Nevěsta lorda MacKaye
Lynsay Sands
Highland Brides (L. Sands) série
1. díl >
Annabel žije jako poslušná druhorozená dcera v klášteře. Ve chvíli, kdy má složit řeholní slib, vytrhnou ji z chráněného světa rodiče, aby ji provdali za skotského šlechtice, jemuž byla zaslíbena její sestra. Ta utekla s podkoním a způsobila tak rodičům hanbu. Annabel vezme svůj úděl s pokorou, ale v pozadí rádoby klidných vod číhá hrozba.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , AlpressOriginální název:
An English Bride in Scotland, 2013

Romantika o tom, jak se sice naivní, ale chytrá holka nedá. Pěkně popsané skotské prostředí, správní manželovi příbuzní, mazaná potvora a nečekaný skvělý manžel.

Príjemné prekvapenie tohto žánru, ktorým som si po pár posledných prečítaných jak sa patrí spravila chuť :) Postavy boli milé, aj keď niektoré momenty trochu naivné, ale proste ich čitateľ nemohol nemať rád a nedržať im palce. Boli miesta, kde som si hovorila... hmmm, to sa nemohlo staaaať... ale potom som mávla rukou a čítala ďalej, ako keď nemotorný sused po 10x vyleje kafé zo svojho balkóna na vaše vyvesené prádlo a si poviete, že to nie je možné, že sa nepoučil, ale furt sa usmejete a napcháte to nazad do práčky, aby ste to zas vytiahli na balkón do rizika :))) Tu sa risknúť oplatí a kľudne na balkóne a s kafém!

Tak jo. Oficiálně začínám mít úchylku na Skoty v kiltech. :-D
Nevěsta lorda MacKaye je historický román, kde nechybí i erotika. Obálka se teda nepovedla, což je škoda, protože v tomto případě rozhodně platí věta, nesuď knihu podle obalu.
Annabel je sympatická hlavní hrdinka, které nejde nefandit zvláště po tom, jak se k ní okolí zachová.
Ross je Skot každým coulem. Vášnivý, ochranářský, čestný.
Romantická linka skvělá, žhavé části popsané pěkně.
Autorka do příběhu zakomponovala i špetku napětí. Hrdinům se totiž někdo snaží uškodit. Tyto části mi příliš nesedly, přišlo mi to spíše komické než napínavé, i když ke konci ve mně trošku zatrnulo, ne že ne.

Tak tuto romantickou oddechovku jsem si opravdu užila, proto přidávám pátou hvězdičku. Příjemné odpočinkové čtení se sympatickou hlavní hrdinkou, které jsem fandila. :-)

Moc příjemná romanťárna, která jede podle klasické šablony, takže pokud chcete odpočívat u knížky a číst o lásce, tak přesně toto dostanete. Příběh je hezky napsaný a neustále se tu něco děje. Rozhodně jsem spokojená.

Příjemná oddechovka, která nepostrádá romantiku, lásku, ale i tak trochu napínavou zápletku. Annabel je zprvu díky pobytu v klášteře trochu naivní, ale brzy se stane oblíbenou hradní paní, s kterou se její manžel opravdu nenudí.

Zapomenutelná, ale vtipná oddechovka, která se odehrává (asi) někdy ve středověku - to tak odhaduji podle hradů a kláštera, ale hrdinové vlastně jednají úplně moderně.

Opravdu taková jednohubka pro líné odpoledne, která mi připomněla spíše starší knihy od J.Garwoodové. Slušná romantická zápletka, ale i trochu napětí - zkrátka lepší průměr v rámci žánru.

(SPOILER) Tak to byla dobrá oddychová jednohubka. Úplně mě to vrátilo na střední, kdy jsem sjížděla Hannah Howell. Annabel byla na začátku roztomile nemotorná a mimo mísu, ale pak se hezky posunula no a některé situace, do kterých se dostala... ? Roztomile vtipné, úplně jsem si představila jak běží po lese s rukama hore a uvízla v šatech, i jak sestřelila ten strom. Zápletka nakonec zajímavá a docela mě překvapilo to vyústění, kdy se osudy otočily. Takže závěrem docela spokojenost.
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
2021 | ![]() |
Milý příběh o dívce, která si získá srdce celého klanu. Nereálné, ale zábavné čtení, u kterého se jen usmíváte.