Päť malých prasiatok přehled
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Ďalší vynikajúci detektívny rébus z pera legendárnej spisovateľky. Jedného dňa sa na Hercula Poirota obráti Carla Lemerchantová so žiadosťou, aby vyšetril šestnásť rokov starý prípad vraždy jej otca Amyasa Cralea, za ktorú odsúdili jej matku. Mladá žena je skalopevne presvedčená o matkinej nevine a prosí Poirota, aby odhalil skutočného vraha a očistil tak jej meno. Slávny detektív sa teda pustí do pátrania a osobne sa stretne s ľuďmi, ktorí boli pred rokmi na mieste činu. Ak Amyasa Cralea nezabila jeho manželka Caroline, musel to urobiť niekto z nich...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2015 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Five Little Pigs, 1942
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Päť malých prasiatok. Přihlašte se a napište ho.
Tohle je můj nejoblíbenější případ HP.
Postupné odkrývání minulosti a stop. Sice jsem tušila, kdo je pachatel, ale stále jsem si říkala proč a jak.
Čím méně se Hercule Poirot zabývá chválou své osoby a čím více koná, tedy úkoluje ostatní, tím lépe. Tragédie smrti malíře Amyase Cralea, z níž je zdánlivě usvědčena jeho žena a jež po letech řeší dcera, je jako matrjoška, skrývá v sobě další a další tragédie "malých prasátek" (říkanky jsou prostě zábavné), včetně té, jež postihla pachatele/ -ku. Jeden z mých nejoblíbenějších případů.
Kniha Päť malých prasiatok v seznamech
v Přečtených | 1 472x |
Anglie vraždy zfilmováno rodinné vztahy jedy Hercule Poirot pátrání v minulosti detektivky podle říkanek Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Děkuji za pěkné detektivní rozuzlení starého případu.