Královnina pečeť
Amanda Quick (p)
Historická tematika série
Ústřední hrdinkou je Imogen Watestoneová, svým okolím považována za výstřední modrou punčochu. Před časem se sice mezi londýnskou společenskou smetánkou znemožnila, nyní se však vrací - ovšem jen proto, aby pomstila smrt své přítelkyně. Důvěřuje sice svému důvtipu, ale chápe, že pro své intriky potřebuje pomocníka. Její volba padne na nechvalně známého hraběte z Colchesteru, jehož žádá, aby přistoupil na hru a naoko se jí dvořil. Imogeniny plány počítají prakticky se vším, jen ne s tím, že by se mohla zamilovat. Hrozící skandál může odvrátit jen sňatek, který však znamená pro Imogen prohru - její plán může zkrachovat. Oba milenci stanou po několika překvapivých zvratech tváří v tvář nečekané hrozbě a jen o vlásek uniknou smrti, aby nakonec spočinuli jeden druhému v náručí...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , BaronetOriginální název:
Mischief, 1997
Nechyběl vtip ani napětí… a přece si mě tato kniha od mé oblíbené autorky moc nezískala. Závěr celkový dojem trochu vylepšil, tak hodnotím alespoň lehce nad průměr.
Romantika s lehkou detektivní zápletkou. Moc hezké, hlavní hrdinka naivní ale roztomile. Čtení jsem si užila.
Autorka si na takové hlavní hrdinky potrpí, standardně jsou to knihomolky, autorky publikací nebo vědkyně. A musím říct, že se mi líbí, když je hrdinka inteligentně ztřeštěná, a až tak nezapadá do obvyklého společenského standardu. Imogen byla přesně taková, a k tomu i sympaticky nemotorná, plus v kombinaci s Matthiasem Marshallem (hrabětem z Colchesteru) a jeho "slabými nervy" docházelo k zajímavým i vtipným situacím. Některé jejich rozhovory, či taneční "zápasy" byly velmi úsměvné. Detektivní zápletka byla celkem jednoduchá, hlavně totožnost pachatelů.
Příběh nebyl špatný, děj plynul, nenudila jsem se, ale kniha mě moc neoslovila. Myslím, že má spisovatelka rozhodně lepší
Opět delikátní, protože je to má druhá kniha od AQ zjišťuji, že její hrdinky jsou jako dvojčata ve svÿch osobitých vlastnostech, které jsou potřeštěně sympatické.
Citace : "Dostala jsem už mnoho polibků a vím, že ty vaše zrovna běžné nejsou."
" A jak přesně se ty moje liší od těch předešlých?"
"To víte sám moc dobře, mylorde. Podlamovala se mi z nich kolena, že jsem nemohla skoro stát. A tep se mi velmi nepřirozeně zrychlil. Navíc jsem si jistá, že u mě vyvolal dočasnou horečku."
"Horečku?"
"Bylo mi strašně horko. Ale nejpádnějším důkazem je to, že mě vaše polibky úplně zbavily schopnosti logicky uvažovat. Jednu chvíli jsem byla dokonale racionální a soustředěná na svůj plán a vzápětí jsem měla v mozku chaos."
"Přiznejte to, pane. použil jste exotických zamarských technik, abyste omámil moje smysly."
( On) "Jinými slovy mezi námi propukla do jisté míry vášeň."
( Ona) "Nesmysl. Jak by tak ...prudká vášeň mohla vzniknout bez lásky?"
Dámské čtení, :-)
Na Imogen se mi libila jeji nekonvencnost, inteligence a zaujeti pro vec. Colchester mel byt chladny az chladnokrevny, mne vsak pripadal docela fajn. Umel si udelat legraci sam ze sebe ( „slabe nervy“ ), mel smysl pro cest a libilo se mi i jeho zaujeti Zamarem. Kniha je napsana lehce, cte se dobre a rychle. Vtipne jsou nektere dialogy mezi Imogen a Colchestrem, treba jejich pretahovani se o to, kdo bude vest pri tanci ( i jinde ). Detektivni zapletka jeste zvysuje napeti celeho pribehu, je docela napadita.
Vzorec muž, který se domnívá, že není schopen lásky a žena jako stvořená jen pro něj. Oba spojuje vášnivý zájem v tomto případě archeologie. A nechybí ani detektivní zápletka. Živost a nemotornost hrdinky připravuje řadu úsměvných situací. A je třeba se u Amandy zmiňovat o skvělém sexu?
Mě se to pěkně četlo. Historický román pro ženy. Nechybí napětí, láska, popis prostředí. Určitě po ní znovu šáhnu. Historická romance z 19. století.
knížka se mi moc líbila i když jsem si to u prvních stranek nemyslela...Imogen je dost sverázná a nepřizpusobivá což ji přivádí do řady trapných situací...zpočátku mě štvala tím jak nařkla Mathiase z nervove přecitlivělosti ale pak jsem se tomu musela smát pač to samozřejmě nebyla pravda ale Mathias to dokázal vždy vytahnout v dobrou dobu a zneužít toho...v knížce jsou humorne situace,detektivní zápletka a samozřejmě romantika...
historické romanceAutorovy další knížky
2004 | Galantní pomsta |
2008 | Zkrocený netvor |
2007 | Nebezpečná láska |
2011 | Až na dno |
2004 | Placená společnice |
(SPOILER) V základu se jedná o autorčinu oblíbenou kombinaci neobvyklých hrdinů a detektivní zápletky. Nedokážu se ovšem rozhodnout, jestli jde o špatný vtip, nebo se odhodlala k napsání absurdní parodie na vlastní tvorbu...
Imogen je údajně inteligentní a vzdělaná. I když srdce má v jádru laskavé, ve skutečnosti je naivní, zaslepená, panovačná a místy vyloženě hloupá. Jak si mohla o člověku, který vedl několik výprav za ostrovem ztracené civilizace myslet, že je zbabělý a přecitlivělý až nervní, to jsem za celou knihu nepochopila. Obdivuje jeho široká ramena a svaly, ale považuje ho za tělesně slabého...
Nebo její skvělý plán na diskreditaci Vannecka - kdyby do plánovaného konsorcia náhodou vložil nějaký snílek všechny peníze, mohla ho mít na svědomí - a nejen jeho, pokud by nešlo o jeho prostředky, ale například věno jeho sestry...
A Colchester... jeho tzv. důkaz vlastní bezcitnosti byl k smíchu. Ale jeho postava mi přišla uvěřitelnější, než Imogenina. Našel v té ženě zalíbení a aniž se mu snažil nějak moc bránit, nebo ho zbytečně analyzovat - prostě se s ní oženil.
Patricie je v podstatě křoví, ale ani tak nemusela být až taková nanynka.
Nejzábavnější je tedy z celé skvadry paní Vaneová a její historky (byť možná maličko laciné a ošoupané) o předchozích nájemcích domu.
Slabé, absurdní a zcela nereálné. (A po pár stránkách začnete nenávidět slovo Zamar.)