Bunny](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/220149/m_220149-Oqs.jpg?v=1515702710)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jediná věc, které lituji je, že jsem knihu začala číst až někdy na střední škole. Nyní ji nedám z ruky a je to srdcovka, ke které se budu stále dokola vracet a nikdy neomrzí.
![pip11 pip11](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/113145/m_pip11-sqz.jpg?v=1548780002)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihy jsou báječné, čtou se úplně samy. Škoda jen že nejsou další pokračování. Velmi mě potěšilo, že je celý příběh mnohem obsáhlejší než filmy. Rozhodně si je přečtu znovu :)
![Babsy Babsy](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/222448/m_babsy-Vvl.jpg?v=1542134313)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Já si myslím, že Harry je tak profláknutá věc, že není co dodat :-D Ledaže, pokud jste ho nečetli a z jakéhokoliv důvodu se na to třeba cítíte staří.. nebo si myslíte, že filmy stačí.. atd.. řeknu jen: Pokud máte rádi ten kouzelný svět, dejte mu šanci!! Rozhodně je v něm víc, než se zdá. První knihy jsou sice pohádkové, ale věřte, že vyrostou stejně jako všechny děti :-)
![Blond.Ronnie Blond.Ronnie](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Harry Potter není pro každého. Jeho čtenář musí mít určitou fantazii a nadšení pro toto téma. TZV: Potterhead a těch je spoustu já k nim také patřím takže za mě je série knih o Harrym a kouzelném světě za zdí nástupiště největší srdcovka. Mohla bych číst stále dokola a také to dělám. Je to tak příjemné když se necháte pohltit celým kouzelnickým světem jakobyste mezi ty žáky patřily i vy sami. Prostě dokonalé dílo.
![zuzik2301 zuzik2301](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo by neznal Harryho Pottera. Mě osobně knižní série o mladém čaroději naprosto pohltila od prvního přečtení a od té doby nepustila.
Ke knihám se vracím, tak často, že moje okolí se obává o mé duševní zdraví, ale prostě si nemůžu pomoct - "Bradavice jsou můj domov :D"
Je jedno kolikrát už jsem je všechny četla, vždy objevím něco nového. Miluju svět, který JKR vytvořila a doufám, že Harry Potter neupadne v zapomnění.
![M-arta M-arta](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/215078/m_m-arta-scP.jpg?v=1540848134)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
O tom, že Harry Potter dokáže děti fenomenálně "rozčíst", jsem ani chvilku nepochybovala, ale i tak mne to u našeho již dávno protřelého knihomila příjemně zaskočilo. Zrychlení čtení ve velmi krátké době bylo až neuvěřitelné - snad o 200%!
(Samozřejmě se není co divit - všech 7 dílů má přes 3500 stran a praxe je praxe - obzvlášť, když jde o něco, co se čte jedním dechcem ... ) Tedy praxe a bezpochyby i nějaká ta Bradavická kouzla nám přičarovala až skokově vyzrálejšího čtenáře.
HP je oficiálně doporučován pro čtenáře od 9 let. Zdá se mi, že to celkem odpovídá tak u prvních 4 dílů - následující 3 působí čtenářsky daleko obtížněji. Ovšem na doporučení nechat si 5., 6. a 7. díl v klidu na později, ale dcera (9) naprosto omámeně nedokázala přistoupit a všemi těmi kilogramy papíru se pročetla za neuvěřitelné 3 měsíce.
![KaryAestas KaryAestas](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/210041/m_karyaestas-3Xj.jpg?v=1563057770)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jako mnoho dalších i já jsem začala číst knihy právě díky sérii Harry Potter. První díl jsem přečetla v 10ti letech a v 11ti jsem doufala, že mi sova přinese přijímací dopis do Bradavic. :-) Tenkrát jsem odmítala číst cokoli jiného, knihy jsem četla stále dokola a netrpělivě očekávala další díly. I v současnosti neváhám a ke knihám se vracím. Ráda se nechám okouzlit magickým světem, oplakám ztráty, raduju se z vítězství a lituji, že se neproletím na hipogryfovi, nezahraju famfrpál nebo neuklidím svůj pokoj pouhým mávnutím hůlky. :-D Harry Potter je moje srdeční záležitost a vřele doporučuji všem snílkům.
![Sajmoonek Sajmoonek](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/130030/m_sajmoonek-655cbb3e4c78f.jpg?v=1700576063)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nikdy mě nepřestane uchvacovat, že byl jeden človíček schopen vykouzlit svět, který dokáže okouzlit miliardy lidí. Navždy budu paní Rowlingové vděčná, že mé dětství (i dospělost) učinila krásnějším a nikdy, nikdy mě tento příběh neomrzí. Knihy jsem přečetla zhruba tak 7 - 8x a ještě tak milionkrát číst budu (a vím, že nejsem zdaleka jediná). Naprostá srdeční záležitost, bez které si už svůj život nedokážu představit. ♥
![HPmagor HPmagor](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/203470/m_203470-4ub.jpg?v=1505932251)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Harry Potter? není snad nikdo, kdo neví o co jde... autorka vytvořila ,,dokonalý svět" (pro fanouška jako já, je dokonalý :-D ), knihy jsou naprosto propracované a je až neskutečné co člověk dokáže v hlavě vytvořit a myslím si, že je naprosto správné, že Harry Potter se stává povinnou četbou na středních školách. O této sérii jde říct pouze toto slovo ..... DOKONALOST
![danny_21 danny_21](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/108025/m_danny-21.png?v=1729584638)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
7 let kouzelnických dobrodružství v nejznámějším čarodějném hradě. Stejně jako stárnul Harry i autorka se posunovala od dětského podání až k temnějším stránkám. Propracovaný příběh, postavy, pro milovníky fantasy nutnost - jednotlivé díly jsem hodnotil samostatně, jako celek - 80 %
![MDKrupka MDKrupka](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/103468/m_103468-xPv.jpg?v=1491665483)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu Harry Potter jsem dlouho nechtěla číst, protože ji v tu dobu četl snad každý v mém okolí a ani film mě tolik nezaujal. Po čase jsem si knihu vzala a byla jsem příjemně překvapená. Četlo se mi velmi dobře a čas se rychle odsýpal. A po prvním dílu hned pokračoval další. Velmi pěkná série.
![kamzíček kamzíček](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Byla jsem první ze třídy kdo tuhle sérii začal číst. Postupně jsem k tomu dovedla spoustu mých kamarádů a kamarádek.
![Hellenne Hellenne](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/195204/m_195204-kSF.jpg?v=1499644652)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro mě dokáže celou sérii vystihnout jen jeden komentář; "Until the very end." Pro mě dětství a naprosto srdcová záležitost...
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
Myslím, že je úplně zbytečné něco psát...
Pro mě je to nejlepší knižní série, všechno je kouzelné a rozhodně jsem ráda, že jsem se nedávno dokopala k přečtení. Byla by velká chyba, kdyby všech sedm knih nadále leželo v mé knihovně bez povšimnutí.