Letenka z džungle

Letenka z džungle
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480619/bmid_letenka-z-dzungle-3LH-480619.jpg 4 99 99

Hellraisers série

< 2. díl

Přesně takového muže Kerry hledala – na první pohled nebezpečného žoldáka, který se vyzná v džungli a ochrání ji před divou zvěří a bandami povstalců. Její úkol nebude lehký – musí zachránit skupinu dětí před nelítostným diktátorem a dovést je do bezpečí. Linc O’Neal ale není tím, za koho ho Kerry považuje. Souhlasí, že jí pomůže, ale jeho motivace má k ušlechtilosti daleko. Pokud přežijí cestu, která se zdá být sebevražedná, hodlá si vzít nejen nabízené peníze, ale i Kerry. V sázce jsou životy nevinných dětí, všude kolem panuje zlovůle a nedůvěra… a přesto mezi Kerry a Lincem vře zakázaná touha. Ani jednomu z nich nechybí odvaha, bojují s překážkami, aby zůstali naživu, a zjišťují, že jejich skutečnou výzvou je boj s ďáblem uvnitř…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , HarperCollins Polska

The Devil's Own, 1987

hannah2000
06.08.2024 3 z 5

Kniha typu Harlequin - jednoduchá, lehce naivní romantika s napínavou a rádoby drsnou zápletkou :-). Takže příběh se musí brát jako klasická jednohubka na večerní odreagování. Ale stejně ji doporučuji, právě pro tu jednoduchost je to příjemné relaxační čtení.
Příběh byl napsaný v r. 1987, tedy v počátcích spisovatelské dráhy SB a poprvé vyšel pod psedonymem Erin St. Claire.

jeny-v
26.01.2024 4 z 5

Jak je již přede mnou od čtenářek napsáno, určitě by Letenka z džungle byla před sedmatřiceti lety "pecka" mezi tehdejšími romány. V současnosti už je to jen příjemný lechtivý příběh Kerry a Lince, který lze přečíst během jednoho dne. Kniha je vlastně prvopočátek nevyhnutelné kariéry spisovatelky, kdy hledala ten svůj úspěšný literární směr, a tak je nutné k němu i přistupovat.
Tentokrát hodnotím spíše jako "historické" dílo mé oblíbené autorky.

Evkaha
18.09.2023 4 z 5

Přesně to pravé po únavném dni. Je to předvídatelné jako u každé knihy tohoto žánru, ale svůj účel, odreagování se, plní.

cori
28.05.2023 2 z 5

Typická harlekýnka, která klame obálkou, ale v tiráži má malým písmem napsáno "na základě licence Harlequin Boooks". Drsný chlapácký fotograf a krásná svůdná panna zachraňují sirotky ze země zmítané občanskou válkou, aby založili rodinu a jednoho sirotka adoptovali. Pohádka na dobrou noc z roku 1987.

rm
15.05.2023 3 z 5

No, v té džungli se moc neohřáli :-)

Dandy1
07.05.2023 3 z 5

Začátek slibný, ale ten konec z červené knihovny to zabil.

Kešu1981
11.02.2023 3 z 5

Na tomhle příběhu je vidět, kam se autorka od roku 1987 posunula v psaní. Nebylo to špatné, ale...znám její mnohem lepší, propracovanější a napínavější příběhy.

helenkan
22.10.2022 3 z 5

Ráda čtu knihy téhle autorky. Některá se líbí víc, některá míň. Tahle patří mezi ty slabší, ale stejně je to pohodovka k odpočinku.

kopeceli
11.08.2022 2 z 5

Slabé po všech stránkách. Nesmyslný děj, citová manipulace, zneužití dětského motivu. Celé čtení jsem byla naštvaná, přeskakovala stránky, trápila se. Nedoporučuju.

Maky806
11.07.2022 5 z 5

Sandra opět nezklamala, miluji její knížky.

cukrovka
29.06.2022 4 z 5

Čtivá romantická oddechovka. Jednoduchý a předvídatelný příběh který si ráda přečtu po náročném dni.

asam
14.06.2022 4 z 5

červenou knihovnu až tak moc nemusím, ale překonala jsem se a dočetla. Oddychová četba tak vhodná k vodě, či na pláž.

Fifth Element
10.05.2022 2 z 5

Na začátek
První díl s Jenny a Cagem vyšel spolu s jiným příběhem pod názvem Podvedena snoubenka/Nelehké rozhodnutí v edici Harlequin.

Uprostřed
Nesouhlasím s názorem @knihimolkaL a to z prostého důvodu. Kerryino chování, jednání a výzvy si o to vysloveně říkaly, ona existuje vždy a bez výjimky také druhá strana mince a ne jen ta ženská.

A tím se dostávám na závěr.
Kerry. Zprotivila se mi už na začátku tím, co udělala a je úplne a naprosto jedno, do jak ušlechtilého motivu to zabalila. Rozmazlená princezna, která si myslí, že smí všechno a pak se ještě vzteka, když vyslechne názor druhého. Ale tak to v případě pravd bývá, žejo. Být na místě Linca a tohle mi někdo provést, minimálně leží v nemocnici. Bohužel se to táhlo celou knihou a ještě k tomu přidávala. Lži a manipulace, nikoli nedorozumění, ale záměrne jednání. Možná to je ve mě, protože to bytostně nesnáším, nicméně zásluhou především této postavy nemohu hodnotit dobře. Příběh by byl dobrý i zajímavý, kdyby to bylo na svobodné vůli obou zúčastněných.

První díl? Možná si přečtu, protože náznaky mezi Jenny a Cagem byly vcelku zajímavé i když hrdina nejspíš taky nebyl úplně pozitivní..

nina3905
08.05.2022 4 z 5

Nenáročná romantikuš oddychovka od mojej obľúbenej autorky.

narisa
05.05.2022 4 z 5

Mně se kniha líbila, ale byla to taková jednohubka. Ocenila bych, kdyby byl příběh delší a propracovanější. Škoda, že jsme se toho o Lincovi nedozvěděli více, byl zajímavou postavou s větším potenciálem. A to nemluvím o tom, že hlavní hrdinové na sebe neměli moc času. A nepotěší, že je to druhý díl ze série a první díl nikde.
I tak stojí za přečtení. Sandra umí i na pár stránkách.

knihomolkaL
19.03.2022 3 z 5

(SPOILER) To je nejspíš poprvé, kdy mě má oblíbená Sandra Brown nenadchla.
Zápletka a prostředí dobré, hrdinové vcelku sympatičtí, ale je tu jedno veliké ALE, které mi hodně vadí. I když víme, že se naše hlavní postavy přitahují a milují, nemůžu prostě překousnout, že Linc Kerry de facto znásilnil. Kniha sice vznikla v osmdesátých letech, kdy hnutí MeeToo nejspíš ještě neexistovalo, ale Kerry prostě řekla x-krát NE a přes to u mě vlak nejede. Tudíž jsem tentokrát zklamaná, nehledě opět na spoustu chyb v textaci knihy. Buď korektor nebo tiskárna odvedli svou práci hodně špatně.

Slunečnice322
26.02.2022 4 z 5

Mně se to líbilo. První polovina měla spád,v té druhé byla romantika. Spokojenost. Není to typický triler od Sandry Brown, ale vůbec mi to nevadí ;-) Ráda bych si také přečetla první díl o Jenny a Cageovi, třeba se dočkáme!

alzbeta4340
01.02.2022 3 z 5

"Letenku z džungle" napsala S.B. v roce 1987, a není to tedy žádná novinka. Dějová linie je dost přímá bez odboček a překvapení, možná bych příběh přirovnala k propracovanější harlekýnce. Není to vyloženě propadák, ale autorka už napsala spoustu o hodně lepších románů.

lendinka.k
13.01.2022 5 z 5

První půlka knihy byla skvělá, dobrodružství v džungli jsem četla, ani jsem nedutala :-). Vlastně jsem tam byla taky a spolu s nimi bojovala o záchranu dětí. Pak už to nebylo o ničem... Ale jako oddychovka super. Mohli by ale vydat ještě Led Astray, abychom si mohli přečíst příběh Cage a Jenny.

Květi62
07.01.2022 4 z 5

Sandra Brown píše moc dobře. Její knihy mám ráda. I tato byla dost dobrá, hlavně část v džungli. Přesto dávám o jednu hvězdičku méně, protože Sandra to umí i lépe.

Sandra Brown
americká, 1948