Harry Potter a Tajemná komnata

Harry Potter a Tajemná komnata
https://www.databazeknih.cz/img/books/9_/9/bmid_harry-potter-a-tajemna-komnata-oEc-9.png 5 14333 14333

Harry Potter série

Harry se vrací do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností… Tajemná komnata se znovu otevřela!

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Chamber of Secrets, 1998

DK197
09.11.2018 4 z 5

Přemýšlela jsem, jak hodnotit něco, co milujete a znáte nazpaměť... Nelze to. :-) O hvězdičku méně jen proto, že další díly zbožňuji víc a... některé drobnosti z filmu se mi zdají lepší, než v knize. :-)

Jeckyyy
09.11.2018 5 z 5

Já si do dneška myslela, že dvojka je ze všech nejslabší....ale asi ne. Líbilo se mi to jako jednička a uvidím, jak budu pokračovat, jestli alespoň o nějakém dokážu říct, že je horší :D

Madli
30.10.2018

Tenhle díl mám asi radši než ten první. I jako film. Byl asi více akčnější než ten první díl, ale těším se i na další díly.

sd1992
28.10.2018 5 z 5

Druhý díl mám hrozně ráda jako film. Takže pro mě nebylo velkým překvapením, že i kniha se mi líbila víc, než první díl.. :) Miluju Zlatoslava. :-D

fvalek
17.10.2018 5 z 5

Harry je moje srdcovka, můžu ho číst v deseti i ve dvaceti letech... Druhý díl už není takové to základní "přivítání" a o rok starší Harry už si může dovolit působit více zkušeně a dostat se i do nějakého vyspělejšího nebezpečí. Moc se mi líbí, že Rowlingová má tak komplexně vymyšlený svět, že v žádném díle nevyčerpá nové poznatky o kouzelnickém světě a druhý díl tento svět skvěle rozvíjí. Na rozdíl od prvního dílu se zvyšuje akce, napětí a právě i to nebezpečí. Hrozně mě baví mimodějové skutečnosti a v tomhle díle jich je otevřených tolik, nová kouzla, magické rostliny, magická zvířata (akromantule a bazilišek jsou taky srdcovka). Pořád to ale ještě hraje na takovou jednodušší notu, nechci říct dětskou, ale tak Harrymu je teprve dvanáct, takže si to může dovolit. Některé pasáže jsou takové trošku naivnější. :)

MatoZu
12.10.2018 5 z 5

Na tuto knihu mám netradiční názor - mám jí ze všech HP knih nejradši (možná ještě spolu s třetím dílem).

Hania932
07.10.2018 5 z 5

Další rok v Bradavicích za mnou a já jsem si to strašně užila! Bylo to prostě skvělé. Bylo to napínavé, steašidelné a hlavně plné očekávání. Zase poznáváme nové postavy a sbližujeme se s hlavními hrdiny.
Já nemám co vytknout, protože je kniha prostě dokonalá. ♥

Audrina
23.09.2018 5 z 5

Druhý díl je napsaný lépe než díl první, na autorce už je vidět zkušenost. Co na Harrym miluju jsou scény jakési každodennosti. Myslím, že to je jeden z důvodů, proč má tolik lidí knihy rádo, člověk si při čtení totiž opravdu připadá jakoby večeřel v Doupěti, byl na hodině Přeměňování nebo se snažil chytit zlatonku při famfrpálovém utkání. Připadala jsem si tak při prvním čtení v deseti letech a připadám si tak neustále, i když mi už je přes dvacet.

Coucouha
18.09.2018 5 z 5

Stejně úžasné jako první díl. Nemohla jsem se odtrhnout :)

petra1394
18.09.2018 4 z 5

O dost lepší, než první díl. Jen se mi zdá, že ten závěr tak nějak celý obstaral Fawkes, protože nebýt jeho příletu s Moudrým kloboukem a mečem, nebýt toho, že oslepil baziliška, uzdravil Harrymu ránu, hodil mu k nohám deník Toma Raddela a pak ještě všem pomohl dostat se z Tajemné komnaty, tak vůbec nevím, jak by to s Harrym dopadlo :D A ještě poslední věc - proč rval Harry ten deník do své špinavé ponožky? :D :D

iop
17.09.2018 5 z 5

Příběh se odehrává v Bradavicích, Příčné ulici a v domě Dursleových...
Hlavní postava je Harry Potter a vedlejší postavy jsou: Ron a Hermiona.
Zápletku nebudu prozrazovat , protože by nemělo potom smysl číst.
Mě tato kniha zaujala kvůli své fantasii.
Hodnotím tuto knihu: * * * * *

Harmiona
09.09.2018 5 z 5

Nejlepší

PWM
02.09.2018 2 z 5

Strašně moc by mě zajímalo, jakou knihou by se Harry Potter a Tajemná komnata stal, kdyby se toho namísto Rowlingové ujal nějaký spisovatel…

Někde jsem četl, že lidé buď mají nápady, nebo umějí psát. Pro tuhle knihu (konec konců i pro předchozí díl) je to velice trefné.

Na jednu stranu je o maličko lépe napsaná než Kámen mudrců, na druhou stranu je v podstatě její kopií - tedy celkem lineární příběh, otrocké plnění po sobě následujících úkolů a konec. Stále nechápu neochotu, nebo snad neschopnost, autorky klíčové události rozepsat na více než jen pár vět - například odbyté vyprávění závěrečné scény. Vždy mi to připadá, jako by autorka samou nervozitou ze sebe všechno vychrlila tak překotně, až jí není rozumět…

Na druhou stranu je zajímavé, že mnohé vedlejší události jsou popsány velice obsáhle, ale s vtipem a velice zábavně. Například scény v Doupěti, které na děj (pravděpodobně) žádný vliv nemají a přitom jsou napsány lépe, než podstatnější části knihy. Rovněž jsou zde nové hezké nápady, např. deník.

Celkově vzato je to ale čtivá a zábavná kniha, která potěší a stejně jako první díl baví děti a dává jim chuť číst – a za to dík!

lucygreen
02.09.2018 5 z 5

Tento díl se mi líbil o hodně víc, než první. Je víc napínavý a moc se mi líbil! Hodně jsem se i smála (hlavně na konci knihy). A profesor Lockhart byl velice dobrá nová postava :D. Za mě palec nahoru.

Atak
01.09.2018 5 z 5

To že je tato kniha brilantně napsaná asi nikoho nepochybuje :) naštěstí jsem nikdy neviděl žádný film do konce a tak se nepřipravil o napínavý a poutavý konec.

Ivka14
31.08.2018 5 z 5

Miluji filmy Harry Potter a ted jsem se dala fo knížek a nelituji, protože v knize je vic detailů. Doporučuji všem.

Babsie
28.08.2018 5 z 5

Stejně skvělé jako první díl, scény v tajemné komnatě mi připadaly ještě mrazivější než ve filmu. Napínavé a zábavné, nemám co vytknout.

SknihouVrukách
28.08.2018 5 z 5

Tajomná komnata je jeden z mojich najobľúbenejších dielov a aj druhýkrát som si to veľmi užila. Rowlingová je jedna z tích autoriek, ktoré vytvorili geniálny nový svet, kde všetko do seba zapadá. Ani teray mi veľmi osobnosť Harryho nesadla, ale napriek tomu som si obľúbila veľa iných postáv. Samozrejme sa tu objavili, niektoré časti, ktoré ma úplne nebavili, ale bolo tu viac scénach, ktoré ma bavili. Jednoducho každý si musí musí prečítať HP.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Sériu Harryho Pottera som začal čítať v ôsmych rokoch. Čo povedať, bola to jedna z mojich najobľúbenejších.

Richisa
19.08.2018 3 z 5

Klasika... Přečteno s dětmi. Líbilo se i jim.