Heidi a jej nové príbehy
Marie-José Maury
Príhody dievčatka z malej švajčiarskej dedinky odohrávajúci sa u chorého deduška, v Paříži, u novorodenca, vysoko v horách, v cirkuse a počas Vianoc. Kapitoly: Heidi sa vracia do Dörfli, Heidi v Paríži, Heidi a tuhá zima, Heidi a Divá Poľana, Heidi a cirkus, Heidi a Vianoce. Podle knihy Johanny Spyriové napsala a ilustrovala Marie-José Maury.... celý text
Kniha mého dětství, kterou jsem si četla pořád dokola. A jsem moc ráda, že mě Čtenářská výzva 2022 k ní znovu přivedla.
Další díl plný úžasných ilustrací. Čtivá, jednoduchá kniha o rodině, přátelství a životě. Řekla bych, že tyto příběhy jsou ještě o fous lepší než v knize "Děvčátko z hor". Pohádky o Heidi by měla znát každá mladá slečna :)
Ruku na srdce, Heidi jsem znal z doslechu, ale do rukou se mi dostala poprvé teprve teď, ale hned jsem pochopil, proč je tak oblíbená. Nesmírně milé příběhy a naprosto nepřekonatelné jsou pak ony ilustrace, to je úplná radost listovat a kochat se.
Ty ilustrace - naprosto úžasné. Kniha je velice pěkně psaná. Otevřít ji, listovat v ní a začíst se znamená pro mě návrat do dětství.
Tuhle holčičku jsem měla ráda, soucítila s ní, byla mi sympatická, stejně jako její dobrodružství z hor. :)
Srdeční záležitost z dětství. Z veškerých knih o Heidi je tahle mou nejoblíbenější. Úžasná, kouzelná četba.
1992 | Heidi, děvčátko z hor |
1998 | Heidi a její nové příběhy |
2005 | Heidi na cestách |
2005 | Heidi a strašidelný zámek |
2002 | Heidi a její kamarádi |
Opět nádherné ilustrace od Marie-José Maury jako i v knize Heidi, děvčátko z hor.