Harry Potter a Tajemná komnata
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
Harry se vrací do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností… Tajemná komnata se znovu otevřela!
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Chamber of Secrets, 1998
Další pohádkový díl HP. Na druhém a třetím dílu bylo fajn to tajemno, že člověk se v podstatě dozvěděl až na konci kdo je hlavním antagonistou a tím si knížka čtenáře udrží. Pěkná pohádka pro děti i dospělé.
Bomba. Kniha se čte sama a několikrát jsem se přistihla při tom, že to slyším poprvé :-).
Těžko soudit, jestli se dá o některém z dílů této série říci, že je lepší či horší než jiné díly, i když souhrnné hodnocení čtenářů je rozdílné. Co ale určitě vnímám a na autorčině psaní obdivuji, že s rostoucím věkem hlavního hrdiny jako by rostl i věk čtenáře, pro kterého je ten který díl hlavně určen. Možná i proto se mi přece jen tento díl dětem četl lépe než ten předchozí. To ale nic nemění na tom, že výborná je celá série.
Tenhle díl jsem si zamilovala hlavně kvůli Dobbymu - skřítkovi, který se snaží Harryho zachránit takovým způsobem, že mu nechtíc připraví nejednu prekérní situaci!
Druhý díl Harryho Pottera se mi snad líbil víc než první. Bylo v něm hodně napětí a všelijakých zvratů. Líbila se mi postava skřítka Dobby. Byl laskavý a měl dobré srdce. Bylo mi ho častokrát líto, jak se k němu chovali jeho majitelé. Pořád obdivuji ten nápad, který autorku napadl. Je to velice těžké něco takového vymyslet a já bych to určitě nedala. Tento kouzelnický svět, škola v Bradavicích a postavy z knihy se mi zaryly do mysli a odtamtud už se těžko dostanou pryč.
Zatím jsem pouze poslouchala audioknihu, ale to už čtyřikrát a miluji to. Knihy (i filmy) Harry Potter si mě navždy získaly.
Dobrodružství Harryho a jeho přátel pokračují. Snad ještě lepší a napínavější než první díl. A na mne už čeká Vězeň z Azkabanu.
Nádhera a nejen pro děti. Já jsem postupem vydávání této série zestárl a neztratila nic ze své krásy. Čtivé, odpočinkové. Velký obdiv za tolik práce spisovatelce, a to nejen na knihách samotných, ale i za roky příprav, než se vůbec dala do samotného psaní...
U Harryho Pottera a tajemné komnaty si vždycky nádherně odpočinu, a zároveň se potěší má fantazie, která vždy u HP jede na plné obrátky.
Postupem času se jednotlivé díly stávají poněkud temnějšími. U tajemné komnaty je to ale jen v náznaku a tak je podle mě druhý díl série skvěle napsanou pohádkou. Autorku za tuhle fantazii docela dost obdivuju
Dvojka se mi líbila stejně jako jednička, děj byl skvělý a příběh taktéž. Doporučuji těm kteří nečetli a měli by to napravit. Sice to není tak záživné a skvělé jak nadcházející díly, ale stojí za to. Dávám 72% (za mě 3.6 hvězdičky)
Stále ještě pohádkovější příběh, i když o něco temnější než jednička, rozvíjející se charaktery hlavních postav, hlubší poznávání kouzelnického světa a okouzlující Zlatoslav Lockhart, ze kterého moudorost jako by přímo čišela, to vše a mnohem více je druhý díl ságy o Harry Potterovi. Po podezřelých událostech sppojených s příchodem do Bradavic se naplno rozjíždí temná zápletka, při níž temné chody bradavického hradu přestávají být bezpečnými.
Kniha mě úplně pohltila. Je velmi čtivá a fakt mě mrzí, že jsem se do Harryho pustila až teď!
Jako v prvním díle mě autorka vtáhla do rolí hlavních hrdinů, a já tak musel řešit jejich trable. Tenhle pocit mám na knížkách nejraději a zde si ho užívám ze všech knížek nejvíce.
Asi nemusím zmiňovat jak moc dobře jsou pocity, emoce nebo například reakce popsané.
Harry Potter je klasika, kterou by měl znát každý, jak knižně, tak i ve formě filmu, protože obě formy mají něco do sebe. Doporučuji ho všem, kteří ho ještě nečetli, i když těch tu asi moc nebude.
přátelství kouzla Harry Potter zfilmováno tajemství čarodějové fantasy pro děti internát pro dospívající mládež (young adult)
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
2. díl HarryPotterovské série pokračuje tak trochu detektivním pátráním po tajemné komnatě, které nic neubírá na kouzelnosti tohoto dílu. Skvělý zážitek při poslechu pana Pavla Zedníčka.