Päť malých prasiatok
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Ďalší vynikajúci detektívny rébus z pera legendárnej spisovateľky. Jedného dňa sa na Hercula Poirota obráti Carla Lemerchantová so žiadosťou, aby vyšetril šestnásť rokov starý prípad vraždy jej otca Amyasa Cralea, za ktorú odsúdili jej matku. Mladá žena je skalopevne presvedčená o matkinej nevine a prosí Poirota, aby odhalil skutočného vraha a očistil tak jej meno. Slávny detektív sa teda pustí do pátrania a osobne sa stretne s ľuďmi, ktorí boli pred rokmi na mieste činu. Ak Amyasa Cralea nezabila jeho manželka Caroline, musel to urobiť niekto z nich...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Five Little Pigs, 1942
![borknagar borknagar](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23752/m_borknagar-o27.jpg?v=1678948172)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvěle napsaná detektivka. Chytrá, napínavá a zajímavě pojatá. Paní Agatha uměla psát a její detektivky se čtou jedním dechem. A Hercule Poirot je ten nejchytřejší detektiv.......
![kattyV kattyV](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32967/kattyv-h8x.jpg?v=1540831345)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Autorka si ve svých knihách docela často vybírá oběti, které si stejně nic jiného než zavraždit nezasloužily. Pak je samozřejmě snadné najít řadu motivů, pro které by je mohl odstranit v podstatě každý.
Tentokrát je to trochu jinak. Pravda. motiv má vlastně taky každý, ale není na první pohled úplně zřejmý. A já osobně autorce pořád nemůžu tak docela odpustit, že nechala zavraždit tak skvělého malíře. Pravda, nebyl to ideál, ale nebyl ani špatný. Byl to člověk se svými klady i zápory, ale jako malíř byl génius. Jediné, co mne uklidňuje, je to, že je to jen fikce, takže ve skutečnosti svět o jeho geniální díla nepřišel. Ale stejně... škoda ho.
![rm rm](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Skvělá detektivka dle říkanky:
Žilo bylo, dávno tomu, malinkých pět prasátek, první na trh běží z domu, koupit kornout cukrátek. Na peci se druhé válí a třetímu maso dali – čtvrté hlodá kost. Páté křičí jéjé, jéjé, jako by je na nůž brali, copak se mu asi děje, že má na svět zlost?
![kacenka.skvorov kacenka.skvorov](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha je velmi zajímavá. Detektivní příběh je velmi napínavý a zaujme každého zkušeného čtenáře.
![derminator derminator](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/390/m_390.jpg?v=1459854916)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Stále jsem doufal že vím kdo je vrah ale sekl jsem se i když tu osobu jsem také podezříval. Dobře napsaná detektivka za 70%.
![bookcase bookcase](https://www.databazeknih.cz/img/users/81_/8159/bookcase-Xas.jpg?v=1589756277)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zase a znovu stará dobrá Agátka. A zase a znovu mě dostala. Už jsem si myslela, že vím, kdo je vrah a omyl. Geniální!!!!
Anglie vraždy zfilmováno rodinné vztahy jedy Hercule Poirot pátrání v minulosti detektivky podle říkanek Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Autorovy další knížky
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Super! Žádná krvavá vražda a zase něco úplně jinýho, neokoukanýho :-).