Húrinovy děti přehled

Húrinovy děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426/bmid_hurinovy-deti-l0x-426.png 4 1421 1421

Pán prstenů série

0. díl >

Poprvé vychází další z Tolkienových příběhů. Húrinovy děti jsou tragickou pověstí o prokletí a zkáze rodu velkého lidského bojovníka z konce prvního věku Středozemě. * Po Hobitovi a Pánu prstenů jsou třetím Tolkienovým příběhem z fantastické Středozemě. Autor knihu za svého života pouze rozepsal, pracovat na ní začal dokonce už v pětadvaceti letech. Z Tolkienových poznámek sestavil Húrinovy děti do finální podoby jeho syn Christopher, který je držitelem autorských práv na odkaz slavného spisovatele. Existují příběhy o Středozemi z dob mnohem starších než Pán prstenů, a příběh vyprávěný v této knize je zasazen do rozlehlé země za Šedými přístavy na západě, kudy se kdysi procházíval Stromovous, ale která se potopila při obrovském kataklysmatu, jímž skončil První věk světa. V oné pradávné době sídlil první Temný pán, Morgoth, v obrovité pevnosti Angband na severu, a tragédie Túrina a jeho sestry Niënor se odehrávala ve stínu strachu z Angbandu, za války, kterou Morgoth vedl proti zemím a ukrytým městům elfů...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo

The Children of Húrin, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Húrinovy děti. Přihlašte se a napište ho.

ZrzkaLenny
24.01.2025 5 z 5

Húrinovy děti jsou epické dobrodružství, které by mohlo dát Pánu prstenů pěkně na frak. Když se potkají nešťastné osudy, tragické postavy a svět, kde se zlo nikdy nefláká, vznikne příběh, který vás přinutí otočit stránku s napětím, a přitom si občas utřít slzu.
Příběh o Húrinových dětech, Túrinovi a Niënor, je plný hrdinství, ztrát a neodvratných tragédií. Tolkien v tomto díle ukazuje svou brilantní schopnost vytvářet světy, které jsou tak živé a komplexní, že vám připadají jako skutečné. Ať už bojujete s draky, nebo se potýkáte s rodinnými kletbami, Húrinovy děti vám ukážou, jaký je to pocit být v epicentru věčnosti.
Tato kniha je pro všechny fanoušky Tolkiena, kteří touží po hlubších příbězích, plných temné krásy a neúprosného osudu. A i když si občas budete připadat jako na horské dráze emocí, víte, že to za to stálo.

morienhithwen
01.12.2024 5 z 5

Ach ano. Povídat si s mečem na konci všeho. (Anglicky.)

Haloon
17.11.2024 5 z 5

Čekal jsem jen delší převyprávění kapitoly ze Silmarillionu, ale byl jsem příjemně překvapen. Pomalu vyprávěný a krásný příběh z dávných dob Středozemě má svoje kouzlo nepodobné tomu z Hobbita, či Pána prstenů. Tak nějak napůl cesty mezi starými eposy a dnešní fantastikou, leží svět Středozemě, který nás vždycky dostane.

Boj se žáru i chladu svého srdce a usiluj o trpělivost, můžeš-li.

Kniha Húrinovy děti v seznamech

v Přečtených2 075x