Hmyz na talíři
Marie Borkovcová , Martina Bednářová , Vladimír Fišer , Petr Ocknecht , Milan Václavík , David Švejnoha
Vítejte ve světě, kde entomofágie je věda, umění i zábava. Hmyz na talíři je velmi specifická kuchařka. Pravděpodobně tak specifická, že jste druhou takovou nikdy v ruce nedrželi. Je plná úžasných, chutných a veskrze zdravých receptů. S hmyzem. Najdete v ní receptury předkrmů, polévek, hlavních jídel, dezertů a ostatních kulinářských lahůdek, které samozřejmě můžete připravit i bez „nohatých“ doplňků, ale uznejte, že by to byla škoda. Alespoň si je čas od času do nějakého receptu přisypejte. Budete určitě příjemně překvapeni… Pojem entomofágie se od přelomu století rozšířil do povědomí mnoha lidí, zájem o recepty a konzumaci hmyzu neustále roste a přání potenciálních konzumentů hmyzu vyústilo v sepsání kuchařky Hmyz na talíři. Najdete v ní odpovědi na otázky, proč jíme hmyz, trochu teorie o tom, jak pracuje lidské tělo, povídání o hmyzu, provedeme vás cestou kolem světa a dozvíte se také, jak hmyz připravovat k vaření. Celý autorský kolektiv přeje pěkné počtení a dobrou chuť!... celý text
Autoři knihy
česká, 1958 Martina Bednářová
česká, 1983 Vladimír Fišer
česká, 1951 Petr Ocknecht
česká, 1977 Milan Václavík
česká, 1983 David Švejnoha
česká, 1979