Hitlerův pianista
Peter Conradi
Neuvěřitelný příběh jediné osoby, která přímo pracovala pro Hitlera a Franklina D. Roosevelta - příjemného absolventa Harvardu Ernsta Hanfstaengla, který pomáhal vytvořit stvůru nacismu a později pracoval na jejím zničení. Byl to muž, který se těšil důvěře "vůdce" i F. D. Roosevelta, muž s jedinečným celosvětovým rozhledem po katastrofických událostech počátku dvacátého století. Ernst Hanfstaengl (známý jako Putzi) byl domýšlivý Hitlerův dvorní šašek, pianista, který ho dovedl uklidňovat, a mazaný šéf Hitlerova odboru pro zahraniční tisk v období jeho vzestupu; později hrál roli v Rooseveltově nanejvýš tajném projektu, zaměřeném na propagandu proti Třetí říši. Kniha Hitlerův pianista, která odhaluje mnoho skutečností z Hitlerova osobního života a popisuje americkou psychologickou válku, vypráví příběh muže, rozpolceného svou loajalitou vůči dvěma nesmiřitelným odpůrcům.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2006 , DitaOriginální název:
Hitler's Piano Player, 2004
parádní příběh, rozhodně stojí za to si přečíst.knihu jsem doslova zhltla jedním dechem.
druhá světová válka (1939–1945) nacismus Adolf Hitler životopisy, biografie nacisté podle skutečných událostí
Velmi čtivá kniha o Ernstu Hanfstaenglovi, který prvně zcela fascinován Hitlerem mu pomáhá k moci a pak těžko hledá cestu pryč.