Hobbit

Hobbit
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29755/bmid_hobbit-F6x-29755.jpg 5 10737 10737

Hobbiti sú pokojamilovní ľudkovia, žijúci v útulných jaskynkách. Sú menší ako trpaslíci, svojími vlastnosťami pripomínajú ľudí, no ich svet je rozprávkový. Dobrodružné rozprávanie o hrdinstve a statočnosti, v ktorom napokon víťazí dobro nad zlom. Nové, nezmenené vydanie prekladu Viktora Krupu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

The Hobbit, or There and Back Again, 1937

DracoMalfoy
05.06.2020 3 z 5

Šla jsem do knížky s příliš vysokými očekáváními. Upřímně, do nějaké 4/5 knihy mi to přišlo hodně fajn, konec mě však velmi zklamal.

Ana72154
31.05.2020 4 z 5

Líbil se mi děj, ale chvílemi jsem se ztrácela.

pavlina3016
30.05.2020 5 z 5

Srdcová záležitost. Hobita jsem jako dítě přečetla několikrát a i v dospělosti se k němu ráda vracím. Tolkien prostě byl pan Spisovatel.

Andynka
29.05.2020 4 z 5

Kniha se mi těžko hodnotí.
Je to zase uplne neco jiného, než na co jsem u knih zvyklá.
Kniha je psaná krásným jazykem, který mě moc bavil.
Ale aby mi neutekl děj, musela jsem se hrozně soustředit. Někdy jsem zjistila, že vlastně vůbec nevím, o čem stránka byla. Tak jsem si ji přečetla znova a zjistila, že kdybych jí přeskočila nic by se nestalo. V knize bylo hodně popisů a rozjímání postav. A i když se mi to na knize líbilo, bylo díky tomu těžké udržet pozornost.
Každopádně příběh je takový pohádkový, kouzelný.
Máme zde trpaslíky, hobity, skřety, elfy, draka a podobná stvoření. Takže rozhodně si zde najde každý svůj.
Já, jen doufám, že Pán prstenů už bude méně pohádkový.

Kubiknoobik2
26.05.2020 5 z 5

Super kniha opět lepší než film. Na 100% čtěte!!!

wewerrus
25.05.2020 5 z 5

Srdcovka

MartinJirků
20.05.2020 5 z 5

Naprostá klasika, která rozhodně neomrzí. Krásně vyprávěný příběh, postavy skvělé a je to prostě zábava. Taková pohádka pro dospělé oproti třeba Pánovi Prstenů. Za mne jasná desítka.

Jandýs
18.05.2020 5 z 5

Krásně odvypraveny pohadkovy pribeh. Tohle základní 'vzdělání fantastické literatury' jsem nechtěla vynechat, ač jsem nejdříve viděla filmy.. Teď se ráda vrhnu na trilogii.

vrgulnik
17.05.2020 4 z 5

Pán prstenů ano, toto už bylo slabší.

jirka9453
17.05.2020 5 z 5

Krásná kniha plná zajímavých dobrodružství, kterou pan Tolkien vymyslel svým dětem - a kdoví, zda tehdy tušil, jak moc tato výprava jednoho hobita a houfu trpaslíků rozhýbe spád světa... Přečtěte si, nesmí minout žádný Tolkienovec.

Verdel163
13.05.2020 5 z 5

Moje nej.

Star-Lord
13.05.2020 5 z 5

První půlka byla pomalejší, druhou jsem zvládl na "jeden zátah".

Tessia
07.05.2020 5 z 5

Jedním slovem: DOKONALOST

martin_aston
06.05.2020 5 z 5

Nádherný príbeh o hobitovi Bilbovi, kúzelníkovi Gandalfovi a trpaslíkoch a ich ceste za pokladom. Trilógia Pána prsteňov nie je kompletná bez Hobita. Ale... aj Traja mušketieri boli vlastne štyria, takže všetko je v poriadku :).

jan0504
04.05.2020 5 z 5

Na toto originálne a kultové dielo sa nedá dať nič iné ako 5 hviezd. Moja prvá kniha od Toolkiena, takže som do toho išiel s otáznikom, ale bol som veľmi spokojný. Nadčasové dielo pre všetky vekové kategórie, ktoré majú radi dobrodružstvo. Dávam dole klobúk pred neuveriteľnou fantáziou tohoto spisovateľa.

Katka2382
02.05.2020 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla jako dítě při pobytu v nemocnici.Moc se mi tehdy líbila.

BorisLental
29.04.2020 5 z 5

NAPROSTÁ KLASIKA. Výjimečné psaní a příběh

Orange8knihomol
26.04.2020 5 z 5

Do knihy jsem se pouštěla s opravdu velkým očekáváním, jelikož jsem již nesčetněkrát zhlédla film, který se mi vždycky velmi líbil, i přesto mě Hobit nesmírně překvapil svým zpracováním, brilantním stylem psaní a překrásnými ilustracemi! Konečně jsem sama poznala, proč se právě toto dílo stalo světovou legendou a směle ho zařazuji mezi mé nejoblíbenější knihy. J. R. R. Tolkiena naprosto obdivuji pro jeho fantazii a cit pro literaturu. Kdyby to bylo možné, hodnotím šesti hvězdami z pěti. Nemám, co dodat, jen rozhodně DOPORUČIT všem čtenářům i nečtenářům, aby si ho přečetli! A to povinně! :D

Montague
24.04.2020 5 z 5

Než jsem se začetla do vydání z roku 2006 s překrásnými snovými ilustracemi Alana Lee prohlašovala jsem hrdě, že fantasy a všichni ti hobiti, elfové a podobné příšerky mě v životě minuli velkým obloukem. A abych mohla svůj postoj upřímně hlásat dál, zkusila jsem a nebudu nikdy litovat.

Jitty82
21.04.2020 5 z 5

Tento příběh je prostě úžasný. Tolkienův styl psaní je fantastický. Má velmi zvláštní způsob, jak vyprávět své příběhy a zapojit čtenáře do příběhu. Moc se mi to líbí.