Odvážna

Odvážna
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209847/bmid_odvazna-209847.jpg 4 158 158

Mladá dievčina Prudence Merryweatherová stojí pred zložitou úlohou: musí zabrániť súboju svojho brata s grófom Angelstonem. Keby sa jej to nepodarilo, dôjde k tragédii a jej brat pravdepodobne príde o život. Prudence je nakoniec úspešná, bratov protivník s ospravedlnením ustúpi, ale dievčina musí prirodzene zaplatiť: musí sľúbiť, že si gróf môže svoju odmenu vybrať neskôr. A pretože gróf Angelstone je skutočne podozrivá a nevyspytateľná osoba, milenci prežijú mnoho dramatických zvratov, než sa jeden druhému odmenia vzájomnou láskou...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ,

Dangerous, 1993

Žampion
03.10.2024 5 z 5

"Dvě individuality podobného smýšlení spojené poutem společných zájmů."
Amanda Quick mě ve svých historických knihách dostává. Takovéhle dialogy jsou prostě něco. Měla by se vykašlat na J. A. Krentz a psát pouze takto. To nemá chybku.
"Otevři se, zlatíčko. To je ono, miláčku, dovol mi vstoupit. Dej mi, po čem toužím. Ach ano. Tak je to dobře. Přesně to jsem chtěl. Nádhera." - otvírat zámky může být docela zábava, což?

Bergerac16
27.12.2023 2 z 5

Znovu témata, kterými se autorka ráda zabývá, přičemž nepřinesla vůbec nic nového. Žádný nový motiv, zajímavá obměna, tenhle příběh je čiré řemeslo...

uzivatel4895
31.10.2023

Čítala som slovenskú verziu s názvom Odvážna, v prvom rade som si všimla, že tu sa hrdinka volala Prudence.. Vzťah hlavnej dvojice bol príjemný od začiatku, bolo tam veľ vtipných situácií a páčilo sa mi aj ako autorka uzavrela nezhody medzi Angelstonom a jeho mladým švagrom, neskôr aj nezhody s jeho tetou. Jediné, čo ma v knihe šokovalo, boli okolnosti smrti Lilien, z toho mi bolo fakt že zle aj pár dní po dočítaní príbehu :(

pip11
20.10.2023 5 z 5

Opět povedené počteníčko, jak jsem u Amandy zvyklá. Vtip, napětí a trocha duchařiny.

Petra-1
06.08.2023 5 z 5

U historických romancí se mi často stává, že po přečtení pár stran zjistím, že jsem knihu již kdysi četla. Tato není výjimka, ale vzhledem k tomu, že mě moc bavila, tak jsem si ji přečetla znovu. Sympatické postavy a detektivní zápletka.

karamelka57
08.03.2021 4 z 5

Tuto knihu som precitala prvy krat asi pred 20 rokmi,potom este niekoľkokrát. Myslim,ze prave ona odstartovala moju zalubu v cervenej kniznice z obdobia 19.storocia.
Viem,ze existuju duchaplnejsie knihy, no mna jaksi taha k tomuto. Ked dlhsie necitam, normalne mi to chyba.
Možno je to preto, ze v tychto romanoch boli muži mužmi, gentlemanmi a zaroven vasnivymi milencami. Milujem tu iskru a chemiu v tychto romanoch. Niečo, s cim som sa v realnom živote bohužiaľ nestretla.

Tak som rozmyslala,ze ju precitam znova,ale zatial ju odložím, lebo tu mam kopu knih tohto zanru,ktore som este necitala.

Kudík
30.08.2020 4 z 5

Nenáročné romantické čtení s detektivní zápletkou s troškou duchařiny. Sophie Merryweatherová vykreslena jako v dané době netypická žena, srdnatá a zajímající se o záhadné jevy. U některých z těchto jevů, jako výskyt duchů (hlavně jejich rozuzlení) jsem se opravdu pobavila. A Sebastian, earl (hrabě) z Angelstonu, byl taky trošku záhada, ale přesně pro Sophii. Velké plus za Lucifera.

Laf
23.02.2020 5 z 5

Dobře napsáno. Od začátku mne to vtáhlo do děje a užívala si čtení až do posledního písmenka. Jako oddychovka výborná volba :)

moudivlacek
10.02.2020 4 z 5

Krásný příběh, kde mé sympatie si hrdinka Sophie získala okamžitě. Moc se mi líbil její postoj na povahu Sebastiana, i jak ho přesvědčovala, proč udělat to či ono, a že to vlastně chce on sám. Sebastiana jsem si zas vážila pro jeho postoj k Sophii, pro někoho divnou mladou ženu, pro něj vznešený unikát.
Čtení na jedno odpoledne pro únik od reality všedního dne.

petraj30
14.08.2019 4 z 5

Tahle kniha patří také mezi ty lepší, příběh je čtivý s trochou napětí, Sophie se mi moc líbila

tanja
15.07.2019 5 z 5

Tento příběh vyšel pod názvem Nebezpečná láska. Není to poprvé, co nějaká knížka od této autorky vyšla pod různými názvy. Popravdě, mám v tom guláš. Si říkám, že by měly názvy knížek být v anlické (původní) verzi, a potom až v české :-)

LilianaFalcon
10.03.2018 4 z 5

Ta lepší z autorčiny historické tvorby. I když mi Spohi občas lezla pěkně na nervy...

Marci_Vaj
10.09.2017 5 z 5

Klidně plynoucí romantický příběh s detektivní zápletkou. Jak Sophie, tak i Sebastian, měli příjemnou povahu a opravdu se k sobě hodili :-)

Evaho73
31.08.2017 3 z 5

Nenáročné oddychové čítanie....

Majdule
28.02.2017 5 z 5

Další z mých top Amandy Quick. Nehorázný sklon autorky k patetičnosti vyrovnává smysl pro humor, skutečně rajcovní sex a samozřejmě obří dávka romantiky. Model: nepřístupný, chladný muž, vřelá dívka vymykající se průměru a láska, která hrdinovi nakonec otevře oči.

Makaja
25.01.2016 3 z 5

Taková červená knihovna opepřená detektivně-duchařskou zápletkou a trochou erotiky. Ale proč ne, relax bez nutnosti příliš přemýšlet. Přečteno v rámci výzvy - autor píšící pod pseudonymem, jinak bych asi na tento žánr nenatrefila.

miruska1
29.12.2015 5 z 5

Veľmi čtivy a napinavy pribeh,človek ma stale potrebu čitať aby sa dozvedel ako to dopadne. Zahada je odkryvana postupne a to ma držalo docel v napeti.I keď som taky zaver tak nejak čakala, autorka ma rozhodne nesklamala.

kacaaba
19.06.2015 5 z 5

Další pěkné, napínavé a romantické čtení na večer. Amanda Quick nikdy nezklame. Historická romance z 19. století.

krista
12.06.2013

četla jsem ve slovenštině -líbilo se mi, zápletka sice podobná jako u těchto knížek bývá, ale jako relax po náročném dni .......

mariva
13.03.2013 5 z 5

Napínavý děj, trochu tajemna, láska i dobrodružství - vše, co má čtivá knížka pro ženy mít. Odpočinková četba, která pobaví.