Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288676/bmid_hobit-aneb-cesta-tam-a-zase-zpatky-9C7-288676.png 5 10813 10813

Legendární Hobit J. R. R. Tolkiena v plátěné vazbě, s několika barevnými ilustracemi samotného autora. Edice obsahuje 134 číslovaných výtisků tištěných na papíře Chamois Classic. Knihu graficky vypravil Pavel Růt, vytiskla tiskárna Akcent. Speciální výroční vydání v plátěné vazbě.

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo

The Hobbit, or There and Back Again, 1937

kacaabba
03.03.2013 4 z 5

Čteno s dětmi. Některé pasáže se četly velmi dobře, některé malinko unavovaly. Nejsme "tolkienovci", ale přečíst knihu a pak na to jít do kina byl pro nás umocňující zážitek.

Kopta
28.02.2013 5 z 5

Co k tomu říct? Hobit je moje druhá zkušenost s J. R. R. Tolkienem, která dopadla mnohem lépe než s Húrinovými dětmi. Příběh je překrásně propracovaný a pohádkový. Ani chvíli jsem se nenudil a chtěl vědět co bude dál. Po přečtení knihy mě opravdu přišlo, že film je trochu mimomísu, ale to sem nepatří. Hobit... je jediná kniha u které jsem se rozbrečel!

Dion
28.02.2013 5 z 5

Hobita jsem četla už dávno a spíše jako doplněk k Pánovi prstenů, ale zaujal mě. Příjemně napsaná knížka, kde se pohádkové prostředí snoubí pohádkové prostředí elfích hvozdů a roklí s temnotou skřetích jeskyní. Při putování Středozemí má člověk pocit, jako by tam sám patřil.

M.Zita
25.02.2013 5 z 5

Hobita jsem začal číst spíše z donucení, ale po prvních pár stránkách si mě získal. Oproti pánu prstenů neobsahoval tolik popisů a zaměřoval se spíše na děj. Děj samotný byl docela svižný, zábavný, dalo by se říci idylický, když nepočítám některé smutné věci, tak vše dopadlo dobře. Ve spleti knih co končí hodně špatně, a už jejich samotný průběh je tragický, byl hobit příjemná změna.

kattyV
15.02.2013 5 z 5

Pohádkový příběh vhodný spíše pro děti nás spíše jen připraví na Pána prstenů. Je ale opravdu výborně napsaný a své dceři a synovci jsem ho podrobně vyprávěla celé jedny prázdniny večer co večer. Bavili jsem se všichni.

haWranka
14.02.2013 5 z 5

Nejsem velká fanynka LOTRa, ale Hobita ano. Hobita miluju. Četla jsem ho několikrát, líbí se mi snad všechny jednotlivé epizody putování celé skupiny. V tohle příběhu je napětí, akce, záhadno a temno, ale i veselo a taky spousta naděje. A ještě bych měla zmínit jednu věc, proč se mi tohle dílko tolik líbi - je to totiž skvělá pohádka a pohádky já ráda.

šmudlík
10.02.2013 5 z 5

Právě dočteno. Úžasná, nikdy jsem si nemyslela, že se mi tahle kniha tolik zalíbí. Krásný příběh, dokázala jsem si to celé skvěle představit a navíc hezký způsob psaní. Autor přímo komunikuje se čtenářem. Nejvíce se mi líbili části s hádankama.Všem kdo mají řádi fantasy doporučuji.

Monisek.B
09.02.2013 4 z 5

Krásná pohádka :) Mně se to prostě líbilo.

Skallarix
09.02.2013 5 z 5

Je tomu už jedenáct let, co jsem prvně navštívil Středozem skrze tuto knihu. Úžasná pohádka opřená a vytvořená na motivy klasických legend - a přitom neuvěřitelně originální, a to nejen díky hobitům samotným. Jako pohádka nepostrádá nic - postavy vyloženě dobré, či vyloženě zlé, ačkoliv třeba chvilku pochybujete, na jakou stranu vlastně patří. Čarodějové, elfové, trpaslíci (především trpaslíci!), drak, poklad a daleká cesta plná nebezpečí a nástrah. Pochybuji, že by někdo mohl převyprávět takovýto příběh lépe. Co převyprávět. Stvořit. Stvořit svět, ve kterém by se mohl odehrávat.

Pro mě navždy, aniž bych věděl proč, bude Hobit podzimní pohádkou...

machrus
06.02.2013 4 z 5

Asi jsem měla číst nejprve knihy a potom vidět celou trilogii Pána prstenů.Čekala jsem něco víc.Ne že by mě kniha zklamala,ale ani ničím něpřekvapila.V případě Hobita jsem knihu dočetla do části kde končí první část filmu,protom šla an film do kina a potom teprve dočetla knihu.A musím napsat že se divím že jsem se ještě odhodlala knihu dočíst.Prostě mi jak v knize tak ve filmu něco chybělo.Ale co to bylo to nemám tušení.

Meďánek
29.01.2013 5 z 5

Ze začátku mě to moc nebavilo , ale od 4.kapitoly to bylo napínavé až do konce.

AdaVinculin
21.01.2013 5 z 5

Krásný příběh, který zahřeje u srdíčka :-) Nádhera...

LEGACY
19.01.2013 5 z 5

''Sbohem Thorine Pavezo! Sbohem Fili a Kili! Ať nikdy nevybledne vaše památka!''

Toto bylo něco nevšedního a pro čtenáře i obyčejné lidi (co si k tomu veledílu udělali chvilku čas) jistě něco zajímavého. Tolkiena považuji nyní za mistra fantazie a já nemám na výběr než se vydat na další cestu, kterou už sice znám (Lotr trilogy), ale i tak to z Tolkienových písmen bude znít napínavěji, dobrodružněji a možná i velkolepěji. Filmy byly perfektní. Tolkienovi bych nejraději osobně potřásl rukou a pogratuloval mu, že takhle přispěl světové literatuře. Jenom je škoda, že si vybral spoiler --- za oběti ty nejlepší trpajzlíky.

Aynariel
15.01.2013 5 z 5

There and back again...:)
Středozemě je nádherné místo na občasný útěk z reality...! :)

farinka
10.01.2013 5 z 5

Mám ráda Tolkiena a jeho svět.Můžu je číst pořád dokola a vždy pohladí a život je krásnější.Alespoň já to tak mám.

lenika
08.01.2013 4 z 5

Hobita jsem teď dočetla, je to pěkná knížka, hlavně to, že si člověk při čtení může představovat celou středozem a obyvatele. Kniha se mi líbila....

jukka3
07.01.2013 5 z 5

paradni kniha :-) jen doporucuju

Dymond
07.01.2013

Nedávno jsem dočetla Hobita a musím říct, že před panem Tolkienem musím smeknout. Opět mě jsem jeho knihu četla jedním dechem.

Nefi
03.01.2013 5 z 5

I malý hobit dokáže udělat velké věci. :) Moc krásná pohádka pro dospělé i děti. Hnedka bych se k nim na výpravu přidala :)

fons
03.01.2013 5 z 5

Až se vás dítě zeptá, kdo je kouzelník - odpovězte, že Tolkien...
...protože tohle je kouzelný!