Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501766/bmid_harry-potter-a-kamen-mudrcu-ZQ1-501766.jpg 5 16557 16557

Harry Potter série

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem... První kniha sedmidílné série o Harrym Potterovi, která nastartovala triumfální světový úspěch autorce i hlavním hrdinům.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997

Rawen616
21.01.2019 3 z 5

Přečteno jako audio:-) Nejsem skalním fanouškem světa Harryho Pottera a rozhodně jsem knihu nezdolal ani zdaleka v tom správném věku. Ale dalo se to v pohodě přežít. Je nutné počítat s tím, že první díl je opravdu hodně "naivňoučký" a dětský. Postavy jsou černobílé až běda, byť je tam v závěru takový jednoduchý ale sympatický twist. Pokud jste ochotní prominout Rowlingové, že si ještě není ve svém světě příliš jistá v kramflecích a dokážete se přepnout zpátky do dětských let, tak si to asi i užijete. Ale opravdu od toho po té Pottermánii nečekejte žádné megadílo, jinak budete zklamáni. Tady se to teprve sotva rodilo.

veronika8042
21.01.2019 5 z 5

Harry je prostě legenda. Všechny díly přečtené.

PlayEasy684
19.01.2019 5 z 5

Už v 5. kapitole nás knížka vtáhla do světa čar a kouzel a pustila nás až za půl roku, kdy jsme dočetli posledn díl.

lemur007
18.01.2019 4 z 5

Krásná a poutavá kniha. Tuto sérii jsem začala číst jen proto, že jsme na táboře měli téma Harry Potter a já nechtěla být pozadu. Ale jakmile jsem přečetla pár kapitol tak jsem se začetla až jsem přečetla všechny díly a z Harryho Pottera se stala jedna z mých oblíbených knih.

RuzovaPanterka
16.01.2019 5 z 5

Miluju! Čte se to výtečně, kouzelný svět do všech detailů.

Nikusha
16.01.2019 5 z 5

Pokud se nemýlím, touto knihou začala má láska k četbě. Myslím, že to bylo na základní škole, hned po navštívení filmu v kině. Snad není třeba vice dodávat :)

terezaki
15.01.2019 5 z 5

Jsou knihy, které vás provází od dětství až do dospělosti. Tato kniha je jednou z nich. Slibuje kouzelný svět a kniha je kouzelná od začátku až do konce. Jsem ráda, že jsem s touto knihou mohla vyrůst. A že mě provází mým životem v audiovezi, knižní verzi v několika jazycích a také ve verzi filmové. Pokud jste ji nečetli neváhejte, překlad je skvělý a kniha se čte sama.

Lucinka007
14.01.2019 3 z 5

Pokud bych knihu hodnotila jako čtenář, kterému se příběh do rukou dostam poprvé a vůbec ho neznám, byla by má reakce na knihu asi trochu jiná. :-)
Ale když ji hodnotím jako člověk, který viděl zfilmovanou část příběhu o Harry Potterovi musím říct, že se mi film líbil víc.
Knížka je napsaná moc pěkně a dobře se mi četla, některé části mi ale přijdou trošku urychlené. Ani ve mně nevyvolávají určitý pocit zděšení a napětí, jako u filmu (samozřejmě u filmu za to může hudba a kulisy)... také je to nejspíš tím, že knížka je určena pro menší čtenáře :-).

Ale je celkem jasné, že kdyby nebyla skvělá kniha nemohl by vzniknout skvělý film :-)
Moje chyba, že jsem si ji nepřečetla dřív.
Každopádně i tak se těším na další díly! Určitě si je co nejdřív přečtu :-)

HerrPilot
14.01.2019

Herr Potter. Harry Potter. Chlapec, který přežil, aby mohl být jako uzlíček položen na prahu strejcovic haciendy chlápkem, který se vyžívá v cucání dropsů, mizení s fénixem a navozováním atmosféry jako stvořené pro dopravní nehodu zhasínáním světel na cestě.

No, a to je v kostce začátek téhle knížky. Co k ní říct....HP jsem poprvé četl ve svých dvaceti a Kámen mudrců spolu s Vězněm z Azkabanu jsem vnímal jako nejlepší díly
(spolu s jistou kapitolou v Relikviích smrti) téhle série. KM mi přijde jako ještě relativně originální díl-Příčná ulice, spěšný vlak, Bradavice, vše poprvé a nové.
Je to tak trochu dětinský/dětský díl, ale právě to spolu s výše uvedenými rekvizitami čaruje (a v kontrastu s Harryho pozdější pubertou, která s ním bude třískat jako očarovaný Nimbus 2000 je to i milé).

Příběh stručný, ale na úvod fajn, postavy originální a ještě ne tak ploché (viď Rone?) a Bradavice na 5* z 10.

SkillJam
14.01.2019 5 z 5

Zkusil jsem Harryho až nyní, po té co jsem viděl filmy a už dávno nejsem dítě, ale i přesto se mi kniha moc líbila, dokázala ve mě probudit "nadšení malého kluka". Předpokládám, že s každou knihou, kdy stárnou hrdinové, vyzrával i styl Rowlingové a příběh bude přibírat na vážnosti, takže určitě budu pokračovat dál, zatím moc hezké.

hANS6
13.01.2019 4 z 5

Již jsem dříve viděl film a tak jsem očekával, že kniha bude podobná, ale že se bude i hodně lišit; že v ní bude mnohem více než ve filmu. Avšak kniha byla téměř stejná jako film a neobsahovala o mnoho více informací. Zpočátku na mne kniha působila zdlouhavým dojmem, ale to se změnilo při příjezdu Harryho do Bradavic, kde se, podle mého názoru, kniha doslova rozjela. Chvíli jsem si musel zvykat na, pro mne trochu odlišný, styl psaní, který však v důsledku dodal knize její specifický, autentický ráz.

miska98
13.01.2019 5 z 5

Znovu a poučeně. Neuvěřitelné, kolik je zde náznaků... právem uctívaný začátek kultovní série.

marta14
13.01.2019 5 z 5

Už dlouho jsem si chtěla Harryho přečíst, abych věděla, co na tom všichni tak vidí. No a konečně jsem si ho přečetla. Musím, říct, že jsem čekala ještě trošku víc, první část knihy, než se Harry dostane do školy, mě moc nebavila. Poté to však bylo skvělé a čím víc jsem se blížila ke konci, tím to bylo lepší, Rozhodovala jsem se, jestli dát lepší čtyři hvězdičky nebo pět. Nakonec však dávám pět. Líbilo se mi to, ale nejsem z toho nějak moc nadšená. Další díly jsou prý o dost lepší, tak snad se k tomu dostanu, protože ten svět mě bavil.

Lucas.94
12.01.2019 5 z 5

Jednička Harryho je, řekl bych, hodně dětská, ale je to začátek super série.

kniznistranky
12.01.2019 5 z 5

Dokonalost!!!

radka4539
11.01.2019 5 z 5

Nepřestává mě udivovat, jak skvělou fantazii Rowlingová má.

Tomášek2019
10.01.2019 5 z 5

Harryho mi čte maminka :-) pro mě je to ještě těžké čtení. Jeho knížky jsou úžasné a napínavé čteníčko :-))

NemcovaKN
09.01.2019 5 z 5

Tak to už je pro mě klasika! :-) Harryho jsem četla několikrát a pokaždé najdu pasáže, které mě překvapí ... zde se projevuje síla filmu. :-) Každopádně první díl je napsaný skvěle a už se těším na ty další.

Terez25
09.01.2019 5 z 5

Harry je skvělé čtení v jakémkoliv věku.

Marta08
09.01.2019 5 z 5

Komentář není třeba. S Harrym Potterem jsem vyrůstala a stále se ke knihám vracím.