Posedlost
Katherine Sutcliffe
Hawthornovi série
< 3. díl
Vévoda Trey Hawthorne býval dlouhá léta mužem nevalné pověsti. Pak zahořel vroucí láskou k něžné, nevinné vikářově dceři Marii Ashtonové a přes odpor své rodiny se rozhodl, že se s neurozenou dívkou ožení. Avšak dříve, než tak mohl učinit, jeho nevěsta zmizela. Přestože po ní dlouho pátral, nenalezl jedinou stopu a nakonec se vzdal veškerých nadějí. Teprve v okamžiku, kdy stanul před oltářem s jinou ženou, se objevila osoba, která odhalila, kde se Marie ukrývá, nebo spíš kam byla kdysi odvezena v kočáře vévodovy babičky. Hawthorne svou lásku nalézá ve zbědovaném stavu v ústavu pro choromyslné. Je rozhodnut udělat vše, co je v jeho silách, aby ji zachránil, aby pomatené dívce pomohl vrátit zdravý rozum a aby odhalil všechna děsivá tajemství, která jsou s historií jejího zmizení spojená. Jen tak by snad mohl zachránit i sebe.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2008 , OldagOriginální název:
Obsession, 2004
Po přečtení této knihy na mě padla obrovská deprese a trudomyslnost. Sice to v rámci možností dopadlo dobře, ale celý děj byl tak strašně melancholický a smutný, že po přečtení si budete myslet, že ten střípek světla na konci byl možná jen výplodem vaší fantazie.
Možná, že tohle byla skutečnost té doby, nicméně takové příběhy nemám v oblibě. Chtělo by to trochu života do toho umírání:-)
Vlastně by mi ani nevadilo, kdyby to skončilo druhým dílem a ten konečný závěr by si vytvořil každý podle sebe.
Mně ta knížka přišla celkem zbytečná, možná bych to zkrátila na minimum (to, co by se dalo číst) a spojila dva díly k sobě, to je další možnost, ale jako samostatnou knihu bych to neviděla.
Já bych knihu rozhodně nezařadila pod historické romance. Tohle romance nebyla ani náhodou. Proto raději zapomenu na dva poslední díly a budu dělat, že existuje jen jeden, ten první, který byl celkem slušně napsaný.
Pokud máte rádi žánr "červená knihovna", tak dejte od této knížky ruce dál. Ale přečíst se určitě dá.
Totálně mimo žánr. Předchozí díly série byly klasické průměrné romány červené knihovny. Tohle byla jedna velká deprese.
Mně přišla tato knížka trošku nadbytečná a myslím si, že by se bez ní celá série Hawthornovi klidně obešla. V podstatě postavila zakončení celého druhého dílu (Oddanost) na hlavu. Taky jsem měla pocit, že autorka naprosto změnila charakter téměř všech hlavních postav. Jako bych četla o úplně jiných lidech. Ze staré vévodkyně se stala sadistická megera, Trey byl popisován jako manicko-depresivní slaboch a Marie se jen pomalu dostávala ze tmy šílenství zpátky do reality.
Příběh je temný, neveselý a bezútěšný. Dvakrát ho číst rozhodně nebudu.
Ano na červenou knihovnu to bylo zvláštní, ano konec byl nahonem a romantika jakžtakž proběhla v poslední kapitole. Ano bylo to misty depresivní. Ale takový je život. Ja si to užila, celou dobu jsem jim držela palce aby si k sobě nakonec cestu našli. Tato autorka to svým hrdinům nikdy nedá zadarmo a jejich osudy jsou pohnute. Tady to bylo víc než jinde, ale za přečtení příběh Marie a Treye stoji, je to silný příběh v obou knihách.
Tahle série je zvláštní. Téma není špatné,ale kdyby ho zpracoval někdo jiný. První díl šel tak od půlky do konce,druhý byl zbytečně rozepsaný až se v něm člověk ztrácel. Za to tenhle poslední jedním slovem zmatek. Dlouhé monology a žádná akce,jakákoli. Možná,kdyby z těch dvou byl jeden,dalo by se to i číst. Jak už jsem se zmínila téma, hl. těch dvou posledních, by v rukou jiných, třeba mých obl.(Drake,Kleypas, a jim podobných),bylo velmi čtivé. Škoda tento díl za víc jak 2* nestojí.
19. století historické romance
2004 | Má jediná láska |
2002 | Oddanost |
2008 | Posedlost |
2004 | Zázrak |
2004 | Muž mých snů |
Nádherný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji.