Vraždy podle abecedy

Vraždy podle abecedy
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413805/bmid_vrazdy-podle-abecedy-YVO-413805.jpg 4 1370 1370

Hercule Poirot série

Jedna z nejslavnějších a nejúspěšnějších detektivek vyšla v roce 1936 a dočkala se řady adaptací včetně japonského animovaného seriálu. Naposledy byla roku 2018 zpracována britskou BBC do podoby třídílné televizní série s Johnem Malkovichem v hlavní roli. Tři dopisy a po nich tři vraždy – Alice Ascherové v Andoveru, Betty Bernardové v Bexhillu a lorda Carmichaela Clarka v Curstonu. Poirot se svým přítelem Hastingsem čelí tentokrát něčemu horšímu, než je obyčejný zločin, čelí šílenství a zvrácenému smyslu pro logiku. Čtvrtá vražda však daná pravidla poruší – a to je pro puntičkářského Poirota signál, že nic není tak jednoznačné, jak se ho o tom někdo snaží přesvědčit...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr

The A. B. C. Murders, 1936

sam198
27.10.2011 2 z 5

Nezlobte se na mě ale tohle mi připadá hrozně přeceňované. Agátu Christie mám celkem rád, akorát čtení jejich knih si odkládám na důchod (ale hromadí se mi doma pěkně). Četl jsem Deset malých černoušků, to je absolutní pecka ale tohle mi připadá dost stejné jako její další věci. Neříkám že špatný ale nemyslím si že by to nějak vybočovalo z řady, taková Kočka mezi holuby se mi třeba líbila mnohem víc.

DustinMind
30.08.2011 5 z 5

Agatha Christie je jedna z nejlepších, která dokáže udělat z detektivky čtení na jeden nádech.

Trina1
12.03.2011 5 z 5

Skvělá knížka, od začátku do konce velmi čtivá.