Harry Potter a Ohnivý pohár
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2001 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000
Já dřív viděla filmy a potom jsem začala číst. Popravdě jsem ale nikdy moc filmy nevnímala, ale Ohnivý pohár byl můj taky nejoblíbenější. Byli tam a jsou postavy, které jsem měla ráda. Ohnivý pohár jako knížka mi zatím příjde taky nejlepší, pro mě zatím na stejné úrovni s Vezněm z Azkabanu. Tahle knížka byla napínavá, a já někdy opravdu nevěděla, jak se v těch postav mám vyznat... a hlavní je, že tam Voldemort opět povstal. :D No, těším až tu celou sérii dočtu! :)
Můj nejoblíbenější díl série :-) Jedna z věcí, které na těhle knížkách miluju, je, jak se děj, atmosféra a i způsob psaní přizpůsobují vývoji hlavních postav. V prvním díle byl Harry malý čaroděj, kterému se otvíral nový svět a připomínalo to spíš pohádku, než nějaké drama. Naproti tomu v závěru celé téhle ságy už stojí vyspělý jedinec, kterého čeká nejedna těžká volba a uznejte, jaký kontrast vytváří styl prvního a posledního dílu. Právě proto je čtyřka můj favorit. Zlatý střed, řekla bych :-)
Tento díl, považuji vůbec za nejnapínavější a vůbec nejlepší i filmové zpracování se také velice povedlo.
je to bombobá kniha o proti filmu je to ta nejrozdílnější kniha kterou sem četl zatím moc se mi to líbilo a strašě mě to bavilo
V roce 2014 už asi moc nových přírůstků neoslovím, protože to má každý minimálně jednou přečtené, ale jak říkám: Přečtěte si to, stane se tahle série vaší součástí!!
No mě to mistrovství na začátku vážně nebavilo.... Holt už nejsem dítě a hlavně jsem se těšil na další rozvinutí hlavního příběhu. Sorry, ale 2/2
Opět nemám slov. S pohádkových knížek se postupně stává víc a víc strašidelný příběh (a je to dobře). Ale na kouzlu Bradavic to nic nemění.
Poměrně obsáhlá knížka, která se ale přečte za dva večery, tedy pokud obětujete večeři a spánek:) Skvělý děj, výborné nápady a především onen turnaj tří škol vás prostě nenechají vydechnout, natož se vyspat. A pak se všichni diví, proč ráno do školy lezou zombíci. Cedrika Diggoryho bych klidně zapíchla už v půlce knihy, ovšem s Krumem a Kulovým Bleskem bych se chtěla setkat osobně.
Po výborné trojce trošku mdlý začátek, ale pak jsem se do děje rychle dostala. Líbilo se mi poznat jiné kouzelníky z jiných škola a mimo Bradavice. Už ale bylo znát, že Harry dospívá, což se také projevovalo na jeho stavech. Závěr mě hodně překvapil, nečekala jsem, že Rowlingová začne tak brzo zabíjet a že se Voldemort už vrátí. Tak že hodnotím jak jinak, než plným počtem.
Tento díl je jeden z mých nejoblíbenějších:3 Turnaj tří kouzelníků je skvělý nápad a celé je to moc pěkně propracované - ať už jako kniha nebo jako filmová adaptace:)
Dlouhé, pomalé, začátek jako by sem nepatřil (můj dojem). Začalo mě to jakž takž bavit až v Bradavicích. A Potter je nějak ufňukanej.
Pro mě zatím nejhorší díl
Na tomto díle mám nejraději scénu na hřbitově. Je to napínavě napsané. A musím říct, že pokud by nebylo oznámeno sedm dílů, tak bych se vážně strachovala o Harryho život.
Pro mě nejlepší ze všech dílů. Všechny ty úkoly, kterými musí Harry projít. Četla jsem ji opravdu mockrát. Váže se mi k ní tolik vzpomínek-jak jsem ji četla u babičky na lavičce...Jednou jsem ji nechala venku položenou a celou mi ji poškrábal pes:-)Teď jsem ji po letech vytáhla z knihovničky, nejvíce ochmatanou ze všech dílů. A víte co?Znova už ji číst asi nebudu. Mám strach, že by se mi teď jako dospělé už tolik nelíbila...
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno čarodějové fantasy pro děti Hugo (literární cena) pro dospívající mládež (young adult)
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Zase trošku slabší kniha. Bylo to sice přeplněné akcí, ale nebylo to tak skvělé jako díl třetí.