Heidi, děvčátko z hor
Bohumil Říha , Johanna Spyri
Převyprávěl Bohumil Říha. Jmenuje se Heidi. Maminku s tatínkem už nemá. Zato má Petra, Kláru, ale hlavně dědečka Konráda. Její příběh začal právě u něj, v chaloupce vysoko ve švýcarských Alpách. Vypráví o vítězství nad strachem, ale také o kráse pomoci, o přátelství, o tom, jak důležité je mít domov. Světoznámý příběh malého děvčátka převyprávěný Bohumilem Říhou.... celý text
Jednoduchý, ale nádherný příběh. Dceru jsme hltali s manželkou i dcerou všichni stejně. Pro nás dospělé trošku závist nad úžasným pohledem a životem dědečka Konráda. Opravdu potřebujeme ke štěstí všechny ty věci, které vlastně důležité nejsou?
Nevím jak moc se liší nová vydání od toho původního. Já jsem četl dětem pravděpodobně jedno z těch prvních a je to na textu docela znát. I přesto příběh děti hodně bavil (hlavně holky 8 a 9let) a vždy se těšily na další čtení. Jen pětiletý syn se v ději trochu ztrácel a stále se k nelibosti holek na něco ptal :)
Klasika, která nezklame. Kdo by neměl rád tuto malou holčičku. Zpracování Bohumila Říhy je určeno i pro malé začinající čtenáře. Doporučuji i animovaný seriál.
Milé hezké. Heidi mi připomíná Annu ze Zeleného domu. Jen ten konec s Klárou je trošku nereálné, škoda.
Nadherná knížka. Příběh se odehravá v krásné švýcarské krajině. Díky této knížce chci navštívit Švýcarsko. Vždy jsem si přála běhat po horách s Heidi a a chodit s Petrem a kozami na pastvu. Knížku jsem náhodou našla u babičky a nemohla jsem odtrhnout oči. Určitě jedna z nejlepších klasických dětských knížek. Opravdu doporučuji přečíst.
Jedna z nejkrásnějších dětských knih všech dob.Ač je to přiběh starý více než sto let,stale nám má co říci a okouzluje další a další generace.
Kolem této knihy by nikdo neměl projít bez povšimnutí. Je opravdu krásná, čte se dobře a já i dcera jsme ji četly kdysi dávno s velkým nadšením. A teď už kniha hezky v koutku čeká, až vnučky dorostou do toho správného věku, kdy ji dokáží ocenit.
Ach, to je jak sen... uz ta ilustrace cloveka tak navnadi, ze v horach se musi zit nejkrasneji. A pak musi Heidi do mesta a uplne tam trpi a ja s ni. Jeste, ze to ma dobry konec.
Heidi je pravou klasikou v tom nejlepším slova smyslu. Silný (a zároveň velmi subtilní a intimní) lidský příběh zasazený do nádherných alpských reálií poutavým způsobem předkládá hodnoty jako tradice, láska k přírodě, respekt a přátelství. Oceňuji i filmové zpracování z roku 2015, které velmi zdařile "ilustruje" knihu. https://www.csfd.cz/film/52739-heidi-devcatko-z-hor/prehled/
Moje snad nejoblíbenější dětská knížka. Čteno x krát a nikdy se mi neomrzela. Příběh se odehrává v nádherném prostředí hor a já si jako malá tolik přála přenést se do něj a prožívat dobrodružství spolu s Heidi a jejími kamarády. Nezapomenutelná knížka.
Prostě nádhera. Krásně popsané místa, situace.... prostě má fantazie dokázala udělat to, jako bych tam byla. Má nejoblíbenější kniha.
Vzala jsem dceři z nočního stolku a po 30 letech znovu přečetla, překrásné..