Šelma
Wilbur Smith
Hector Cross série
1. díl >
Během plavby v Indickém oceánu přepadnou somálští piráti jachtu ropné magnátky Hazel Bannockové a unesou její dceru Caylu. Požadují za ni astronomické výkupné. Hazel získá důkazy o krutém a nelidském týrání své dcery, a protože oficiální úřady jim pomoc odmítají, obrátí se na majitele bezpečnostní agentury Hectora Crosse. Spolu s ním bere spravedlnost do vlastních rukou...... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2011 , AlpressOriginální název:
Those in Peril, 2011
Tohle byla první kniha, kterou jsem od Smitha přečetla a jsem maximálně spokojená. Děj mě naprosto nadchnul, líbily se mi nečekané zvraty, naštvala mě nechutnost některých "scén", šokovalo mě, jakým způsobem některé postavy zemřely a v podstatě příběh dopadl dobře... míchalo se ve mě tolik pocitů, že se to ani nedá popsat. Rozhodně doporučuji přečíst!
Trochu nezvyklé téma u Smitha. Jako oddechovka dobré, ale s porovnáním Řeky bohů se nedá srovnat.
Pohádka pro dospělé, napětí, sex a tvrdý boj. Oddychovka jako vyšitá. Zločinci řádně zločinní, klaďasové nejkladasovatější. Nových myšlenek pomálu, asi nejsou třeba.Řemeslo však na úrovni a na dovolenou k moři nic lepšího neseženete. Zatím nejslabší co jsem od Smithe četl.
Kterak těžce zkoušená miliardářka ke štěstí přišla...Podle mně se už pan Smith vypsal. Neří kám, že kniha je špatná, ale už to není co dřív. I já jsem od něho přečetl všechno, ale od" Řeky bohů 3 "už to není ono.
Vynikající kniha, přečetla jsem ji jedním dechem. Čtivost knihy je u tohoto autora typická, zajímavé a pro čtenáře ne úplně tradiční je jistě prostředí, v němž se děj, který má úžasný spád, odehrává. Za mě jasný kandidát na Knihu roku 2011.
Super napsané, strhující děj, člověk se nenudí. Moc mě to bavilo.